Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai dalam talian Sarjana Muda Program dalam Sains Makanan dalam Imí, Mexico 2023/2024

1 dalam talian Sarjana Muda Program dalam Sains Makanan dalam Imí, Mexico 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Apakah Sains Makanan?
Sains makanan mengkaji makanan dan bagaimana ia berkaitan dengan alam sekitar, masyarakat dan ekonomi. Ia termasuk kajian pengeluaran makanan, pemprosesan, keselamatan, dan pemakanan. Sains makanan juga merangkumi kajian penyakit bawaan makanan dan pencemaran.

Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam Sains Makanan?
Ijazah dalam sains makanan boleh membawa kepada kerjaya dalam industri makanan, bekerja dalam bidang seperti pengeluaran makanan, pemprosesan, keselamatan, dan pemakanan. Graduan sains makanan juga boleh bekerja dalam bidang penyakit bawaan makanan dan penyelidikan pencemaran. Terdapat peluang bagi mereka yang mempunyai latar belakang sains makanan untuk bekerja di agensi kerajaan atau syarikat swasta yang terlibat dalam kawal selia industri makanan. Graduan sains makanan boleh meneruskan kerjaya dalam bidang akademik, mengajar dan menjalankan penyelidikan di universiti dan kolej.

Mengapa belajar Sains Makanan?
Sains makanan penting untuk beberapa sebab. Ia membantu kita memahami cara makanan mempengaruhi kesihatan dan alam sekitar kita, yang boleh membantu meningkatkan pengeluaran makanan dan kaedah pemprosesan, memastikan makanan yang kita makan selamat dan berkhasiat. Dengan mempelajari sains makanan, kita juga boleh mengetahui lebih lanjut tentang cara mencegah dan mengawal penyakit bawaan makanan. Akhir sekali, sains makanan membantu kita memahami faktor ekonomi dan sosial yang kompleks yang memberi kesan kepada pengeluaran dan penggunaan makanan.

ijazah Sains Makanan
Ijazah sains makanan ditawarkan di peringkat sarjana muda dan siswazah. Program sarjana biasanya berlangsung selama empat tahun dan meliputi topik seperti kimia makanan, mikrobiologi, dan pemakanan. Program siswazah biasanya berlangsung selama dua tahun dan termasuk kerja kursus dalam topik sains makanan lanjutan yang merangkumi fizik dan kejuruteraan makanan.

Mexico adalah salah satu daripada negara-negara pelancongan yang paling popular di planet ini. Negara ini mempunyai kedua-dua zon tropika dan sederhana memberi pelajar masa yang terbaik di sini. Jika anda ingin belajar untuk kursus anda dalam Autonomi Universiti Kebangsaan Mexico, ia akan menjadi kehidupan yang cemerlang dengan banyak hiburan di negara ini juga.

Baca lagi

Penapis

 • BSc
 • BA
 • Sarjana Muda
 • BBA
 • Mexico
 • Penjagaan Kesihatan
 • Sains Pemakanan
 • Sains Makanan
 • Imí
Bidang pengajian
 • Penjagaan Kesihatan (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan