Keystone logo

Universiti Terbaik untuk dalam talian Program dalam Portugal 2023

Bilangan institusi: 91
  • Evora

  Universiti Évora ialah sebuah institusi pengajian tinggi awam yang asalnya bermula pada tahun 1559. Selepas ditutup pada abad ke-18, universiti itu dibuka semula pada tahun 1979. Pada masa ini, ia dianjurkan dalam jabatan-jabatan yang dikumpulkan di sekolah-sekolah yang berkaitan dengan saintifik tertentu. domain, seperti khususnya Seni, Sains dan Teknologi, Sains Sosial, Sekolah Kejururawatan.

  • Lisbon

  Untuk mengikuti perubahan zaman dan menghormati tuntutan mereka. Menjadi contoh yang patut dicontohi. Untuk mengisi dengan kebanggaan mereka yang, bersama kami, telah memutuskan untuk menyumbang kepada masyarakat yang lebih adil dan lebih baik. Ini adalah komitmen NOVA School of Law .

  • Lisbon

  ULisboa bertanggungjawab untuk menjadikan bandar Lisbon sebagai salah satu ibu kota budaya dan sains Eropah yang hebat, kerana ia mengalu-alukan lebih daripada 9000 pelajar asing setiap tahun - kira-kira 17,8% daripada jumlah keseluruhan pelajar - dari lebih 100 negara, yang mencari pendidikan berkualiti tinggi serta budaya yang berbeza, cuaca yang menarik dan layanan yang Lisbon, dan Portugal, tawarkan.

  • Rio de Mouro

  Penciptaan Católica Medical School telah menjadi projek Universidade Católica Portuguesa selama lebih daripada 20 tahun, tetapi hanya kini keadaan yang sesuai disatukan untuk penciptaannya. Sekolah Perubatan kami memulakan perjalanannya pada saat yang unik dalam tamadun kami: wabak pada skala global yang telah menyebabkan begitu banyak perubahan, kesukaran, persoalan dan keraguan yang memaksa kami untuk memikirkan semula dua bidang asas untuk manusia: pendidikan dan penjagaan kesihatan. Dengan semangat dan rasa tanggungjawab yang tinggi kami mengabdikan diri kepada penciptaan Sekolah Perubatan ini, yang pasti nilainya yang sangat besar bagi mereka yang mempunyai kerjaya untuk mengamalkan perubatan serta menyumbang kepada kecemerlangan pengajaran Perubatan di Portugal. .

  • Monte de Caparica

  Sejak permulaannya, Egas Moniz - Cooperativa de Ensino Superior , CRL telah menjadi komuniti pelajar, guru dan kakitangan, yang misinya "berdedikasi kepada kemajuan dalam pengetahuan, pembelajaran dan pendidikan pelajarnya, dengan perkhidmatan memperbaiki keadaan kesihatan untuk masyarakat global pada Abad ke-21”. Ia telah lama menjadi institusi penanda aras dalam pengajaran kesihatan di Portugal.

  • Lisbon
  • Porto Salvo
  • Bobadela

  Instituto Superior Técnico (Técnico) ialah Sekolah Kejuruteraan Universiti Lisbon. Dicipta hampir 11 dekad yang lalu, Técnico mempunyai kira-kira 12,000 pelajar daripada lebih 60 kewarganegaraan yang berbeza. Kedudukan teratas di Portugal, Técnico diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana kecemerlangan akademik dan saintifiknya dalam bidang Kejuruteraan, Seni Bina, Sains dan Teknologi, untuk mempromosikan hubungan antara universiti-perniagaan-masyarakat dan untuk menggalakkan inovasi, keusahawanan, penciptaan pekerjaan, dan pengetahuan.

  • Costa da Caparica

  Pusat NOVA School of Science and Technology | FCT NOVA, salah satu daripada tiga sekolah Kejuruteraan dan Sains terbesar dan paling berprestij di negara ini, 15 minit dari Lisbon, diiktiraf kerana penyelidikannya yang cemerlang, kualiti kursusnya dan kebolehpasaran graduannya (graduan, sarjana, doktor) .

  • Evora
  • Rome
  • Thessaloniki

  Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran khusus dalam arkeologi dan pencirian analisis bahan dari prasejarah (Megalitik) hingga zaman klasik (Greek dan Rom). Kajian dan pemuliharaan bahan Warisan Budaya ialah bidang penyelidikan dengan konotasi pelbagai disiplin yang kuat dan memerlukan kemahiran yang merangkumi bidang penyelidikan Kemanusiaan dan Sains. ARCHMAT menyediakan platform yang sama dan bersepadu untuk pelajar cemerlang yang datang dari latar belakang pendidikan Sains atau Kemanusiaan untuk memahami kaedah saintifik lanjutan yang digunakan untuk menyiasat bahan arkeologi dan bertujuan untuk membentuk pakar profesional yang sangat khusus dalam bidang Arkeometri yang sedang berkembang, iaitu Sains Fiziko-Kimia yang digunakan. kepada kajian bahan Arkeologi dan Warisan Budaya.

  • L'Aquila
  • Hamburg
  • Barcelona
  • + 8 lebih

  Ditubuhkan pada tahun 1952 dan terletak di tengah Itali (L'Aquila hanya 110 km dari Rom), Universiti kami ialah institusi pengajaran dan penyelidikan awam yang menawarkan rangkaian penuh program akademik termasuk bioteknologi, sains, ekonomi, kejuruteraan, pendidikan, kemanusiaan. , perubatan, psikologi dan sains sukan. Dengan 7 jabatan, University Of L'Aquila menawarkan lebih 19,000 pelajar yang mendaftar 69 kursus ijazah merentas disiplin (kedua-duanya di peringkat sarjana muda dan pascasiswazah, termasuk kursus MSc antarabangsa yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris), 9 program kedoktoran penyelidikan, sekolah pengkhususan, pengkhususan- kursus sarjana, dan kursus vokasional. Ramai ahli fakulti terkenalnya yang terdiri daripada kira-kira 600 profesor dan penyelidik telah menerima pengiktirafan antarabangsa dan dianggap sebagai pemimpin dalam bidang penyelidikan mereka.

  • Lisbon

  NOVA University Lisbon ditubuhkan pada 11 Ogos 1973, dan merupakan yang termuda dari tiga Universiti negeri Lisbon. Bersepadu dalam kerangka pengembangan dan kepelbagaian pendidikan tinggi, Universiti mengadopsi model baru dalam sistem Portugis yang menekankan pendekatan interdisipliner, perkembangan teknologi dan, pada masa yang sama, melindungi penawaran dalam domain akademik tradisional termasuk perubatan, sains dan kemanusiaan.

  • Porto

  Sebuah universiti yang hebat menerjemahkan nilai-nilai terasnya menjadi kesan sosial, mengukur cita-cita dengan tanggungjawab sosial, bekerja bukan untuk keuntungan segelintir orang tetapi untuk kebaikan umat manusia. Sebagai universiti penyelidikan terkemuka, Universidade Católica Portuguesa menyumbang kepada pengukuhan masyarakat dengan menghasilkan sains yang mengubah hidup, warga negara yang berpendidikan, dan usahawan yang berpandangan ke hadapan.

  • Barcarena

  Atlântica dilahirkan pada tahun 1996 sebagai institusi kepentingan umum, menjangkau sasaran merujuk pada penciptaan, transmisi, dan penyebaran pengetahuan, sains, dan teknologi melalui artikulasi kajian, pengajaran, penyelidikan, dan pengembangan eksperimen. Pada tahun 1996 kami memperoleh gelar pertama dalam bidang Pengurusan, Wilayah Alam Sekitar, ICT, dan Pengurusan dalam Kesihatan, dan pada tahun 2001 diwujudkan Sekolah Kesihatan Atlântica.

  • Lisbon

  Selamat datang ke Fakulti Sains Manusia! Terkenal kerana memupuk persekitaran penyelidikan dan pengajaran antara disiplin, Fakulti Sains Manusia (akronim Portugis FCH selepas ini) menyediakan pelbagai program ijazah sarjana, sarjana, dan kedoktoran yang merangkumi sekitar lima bidang saintifik teras - Ilmu Komunikasi, Sains Sosial, Pengajian Budaya, Falsafah dan Psikologi - dan dua institusi: Institut Sains Keluarga dan Institut Pengajian Oriental.

  • Portalegre

  Politeknik Portalegre adalah institusi pengajian tinggi awam yang mengintegrasikan Sekolah Tinggi Pendidikan dan Sains Sosial (ESECS-IPPortalegre), Sekolah Tinggi Teknologi dan Pengurusan (ESTG-IPPortalegre), Sekolah Tinggi Kesihatan (ESS-IPPortalegre) , di Portalegre, dan Escola Superior Agrária (ESAE-IPPortalegre), di Elvas.

  • Palaiseau
  • Espoo
  • Arrasate
  • + 12 lebih

  EIT Manufacturing adalah sebuah persatuan Eropah terkemuka Universiti, industri dan pusat penyelidikan yang berkaitan dengan sektor pembuatan, dengan tujuan untuk meningkatkan pembuatan Eropah untuk menjadi kompetitif dan berkelanjutan di seluruh dunia untuk masyarakat. Dengan menyatukan tiga sisi 'segitiga pengetahuan': perniagaan (syarikat besar dan PKS), institusi pendidikan dan pusat penyelidikan, EITM ingin meningkatkan kerjasama dan integrasi antara pendidikan, perniagaan dan penyelidikan. EIT Manufacturing menawarkan program pendidikan tinggi yang unik dan sangat baik, dengan minda antarabangsa dan inklusi, untuk menamatkan generasi Inovator dan Usahawan Pembuatan seterusnya.