Keystone logo

Universiti Terbaik untuk dalam talian Program dalam Thailand 2023

Bilangan institusi: 60
  • MMIPRICISION

  Sekolah Pengajian Global ialah inisiatif akademik baharu dan inovatif dalam Universiti Thammasat dan peneraju hadapan dalam kesihatan global dan inovasi sosial di Thailand, Asia Tenggara, dan seterusnya dengan rekod prestasi penyelidikan cemerlang tentang penentu kesihatan awam, berpusatkan pelajar pengajaran, dan perkhidmatan akademik yang relevan dengan keperluan masyarakat. Sekolah menikmati kedudukan unik sebagai pusat tumpuan nasional, serantau dan global untuk kajian global, keselamatan manusia dan kesejahteraan dengan hubungan kerjasama dengan komuniti akademik dan profesional.

  • Bangkok

  Permata akademik di tengah-tengah Bangkok, Chulalongkorn University adalah Chulalongkorn University pertama dan paling berprestij di Thailand. Ditubuhkan pada tahun 1917 oleh Raja Vajiravudh, untuk menghormati ayahnya, Raja Chulalongkorn, Universiti ini, sejak awal, terkenal dengan kecemerlangan akademiknya. Hari ini, ia telah berkembang merangkumi 26 unit pengajaran (19 Fakulti, 3 Sekolah, 3 Kolej, 1 Institut), dengan pendaftaran kira-kira 26,000 pelajar sarjana dan 11,000 siswazah, dan 3,000 anggota fakulti.

  • Wismar
  • Bangkok
  • Berlin
  • + 2 lebih

  WINGS - Wismar International Graduation Services - anak syarikat Universiti Wismar (Jerman) - menawarkan program sambilan dan mendapat pendidikan lanjutan yang diperakui untuk profesional. Program pengajian ditawarkan dalam bidang ekonomi, teknologi, dan reka bentuk di mana anda boleh memperoleh ijazah pendidikan awam yang lebih tinggi seperti Sarjana Muda, Diploma, atau Sarjana. WINGS dibangun berdasarkan ini dan ditubuhkan pada tahun 2004. Tugas utama adalah mengembangkan, mengatur, dan memasarkan program pendidikan sambilan dan lanjutan di bawah kepakaran akademik Universiti Wismar.

  • Bangkok

  Dusit Thani College adalah sebuah institusi pendidikan swasta yang mengkhususkan diri dalam latihan perhotelan. Ia merupakan sebahagian daripada Dusit International Group, salah satu kumpulan hotel bintang lima terbaik di Thailand.

  • Manchester
  • Accra
  • Budapest
  • + 62 lebih

  World-class university preparation qualifications designed by universities for international students to succeed at university.

  • Pratu Chai Sub-district

  มหาวิทยาลัยราชภัฏพระนครศรีอยุธยา Ia berasal dari Sekolah Pelatihan Guru Kota Tua, dimana Raja Chulalongkorn (Rama V) dengan senang hati memberikan hadiah 30,000 baht kepada Kementerian Dharma untuk mendirikan sekolah latihan guru. Berlangsung di belakang Istana Chankasem di 1 Julai 1905, kemudian berkembang menjadi Sekolah Latihan Guru Phra Nakhon Si Ayutthaya dan Phra Nakhon Si Yuthaya Teacher College, masing-masing, pada

  • Khlong Nueng

  Valaya Alongkorn Rajabhat University di bawah naungan kerajaan ditubuhkan oleh Yang Mulia Somdetch Phra Raja Pituchha Chao Fa Valaya Alongkorn, Krom Luang, Puteri Phetchaburi. HRH Princess Valaya Alongkorn sangat mementingkan pendidikan wanita muda Thailand.

  • Khok Khian

  di kabinet Mesyuarat pada 8 Julai 2003 meluluskan, pada dasarnya, penubuhan universiti di wilayah Narathiwat dan Nakhon Phanom. dengan menggabungkan institusi pendidikan yang sudah ada di wilayah tersebut untuk menggunakan sumber bersama untuk faedah maksimum Terdapat pelaburan sekecil mungkin. tanpa bertentangan dengan falsafah dan misi pendidikan institusi pendidikan terdahulu

  • Tha Sut

  Mae Fah Luang University (MFU) ditubuhkan sebagai universiti awam yang berautonomi, di bawah Piagam Diraja, pada tahun 1998, dengan sokongan murah hati dari Kerajaan Diraja Thailand. Universiti ini ditubuhkan untuk memenuhi keperluan orang-orang di utara Thailand dan untuk memperingati sumbangan murah hati Ibu Raja, Puteri Kebawah Duli Yang Maha Mulia Srinagarindra, yang terkenal dengan kasih sayang kepada subjeknya sebagai "Mae Fah Luang."

  • Pa O Don Chai

  วิทยาลัยเชียงราย Diluluskan untuk ditubuhkan oleh Kementerian Universiti pada 18 Julai 2003, yang membolehkan pengurusan ijazah sarjana muda di bawah pengawasan Kementerian Pendidikan. Menurut Akta Institusi Pengajian Tinggi Swasta (No. 2) B.E. 2535

  • Thai Buri

  Walailak University berumur 26 tahun pada 29 Mac 2018. Namun, pergerakan penduduk tempatan untuk memiliki universiti di Provinsi Nakhon Si Thammarat bermula kira-kira 50 tahun yang lalu, pada tahun 1967. Tetapi diperlukan 12 tahun sebelum Anggota Parlimen dari Nakhon Si Thammarat terlebih dahulu dicadangkan kepada Parlimen pada tahun 1979 undang-undang untuk menubuhkan universiti di wilayah tersebut.

  • Lak Hok

  Rangsit University : Terletak di dua ratus sembilan puluh dua (292) kismis Lak-Hok, di Jalan Paholyothin, Provinsi Pathumthani, jarak hanya tiga (3) kilometer dari Bandara Don Muang. Komuniti Muang-Ake 4000 rais mengelilingi Universiti.

  • Bang Phli District

  Sekolah Bersekutu Sarasas Ia diiktiraf sebagai sekolah dwibahasa di barisan hadapan untuk menghasilkan pelajar yang mempunyai potensi bahasa asing. terutamanya bahasa Inggeris sehingga menjadi jelas Seiring dengan pengetahuan akademik dalam pelbagai bidang sejak tahun 1964 hingga sekarang, peluang itu diperluas ke pendidikan tinggi, iaitu " สถาบันเทคโนโลยีแห่งสุวรรณภูมิ " (SUVARNABHUMI INSTITUTE TECHNOLOGY -SVIT).

  • Lam Sai

  Pada tahun 1887 (BE 2430), Baginda Raja Chulalongkorn (Raja Rama V) mendirikan kolej Sangha pertama di Thailand, yang disebut 'Mahadhatu Witthayalai,' yang terletak di Wat Mahadhatu di Bangkok. Itu dimaksudkan untuk menjadi tempat para bhikkhu, pemula, dan orang awam datang untuk belajar di Tipiṭaka dan pendidikan tinggi.

  • Dusit District

  Rajamangala University of Technology Phra Nakhon ditubuhkan pada 27 Februari 1975 ketika Undang-Undang "Pendidikan Vokasional dan Kolej Teknologi" diumumkan di Warta Kerajaan dan mula berkuatkuasa. Akta ini bertujuan untuk mewujudkan guru vokasional dengan ijazah sarjana muda untuk mengajar pendidikan vokasional di peringkat vokasional, peringkat sarjana, dan tahap sijil vokasional lanjutan.