Baca keterangan rasmi

MENGENAI PROGRAM

WebMBA Georgia menawarkan para profesional yang berkelayakan dan bermotivasi untuk mendapatkan ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (MBA) melalui pendidikan dalam talian. Pelajar mengalami ketekunan dan komitmen terhadap kualiti program kampus tradisional tanpa kekangan jadual bilik darjah yang dirancang. Dilaksanakan pada tahun 2001, program ini mempunyai pengekalan tinggi, kepuasan pelajar, dan kadar tamat pengajian.

Pelajar kami di Georgia WebMBA mempunyai akses kepada perkhidmatan yang sama seperti peserta Program MBA Coles yang lain, termasuk perkhidmatan kerjaya, acara di kampus, dan peluang rangkaian. Apabila program selesai, pelajar WebMBA menerima ijazah Sarjana MBA yang sama yang diberikan melalui program kampus kami. MBA Coles baru-baru ini berada di kalangan 60 program sambilan teratas di Amerika Syarikat.

Sorotan Program

 • The WebMBA Georgia berada di ranking 20 GetEducated.com teratas di antara "Best Buys" untuk harga dan harga yang kompetitif di kalangan program AACSB.
 • Program ini bergantung terutamanya kepada pembelajaran berasaskan pasukan maya; selepas orientasi dua hari di tapak, semua aktiviti secara eksklusif dalam talian.
 • Semua pengajar di Georgia WebMBA mempunyai status fakulti lepasan. Ini ahli fakulti yang berkomitmen adalah pakar dalam bidang mereka dan dilatih dalam menyampaikan kelas dalam talian yang berkualiti tinggi.
 • Kursus-kursus di Georgia WebMBA mempunyai objektif pembelajaran yang sama seperti kursus kelas yang setara. Mereka meliputi topik yang sama dan biasanya menggunakan buku teks dan bahan kursus yang sama. Satu-satunya perbezaan adalah medium pengajaran.
 • Untuk lima penggal berturut-turut, pelajar mengambil dua kursus setiap satu dalam jadual kunci. Jadual membawa kepada pengijazahan dalam masa kira-kira 20 bulan.
 • Struktur kohort berasaskan pasukan menggalakkan interaksi pelajar yang cekap, pembelajaran peer-to-peer, dan hubungan jangka panjang.
 • Apabila program selesai, pelajar menerima diploma yang sama dengan program berasaskan kampus Pentadbiran Perniagaan Kennesaw State.
 • Kennesaw State University diiktiraf sepenuhnya oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB-International), badan akreditasi utama dalam pendidikan perniagaan.

Keperluan Ijazah

Sepuluh kursus dalam program WebMBA Georgia ditawarkan dalam jadual kunci. Peserta memperoleh MBA Coles dengan mengambil dua kelas dalam setiap lima musim berturut-turut Kejatuhan, Spring, dan Musim Panas. Program ini mengambil masa kira-kira 20 bulan dari matrikulasi hingga tamat pengajian.

Tuisyen dan Yuran

Tuisyen / bayaran semasa (dalam negeri) WebMBA: $ 23,945.

KEPERLUAN KEMASUKAN

 • Permohonan Siswazah Dalam Talian - Terdapat yuran permohonan $ 60 yang tidak boleh dikembalikan.
 • Transkrip - Transkrip rasmi dari Kolej EACH dan / atau Universiti yang telah anda hadiri. Mesti dalam sampul surat tertutup dari institusi atau dihantar secara elektronik dari institusi secara langsung.
 • Teruskan - (Boleh dimuat naik ke dalam aplikasi dalam talian).
 • 2 Surat Cadangan - (Boleh dihantar secara elektronik melalui aplikasi dalam talian).
 • Penyataan Peribadi (Boleh dimuat naik ke dalam aplikasi dalam talian) - 500 perkataan atau kurang, menangani alasan anda untuk mengikuti MBA, sumbangan anda yang berpotensi untuk program, dan bagaimana anda merancang untuk berjaya dalam program ini.
 • Laporan Skor GMAT - Minta skor anda dihantar secara elektronik ke KSU .
 • Alternatif GMAT berikut boleh didapati. Dengan memilih salah satu daripada ini, anda meminta agar anda tidak dikehendaki mengemukakan skor GMAT. Alternatif ini disenaraikan dalam aplikasi dan anda boleh memilih lebih daripada satu.
  • 1. Pemohon mempunyai ijazah lanjutan (sarjana, pakar, atau doktor)
  • 2. Pemohon mempunyai sekurang-kurangnya 10 tahun pengalaman kerja sepenuh masa.
  • 3. Pemohon mempunyai sekurang-kurangnya 3.25 IPK sarjana muda dan sekurang-kurangnya 4 tahun pengalaman kerja sepenuh masa.
Program diajar dalam:
English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Kennesaw State University »

This course is Online
Start Date
Duration
20 
Sambilan
Price
23,945 USD
Tuisyen / bayaran semasa (dalam negeri) WebMBA: $ 23,945
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Apr. 30, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Ogo 31, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jun 2019
End Date
Jan 31, 2021
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Apr. 30, 2020
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 31, 2020

Jun 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan 31, 2021