Keystone logo

BA Program dalam Antropologi Sosial dalam Orlando, Amerika Syarikat 2023

Gambaran keseluruhan

Orlando Utara, sebuah bandar di Florida dan kerusi daerah Orange County digelar sebagai "The City Beautiful". Terdapat satu senarai panjang kolej dan universiti yang berkhidmat bandar. Oleh kerana kecantikan dan pelancongan laman indah, persekitaran bandar ini sesuai untuk pendidikan tinggi.

Satu program antropologi sosial boleh mengajar pelajar tentang budaya dan masyarakat, dan bagaimana mereka dipengaruhi oleh pelbagai faktor dan hubungan. Ia mungkin berurusan dengan pelbagai mata pelajaran, termasuk agama, kerajaan, struktur keluarga, konflik, sejarah dan banyak lagi.

Pendidikan di Amerika Syarikat terutamanya yang disediakan oleh sektor awam, dengan kawalan dan pembiayaan datang daripada tiga peringkat: negeri, tempatan, dan persekutuan, supaya.Keperluan umum untuk belajar di peringkat pendidikan yang lebih tinggi di Amerika Syarikat termasuk esei anda kemasukan (juga dikenali sebagai penyata tujuan atau kenyataan peribadi), transkrip rekod, surat cadangan / rujukan, ujian bahasa

Dalam usaha untuk meningkatkan prospek pekerjaan dan mempelajari maklumat yang lebih khusus, ramai pelajar membuat keputusan untuk mendapatkan ijazah sarjana muda, seperti Ijazah Sarjana Muda Sastera. sekolah-sekolah tertentu membolehkan pelajar mendapat BA mengikut jadual yang fleksibel melalui program-program dalam talian atau sambilan.

Baca lagi
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (0)
  • Kembali ke kategori utama
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian