Keystone logo

Universiti Terbaik untuk dalam talian Program dalam Lithuania 2023

Bilangan institusi: 20
  • Kaunas

  Temui tempat pengalaman membentuk kehidupan dalam suasana liberal yang unik, persekitaran kerja kreatif yang bertenaga dan komuniti pelajar dan cendekiawan yang memberi inspirasi

  • Klaipėda County

  Lithuania Business University of Applied Sciences (LBUAS) ialah institusi pengajian tinggi moden, terbuka kepada masyarakat dan bebas yang diasaskan pada 1994 yang menyediakan profesional dalam sains sosial dan fizikal yang memberi tumpuan kepada pasaran buruh Lithuania dan Eropah. LTVK memerlukan peluang kerjaya yang menjanjikan, pertukaran antarabangsa dan masa lapang yang biasa untuk pelajar. Misi. Universiti Perniagaan Lithuania berazam untuk menyediakan profesional yang kreatif dan berkelayakan, mewujudkan syarat untuk pembelajaran sepanjang hayat dengan memberikan ijazah sarjana muda profesional, dan menjalankan penyelidikan gunaan yang diperlukan untuk pembangunan wilayah. Penglihatan. Universiti Perniagaan Lithuania ialah institusi pengajian tinggi yang inovatif, telus, aktif dari segi sosial dan bertanggungjawab, diiktiraf di peringkat antarabangsa, serba boleh kepada perkembangan dalam pasaran buruh, dan bersedia untuk memenuhi keperluan masyarakat.

  • Kaunas

  Kaunas University of Applied Sciences (dalam bahasa Lithuania - Kauno Kolegija ) adalah institusi pengajian tinggi awam pelbagai disiplin yang terletak di Lithuania (salah satu daripada tiga negara Baltik) yang menyediakan pendidikan dalam bidang kejuruteraan, teknologi, sains sosial, kemanusiaan, seni, perubatan dan kesihatan sains. Ia menawarkan pelbagai program pengajian Sarjana Muda dengan bias praktikal untuk sekitar 5500 pelajar yang belajar di 4 fakulti.

  • Kaunas

  Universiti adalah institusi pengajian tinggi terbesar untuk sains bioperubatan di Lithuania, berjaya mengintegrasikan kajian, penyelidikan, dan amalan klinikal. LSMU terdiri daripada dua akademi utama: Akademi Perubatan dan Akademi Veterinar.

  • Vilnius
  • Kaunas
  • Šiauliai

  Selamat datang ke Vilnius University - institusi pengajian tinggi Lithuania tertua dan terbesar. Sejak penubuhannya pada abad ke-16, Vilnius University , sebagai bahagian yang tidak terpisahkan dari sains dan budaya Eropah telah merangkumi konsep universiti klasik dan kesatuan kajian dan penyelidikan.

  • Kaunas

  St. Ignatius of Loyola University of Applied Sciences adalah institusi pendidikan tinggi Katolik yang bebas yang bertujuan untuk menjalankan program pengajian bersepadu sains dan perniagaan yang dikendalikan berdasarkan Paradigma Pedagogi Ignatian.

  • Kaunas

  Kaunas University of Technology , KTU adalah salah satu universiti teknologi terbesar di Baltik. Terkenal dengan kaitannya dengan perniagaan, kepemimpinan dalam penyelidikan saintifik, program pengajian antara disiplin yang fleksibel dan pengalaman belajar yang tidak dapat dilupakan, KTU terus maju untuk menjadi pilihan kajian terbaik di kawasan ini.

  • Vilnius County

  Dalam strukturnya sekarang, Vilnius College of Technologies and Design (VTDK) ditubuhkan pada tahun 2008 melalui penyatuan Vilnius Technical College ke Vilnius College of Construction and Design. Asal Fakulti Teknik bermula sejak tahun 1930-an (Sekolah Teknik).

  • Šlienava

  Kaunas Forestry and Environmental Engineering University of Applied Sciences (KMAIK) ditubuhkan berhampiran dengan bandar Kaunas (Lithuania tengah) dan menyediakan ijazah Sarjana Muda Profesional pendidikan tinggi.

  • Kaunas

  Lithuanian Sports University ( LSU ) berbangga menjadi satu-satunya universiti khusus di Lithuania, yang telah menyatukan Pergerakan dan Sains Sukan selama lebih lapan dekad.

  • Vilnius

  Vilniaus kolegija /University of Applied Sciences is open to novelties. It is a flexible and continually changing higher educational institution that is harmoniously combining labor market needs with the development of promising areas of science and art. The educational institution has been encouraging the teachers and students’ creativity and responsibility likewise the requirements for a high-quality performance.

  • Kaunas

  Kedudukan QS World University Rankings sebagai pemimpin di negara ini melalui VMU , VMU adalah satu-satunya institusi pengajian tinggi awam di Lithuania dan salah satu daripada beberapa di rantau ini yang pendidikan pendidikan seni liberal yang luas disampaikan. Ini bermakna pelajar boleh mengubah dan menyusun jadual mereka dengan bebas, kecil dalam satu bidang dan utama yang lain, melancong ke luar negara di bursa antarabangsa dan bersiap sedia untuk perjalanan tersebut dengan mengambil beberapa kursus bahasa asing yang tersedia. Sebagai cerminan trend akademik global, semakin banyak kuliah (kursus berasingan dan juga program pengajian secara keseluruhan) diajar dalam bahasa Inggeris, kebanyakannya oleh profesor dari luar negara. VMU menawarkan program ijazah Sarjana dan Sarjana, yang sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris. Setiap universiti semester mengumpul komuniti antarabangsa yang berwarna-warni, yang menyatukan wakil-wakil dari hampir 60 negara di seluruh dunia.

  • Vilnius County

  Sejak memulakan aktiviti pada tahun 1999, ISM University of Management and Economics mempunyai satu tujuan sejak awal - untuk menawarkan inovatif, kajian kualitatif dan latihan pengurusan dan ekonomi untuk orang muda yang kreatif, bercita-cita tinggi dan pengurus perniagaan yang sudah berpengalaman. Pengiktirafan Pelanggan (pelajar, perniagaan dan alumni), Pengiktirafan dan Kelestarian Antarabangsa. Kualiti dan antarabangsa telah menjadi keutamaan aktiviti Universiti. Objektif ini telah dinilai oleh International Quality Accreditation (IQA) yang diberikan kepada ISM pada tahun 2006 oleh Central and East European Management Development Association (CEEMAN), dengan demikian mengesahkan bahawa ISM tergolong dalam universiti yang menawarkan pengajian perniagaan paling maju di rantau ini.

  • Milan
  • Leeds
  • Vilnius
  • + 1 lebih

  The Istituto Universitario di Lingue Moderne (I.U.L.M.) was founded in 1968 by the Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori, under the inspiration of Senator Carlo Bo and Professor Silvio Baridon. From the very beginning the idea behind the project was to satisfy the demands of the labour markets based on analyses of current trends.

  • Vilnius

  ISLB offers contemporary undergraduate degree programmes which allow students to develop knowledge, abilities and attitudes required in the global labour market and essential to cope in the wider world in the future. The educational process is tailored towards practice-oriented studies and professional training which comprise collaborative and experiential teaching and learning methods as a reflection of the student-centred approach.