Keystone logo
AKAD University Pengurusan dan Komunikasi Global Master (MA)
AKAD University

Pengurusan dan Komunikasi Global Master (MA)

Germany Online, Jerman

24 Months

Jerman

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12,960 *

Pembelajaran jarak jauh

* Jumlah yuran pengajian

pengenalan

Pendekatan menghubungkan program induk AKAD " Pengurusan dan Komunikasi Global (MA) " memenuhi keperluan bidang pekerjaan sekarang dalam pengurusan yang lebih tinggi ke tahap yang sangat tinggi. Topik Pengurusan Global dan Komunikasi Antarabangsa berkait rapat. Program ini menggabungkan pengetahuan moden dan antarabangsa dengan kecekapan antara budaya. Ini membuka bidang perniagaan baru dan menarik untuk anda: anda bersedia untuk kedudukan kepimpinan masa depan dalam syarikat, organisasi dan institusi operasi antarabangsa.

pengkhususan

 • Kawasan Ekonomi China CLK80
 • Kawasan Ekonomi Hispanoamerica SPL80
 • Undang-undang Perniagaan Antarabangsa WIR86
 • Pemasaran dan Jualan Antarabangsa MKG84

ijazah Sarjana di AKAD: digital, di mana sahaja, bila-bila masa

Dengan kampus AKAD digital paling cekap kepada tuan

Menggunakan sumber-sumber masa anda secara optimum dan menyokong gaya pembelajaran anda dengan unit kajian disesuaikan, perancangan audit fleksibel dan campuran yang tepat kendiri dan aktiviti belajar!

The AKAD Campus digital memudahkan pembelian sambilan ijazah sarjana universiti: Sebagai hab pusat dalam kajian pasaran maya ini menawarkan segala keperluan pengajian siswazah yang berjaya: Bila dan bagaimana anda mahu berdiri di sana bahan kajian Online perancangan audit yang disediakan adalah dilakukan dengan cekap dan mudah terus berhubung dengan rakan-rakan pelajar anda. Rascher, manakala pemerolehan pengetahuan yang berwibawa ke atas Kampus AKAD yang meningkatkan motivasi anda dan menunjukkan kejayaan pembelajaran anda dengan segera. Campus AKAD membolehkan anda untuk cara individu anda kepada Master:

 • Jarak Pembelajaran: praktikal, tepat pada masanya dan jelas berstruktur surat kajian - memahami unit yang datang dengan mudah ke rumah anda belajar!
 • Jarak e-learning: pembelajaran yang berkesan melalui latihan dalam talian, bimbingan dalam talian dan berasaskan web latihan - kebolehpercayaan, supaya kandungan adalah selamat!
 • Interaktif E-Learning: secara peribadi diselia oleh tutor dan pertukaran langsung dengan rakan-rakan pelajar - nilai pengetahuan ditambah dan ketersediaan langsung kandungan untuk meningkatkan motivasi!
 • Seminar (pilihan): sebagai tambahan kepada pembelajaran maya seminar di lokasi - menggunakan kaedah yang dipelajari dalam soalan konkrit serta-merta!

syarat kemasukan

Pada permulaan pengajian anda, anda telah berjaya menyelesaikan ijazah pendidikan tinggi atau setaraf di bawah Landeshochschulgesetz dan boleh menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris di peringkat C1 Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa.

Sekiranya anda memilih tajuk pengkhususan "Kawasan Ekonomi Hispanoamerica", anda juga memerlukan penguasaan Bahasa Sepanyol di peringkat B1 Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa.

Pemohon tanpa ijazah universiti ekonomi mesti berjaya melengkapkan Propädeutikum mengikut Lampiran 1 (pelan kajian dan peperiksaan). The Propaedeutic boleh diselesaikan semasa kajian sehingga anda memilih pengkhususan.

Apa yang tepat menanti anda dalam pembelajaran jarak jauh Pengurusan dan Komunikasi Global - Sarjana Seni?

Surat kajian MA_Global_Management_and_Communication_ICM102 dari program induk "Pengurusan dan Komunikasi Global" ditujukan kepada subjek "Kompetensi Interkultur". Dr. Dalam surat kajian "Interaksi Budaya - Bidang Praktikal Pengurusan dan Latihan Antara Budaya", Christoph Vatter memberikan anda gambaran mengenai syarat-syarat proses belajar antar budaya dan cara untuk melatih kecekapan antar budaya.

Kutipan surat kajian mengandungi topik berikut:

 • Objektif kecekapan budaya
 • Pembelajaran antara budaya sebagai cara untuk memperoleh kecekapan antara budaya
 • Latihan latihan kebudayaan di lapangan

Meyakinkan diri anda: Kampus AKAD dengan model pembelajaran yang fleksibel , individu dan cekap menjadikannya mudah untuk anda mengakses semua isi surat kajian: Anda belajar di mana dan kapan anda inginkan, dan menggabungkan pengajian ekstra pekerjaan anda dengan sumber-sumber masa individu anda - sepanjang jalan seperti yang diperlukan.

Tawaran kami kepada anda: Uji pembelajaran jarak jauh Sarjana Muda di AKAD University 4 minggu secara percuma. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai belajar lebih banyak pekerjaan, sila hubungi khidmat nasihat AKAD yang ramah dan berkelayakan di 0711 81495-400, kami tidak sabar untuk mendengar daripada anda!

Mengenai Sekolah

Soalan