Keystone logo

78 dalam talian DBA Program dalam Pengajian Perniagaan Pentadbiran Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

 • DBA
 • Pengajian Perniagaan
 • Pentadbiran Perniagaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (78)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  dalam talian DBA Program dalam Pengajian Perniagaan Pentadbiran Perniagaan

  Pakar perniagaan yang ingin melanjutkan pelajaran mereka boleh mempertimbangkan untuk memperoleh DBA, atau Doktor Pentadbiran Perniagaan. Ijazah puncak untuk pentadbiran perniagaan biasanya memerlukan penyelidikan yang luas dalam pengurusan atau topik yang sama dan disertasi bertulis. Ia mungkin mengambil masa sehingga tujuh tahun untuk menyelesaikan program ini.

  Pelajar mungkin bertanya, "Apakah DBA dalam Pentadbiran Perniagaan?" Tujuan ijazah ini adalah untuk membantu pelajar memahami penerapan teori perniagaan kepada situasi pengurusan kehidupan sebenar. Mungkin terdapat kelas dalam pembangunan organisasi, perancangan strategik, inovasi teknologi, dan sistem maklumat. Sesetengah sekolah boleh menawarkan bidang pengkhususan, seperti pengurusan penjagaan kesihatan atau pengurusan rantaian bekalan global.

  A DBA dalam Pentadbiran Perniagaan boleh memberikan kemahiran hidup yang sangat baik. Pelajar boleh menjadi penceramah motivasi dan komunikator yang berkesan. Mereka mungkin juga mempelajari perancangan jangka panjang strategik. Setiap kemahiran ini boleh diterjemahkan kepada kejayaan dalam profesion dan kerjaya lain.

  Tuisyen dan yuran, lokasi sekolah, dan panjang program semuanya boleh mempengaruhi kos mendapatkan DBA dalam Pentadbiran Perniagaan. Pelajar harus membandingkan persembahan setiap sekolah untuk mencari program yang sesuai untuk mereka.

  Dengan DBA dalam Pentadbiran Perniagaan pelajar mungkin dapat mendaki tangga korporat dan bergerak ke jawatan yang lebih tinggi tanggungjawab. Pekerjaan tersebut mungkin termasuk pakar operasi perniagaan, pengurus kewangan, ketua pegawai teknologi, pengurus perkhidmatan pentadbiran, dan ketua pegawai eksekutif. Bagi mereka yang menikmati akademik, mungkin terdapat peluang untuk diupah sebagai profesor, provost, pengarah kemasukan, atau pentadbir universiti.

  Terdapat banyak institusi baik di rumah dan di luar negara di mana pelajar boleh memperoleh DBA dalam Pentadbiran Perniagaan. Sesetengah universiti boleh menawarkan kelas dalam talian, kelas petang, atau kelas musim panas untuk mereka yang memerlukan penjadualan yang fleksibel. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.