Keystone logo

Universiti Terbaik untuk dalam talian Program dalam Romania 2023

Bilangan institusi: 53
  • Pitești

  Sekolah pendidikan tinggi pertama di Piteşti ditubuhkan pada tahun 1962 dan digelar sebagai "Institut Pedagogi 3 tahun" dengan pengkhususan pedagogi dalam Matematik, Fizik, Biologi, Kimia, Filologi dan Pendidikan Jasmani, dan Sukan. Pembukaan pengkhususan teknikal diikuti, yang membawa kepada penubuhan Institut Sub Jurutera (1969), yang disatukan pada tahun 1974 dengan nama Institut Pengajian Tinggi.

  • Târgoviște

  Permulaan pendidikan tinggi di Târgovişte bermula pada Zaman Pertengahan Romania, ketika, antara tahun 1672 dan 1678, kota ini menjadi tuan rumah Sekolah Undang-undang pertama Wallachia. Pendidikan tinggi meneruskan misinya di sebuah institusi rasmi setelah Revolusi 1989, ketika, pada tahun 1991, Kolej Universiti Teknikal dan Ekonomi membuka gerbangnya. Selain latihan ilmiah dan penyelidikannya, Valahia University of Târgoviște juga merangkumi pusat-pusat pendidikan yang berterusan sesuai dengan tuntutan persekitaran sosio-ekonomi masa kini.

  • Oradea

  Misi Universiti Oradea adalah untuk menyediakan pendidikan dan penyelidikan kepada kualiti yang tinggi dalam konteks kebangsaan dan antarabangsa sosial, profesional dan, terakhir, tetapi tidak kurang, perkembangan intelektual individu, dan pada masa yang sama untuk menyumbang kepada perkembangan sosial dan budaya Oradea. Misi-misi ini dibentuk oleh objektif seperti menarik pelajar dari seluruh dunia, menempatkan universiti di antara institusi pendidikan terbaik di negara ini dan di Eropah dan menyampaikan masyarakat yang lebih luas kepada kepentingan dan kepentingan pendidikan akademik dan penyelidikan saintifik secara umum dan yang dijalankan di universiti ini, khususnya. Universiti Oradea telah mewujudkan hubungan antarabangsa dengan 352 institusi dari 39 negara.

  • Cluj-Napoca

  Babeş-Bolyai University (UBB) kini merupakan universiti Romania terbesar, yang menampung sekitar 47.000 pelajar yang mendaftar dalam Sarjana, Sarjana atau Ph.D. program dalam tahun akademik 2019-2020. Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan (FSEGA) UBB adalah institusi pendidikan tinggi Romania terbaik dalam bidang Ekonomi dan Perniagaan.

  • Alba Iulia

  Sebagai sebuah institusi pengajian tinggi awam, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia sedang melalui peringkat baru kewujudannya, tahap yang ditandakan oleh tiga prinsip yang mendasari mandat semasa Pengurusan Universiti: prestasi, kualiti, dan konsistensi. Sebagai Universiti yang agak muda - kita merayakan 28 tahun kewujudan pada tahun 2019 -, Universiti kami menyedari tujuan dan peranannya dalam sistem pendidikan tinggi di Romania dan sentiasa berkaitan dengan tradisi sistem pendidikan Transylvanian.

  • Iași

  Salah satu tempat pendidikan tertua dan tradisional di Romania, ia ditubuhkan pada tahun 1879 sebagai Fakulti Perubatan, yang kemudian dikaitkan dengan tiga institusi lain yang melengkapkan bidang arahan perubatan - Fakulti Farmasi, Fakulti Pergigian dan Fakulti Perubatan Bioengineering.

  • Bucharest

  In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of existence, it has achieved a steadfast national and international prestige. The numerous generations of students and professors have succeeded in asserting our University as one of the benchmark institutions for the whole Romanian society, as it is the first existing Romanian institution to ever reach the top 600 universities of the world.

  • New York
  • Athens
  • Bucharest
  • + 10 lebih

  Unicaf adalah sebuah organisasi pendidikan global yang berpusat di Eropah, menawarkan biasiswa kepada calon yang layak untuk mengikuti pengajian akademik dengan universiti rakannya, kini Universiti Suffolk (UK), Liverpool John Moores University (UK), University of South Wales (UK) , University of California, Extension Riverside (USA) dan kampus Universiti Unicaf (Afrika).

  • Bună Ziua

  Protestant Theological Institute of Cluj-Napoca (PTI) adalah universiti bebas yang diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan Romania. Tujuan utamanya adalah untuk melatih menteri Reformed, Lutheran dan Unitarian. Institut ini ingin menjadikan teologi menjadi khidmat masyarakat gereja, yang tinggal dalam masyarakat yang berbilang budaya dan pelbagai konfessional.

  • Petroșani

  University of Petrosani mempunyai tradisi yang panjang dan indah, menjadi penerus Institut Perlombongan, yang beroperasi di Bucharest selama lebih dari 80 tahun. Pada tahun akademik, 1957 hingga 1958 bermula di Petrosani. Hanya beberapa universiti yang boleh berbangga dengan keturunan yang disahkan oleh keputusan AI Cuza pada tahun 1864 yang mendirikan "Sekolah Jambatan, Jalan Raya, Galian dan Senibina".

  • Sfântu Gheorghe

  Sapientia Hungarian University of Transylvania adalah universiti bebas dari komuniti Hungaria di Romania, yang bertujuan untuk memberi pendidikan kepada anggota komuniti kita dan melakukan penyelidikan saintifik pada tahap profesional yang tinggi. Kami menganggap diri kami bertanggungjawab atas pengetahuan pelajar kami, untuk masa depan tenaga pengajar dan rakan sekerja kami, untuk kualiti aktiviti penyelidikan dan ketelusan dalam operasi kami.

  • Brașov

  Transilvania University of Brașov (UNITBV) adalah universiti terbesar di pusat Romania; ia adalah universiti komprehensif yang menawarkan program pengajian dalam 43 domain.

  • Bucharest

  Dimitrie Cantemir "Christian University adalah institusi pengajian tinggi dan penyelidikan ilmiah swasta terbuka dan terbuka, yang ditubuhkan mengikut prinsip hak milik peribadi, yang dijamin oleh Perlembagaan." Dimitrie Cantemir "Universiti Bebas.

  • Sector 2

  "Athenaeum" University of Bucharest ditubuhkan pada tahun 1990 sebagai institusi swasta pendidikan tinggi, bukan keuntungan dan menjadi entiti undang-undang swasta dan utiliti awam, yang merupakan sebahagian dari Sistem Pendidikan Nasional, oleh Undang-Undang 135/24 Mei 2005 dan diakreditasi pada tahun 2009 setelah penilaian institusi oleh ARACIS, dengan kelayakan "AMANAH".

  • Bucharest

  ″ Nicolae Titulescu ″ Universiti Bucharest telah memantapkan dirinya sebagai institusi pendidikan yang sahih dan serius, sebagai kehadiran yang jelas dan dihargai secara meluas di lanskap pendidikan tinggi di negara kita. Mendapat manfaat, sejak penubuhannya, dari fakulti elit, aktiviti universiti kami telah dijalankan di bawah tanda kualiti dan keperluan tinggi.