Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 dalam talian PhD Program dalam Ekonomi 2023

4 dalam talian PhD Program dalam Ekonomi 2023

overview

PhD adalah tahap pendidikan tertinggi yang boleh diterima seseorang dalam bidang pengajian tertentu. Biasanya, untuk lulus dari program, individu mesti menegaskan pengalaman mereka melalui tesis berdasarkan penyelidikan asal.

Apakah PhD dalam Pengajian Ekonomi? Program PhD dengan fokus ekonomi seringkali terdiri daripada kursus yang menawarkan pelbagai masalah domestik dan antarabangsa dan peserta kemahiran perlu menangani atau mengurangkan masalah tersebut untuk penyelesaian yang damai. Semasa kursus mereka, individu dapat memperoleh pemahaman yang mendalam terhadap kewangan kerana ia digunakan untuk ekonomi hari ini dan mendapatkan asas yang kukuh untuk menjalankan penyelidikan di lapangan. Akhirnya, program ini bertujuan untuk menyampaikan lulusan yang dapat menganalisis trend ekonomi dan menjalankan penyelidikan yang diperlukan untuk menghasilkan jawapan, atau penyelesaian, kepada isu-isu di seluruh dunia.

Graduan program ini cenderung sangat berorientasikan penyelidikan, dengan kemampuan yang kuat untuk berunding dengan pemimpin global tentang politik dan kewangan. Yang kedua bergantung pada kemahiran diplomasi graduan, yang mereka cenderung berkembang juga. Setiap ciri-ciri ini dapat membantu dalam kehidupan peribadi dan profesional individu.

Kos PhD sangat berbeza dan boleh bergantung kepada beberapa faktor. Lokasi sekolah dan tempoh program yang dipilih hanyalah dua faktor yang boleh menjejaskan kos keseluruhan tuisyen.

Graduan program ini sering menjadi profesor, penyelidik atau kedua-duanya dengan institusi akademik, walaupun kedudukan yang mungkin tidak terhad kepada akademik. Individu yang melengkapkan program ini mungkin mendapati banyak peluang kerjaya yang menarik untuk mereka, dengan tajuk pekerjaan yang mungkin termasuk akauntan berkanun, penganalisis aktuari, penganalisis pelaburan, broker saham, ahli statistik, ahli ekonomi, penganalisis risiko kewangan, saintis data, perunding pengurusan dan pegawai perkhidmatan diplomatik.

Ramai sekolah menawarkan program PhD dalam kajian ekonomi, tetapi di mana pelajar akhirnya berakhir bergantung kepada beliau atau lokasi dan jadual. Program dalam talian menawarkan fleksibiliti yang paling sesuai, yang cenderung ideal untuk pelajar PhD. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

read_more

filters

  • PhD
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
fields_of_study
  • Pengajian Ekonomi (4)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format