Keystone logo

2 dalam talian Program dalam Pengajian Undg-undg Undang-undang Perlindungan Data Dasar Data 2024

Penapis

Penapis

  • Pengajian Undg-undg
  • Undang-undang Perlindungan Data
  • Dasar Data
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

dalam talian Program dalam Pengajian Undg-undg Undang-undang Perlindungan Data Dasar Data

Apakah Dasar Data?
Dasar data dikhususkan untuk perlindungan maklumat digital dan khususnya, data peribadi. Data peribadi ialah sebarang maklumat yang berkaitan dengan individu yang boleh dikenal pasti daripada maklumat tersebut, sama ada secara sendiri atau digabungkan dengan maklumat lain. Ijazah dasar data ialah cara yang baik untuk seseorang individu memasuki bidang undang-undang privasi atau keselamatan siber. Bidang ini mungkin khusus untuk individu, perniagaan atau institusi.

Undang-undang perlindungan data standard adalah penting untuk keselamatan sosioekonomi abad ke-21 kerana mereka menawarkan hak tertentu kepada individu ke atas maklumat peribadi mereka, termasuk siapa yang boleh mengumpulnya, cara ia boleh digunakan dan dilindungi, dan apa yang berlaku apabila berlaku masalah.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Dasar Data saya?
Semasa mengkaji dasar data, pelajar akan belajar tentang pelbagai organisasi yang mengumpul dan menggunakan data peribadi, cara data dikumpul dan disimpan, dan cara data boleh disalahgunakan dan dimanipulasi. Darjah dasar data juga memberi tumpuan kepada cara menggunakan undang-undang dan dasar pada perlindungan data.

Bagaimanakah pasaran kerja untuk ijazah Dasar Data?
Bidang dasar data berkembang pesat dengan semakin banyak syarikat mengumpul maklumat daripada pelanggan dan profil dalam talian mereka. Terdapat permintaan yang tinggi untuk pemegang ijazah dasar data dan kerjaya dalam dasar data menawarkan gaji dan peluang yang kompetitif untuk kemajuan. Graduan dasar data mungkin bekerja sebagai peguam, pegawai pematuhan, pegawai keselamatan siber atau penggubal undang-undang.

Bagaimanakah saya akan tahu jika saya perlu mengkaji Dasar Data?
Darjah dasar data ialah pilihan terbaik untuk mana-mana individu yang mahukan masa depan dalam hak privasi atau keselamatan siber. Darjah dasar data memerlukan kemahiran yang kukuh dalam teknologi dan teknologi. Pelajar yang berminat dalam dasar data juga harus bersedia untuk membaca dan memahami maklumat bertulis yang kompleks, berorientasikan perincian, dan mempunyaikemahiran komunikasi yang kuat.