Keystone logo
Academy of Music & Sound Online Gelaran Yayasan Dalam Talian - Muzik
Academy of Music & Sound Online

Gelaran Yayasan Dalam Talian - Muzik

Online United Kingdom

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

GBP 6,165 / per year

Pembelajaran jarak jauh

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Gelar Foundation dalam Muzik dalam talian

Ijazah Sarjana Muda adalah gabungan kelayakan akademik dan vokasional, bersamaan dengan dua pertiga daripada ijazah kepujian. Adalah dijangkakan bahawa mereka yang melengkapkan Ijazah Yayasan dalam Muzik

Program ini disahkan oleh University of West London dan bersamaan dengan 2 tahun pertama BA (hons).

FD dalam Muzik

 • Ketahui kemahiran untuk bekerja dalam industri yang berbeza, termasuk muzik, pengiklanan dan permainan
 • Dapatkan kemahiran praktikal sambil membina portfolio muzik, kenalan dan pengalaman
 • Membangunkan keupayaan untuk bekerja bebas dengan beberapa aliran pendapatan
 • Masa, ruang dan peluang untuk membangunkan bunyi anda sendiri dan bekerja pada bahan anda
67350_soundboard-1209885_640.jpg
Free-Photos / pixabay

Berapa lamakah untuknya?

Ini adalah Pathway sepenuh masa (semester 4 × 12 minggu belajar lebih dari 2 tahun).

Ini untuk siapa?

Ijazah Yayasan dalam Muzik

Pengalaman terdahulu dalam teknologi muzik adalah kelebihan sementara akses kepada perisian / perkakasan rakaman rumah asas adalah penting (sebagai pelajar yang layak mendapat diskaun dengan beberapa peruncit).

Adalah penting bahawa anda mempunyai beberapa kemahiran alat musik ATAU akses kepada seorang pemuzik / pemuzik yang anda boleh rekod.

Syarat kemasukan?

Minimal 48 mata UCAS ditambah uji bakat dan wawancara yang berjaya. Musisi yang berpengalaman tanpa kelayakan formal boleh dipertimbangkan. Kemasukan FAST TRACK ke dalam tahun kedua FD atau program AMSonline BA (hons) adalah mungkin. Sila hubungi pasukan kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Bagi pemohon yang mempunyai pengalaman terdahulu yang relevan, masuk FAST TRACK ke tahun kedua FD atau program AMSonline BA (Hons) adalah mungkin. Sila hubungi pasukan kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Apakah mata pelajaran yang akan saya pelajari?

Modul Teras dan Modul Pilihan

Ijazah Yayasan dalam Muzik


Modul Teras

Amalan Bunyi

Amalan Bunyi memerlukan penglibatan dengan sistem rakaman studio berasaskan perkakasan untuk rakaman instrumen langsung (dari gitar ke drum kit penuh).

Gaya Muzik Popular 1

Modul ini menyediakan kajian mendalam dan penting bagi semua genre muzik popular utama dari pertengahan abad kedua puluh hingga sekarang.

Pengeluaran Video Muzik

Dalam masa yang dikuasai oleh YouTube, adalah penting bahawa ahli muzik moden dapat membuat kandungan menarik untuk platform seperti ini.

Dalam modul ini, anda dikehendaki untuk menghasilkan dua video yang menunjukkan bahawa anda boleh menggabungkan kreativiti dan teknologi terpakai semasa bekerja dengan jayanya sebagai ahli pasukan pengeluaran.

Pengeluaran Radio Muzik

Ini melibatkan menghasilkan pertunjukan muzik langsung yang menarik, merangkumi suara DJ, muzik, pautan, ident, iklan dan wawancara.

Pengeluaran Dokumentari Radio

Setiap pelajar akan meneliti dan menganalisis pelbagai model pengeluaran, kaedah pengurusan pengeluaran dan reka bentuk program, sebelum menghasilkan dokumentari radio kualiti penyiaran.

Inovasi dan Enterprise Perniagaan

Sebagai persediaan untuk menjalankan perniagaan anda sendiri, anda akan mengkaji pelbagai strategi perniagaan (termasuk pembiayaan orang ramai) sebelum menyerahkan rancangan sementara anda untuk idea perniagaan yang berdaya maju sendiri.

Muzik Interaktif dan Bunyi untuk Video Games

Ini adalah kawasan pertumbuhan yang besar dengan banyak peluang bagi mereka yang dapat menyediakan muzik untuk sektor ini. Ketahui cara membuat dan menyusun kandungan yang bersesuaian untuk format yang dibina untuk peserta aktif (suara suara, motif muzik khusus aksara, kesan bunyi, dan lain-lain).

Modul Opsyen

Kajian Prestasi 1a, 1b, 2a dan 2b

Setiap semester, sepanjang pengajian anda, anda akan berpeluang untuk terlibat dalam banyak kajian teras mengenai instrumen pertama anda. Asas asas ijazah adalah kecemerlangan teknikal; jadi, jika anda ingin mengembangkan kemampuan bermain anda ke tahap profesional, ini adalah kursus untuk anda. Gitar, bass, gendang dan pelajaran vokal semuanya disokong oleh video pengajaran berkualiti tinggi yang ditulis dan dirakamkan oleh guru dan pemain terbaik di UK.


Pengeluar Muzik

Anda akan mengkaji topik yang akan memberikan anda landasan yang komprehensif dalam pengetahuan muzik dan kemahiran yang diperlukan untuk membuat pengeluar muzik yang terkenal dengan bulat: bentuk lagu pop; kesan gitar dan tekstur; tekstur suara; kaedah lagu; komponen sonik; mendengar kritikal; akustik; mengurus kakitangan studio; perubahan trend dalam pengeluaran muzik; kesan teknologi baru muncul; pengeluar muzik seminal; meningkatkan potensi komersial dalam muzik dan sebagainya.


Teknik Pengeluaran

Teknik Pengeluaran membina tema berkaitan muzik yang dibangunkan dalam Pengeluar Muzik. Sebahagian besar modul ini ditujukan untuk membangunkan kemahiran yang berkaitan dengan pemahaman keharmonian dan kemahiran menulis lagu.

Genre Production

Pengeluar studio akan belajar cara merakam audio secara langsung dan menghasilkan gaya-gaya rock, funk / disco, akustik dan genre pilihan mereka; manakala pengeluar muzik elektronik akan mengkaji gaya pengeluaran House, Trance, Drum


Pencampuran

Modul ini melibatkan mempelajari semua aspek menguasai audio untuk pelbagai media yang berbeza (contohnya, radio, TV, filem, podcast, streaming dll) dan belajar bagaimana menggunakan pelbagai pemalam standard industri dan meliputi topik penting seperti tahap, puncak faktor, RMS, mampatan, EQ, had, pelebaran stereo, pengetatan ISRC dan penandaan ID3.


Pengeluaran Iklan TV

Bekerja dengan ringkas komersial untuk membuat iklan TV yang berkesan, belajar cara menguruskan semua aspek teknikal dan seni untuk membentangkan pengeluaran TV dalam format standard industri.


Rakaman Studio Lanjutan

Pengeluar studio akan belajar cara merekodkan audio secara langsung dan menghasilkan dalam gaya: Jiwa, Elektronik Pop dan Logam; manakala pengeluar muzik elektronik akan mengkaji gaya pengeluaran Break Beat, Dub Dub, Electronica dan artis EDM pilihan mereka.

Apa yang berlaku seterusnya?

Berikutan kejayaan selesai, anda boleh maju ke kursus Ijazah Sarjana Muda BA (Kepujian).

Yuran dan Pembiayaan

Yuran bagi setiap tahun acedemic adalah £ 6165 setahun.

Tertakluk kepada kelayakan anda boleh memohon pinjaman pelajar untuk menampung yuran.

Akreditasi

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • BA (Kepujian) dalam Muzik
  • Online United Kingdom
 • BA (Kepujian) dalam Seni dan Kemanusiaan (Muzik)
  • Online United Kingdom
 • MA dalam Muzik
  • Online United Kingdom