Read the Official Description

Online Sarjana Muda Pengajian Undang-undang Ijazah

Ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dalam Pengajian Undang-undang menyediakan pelajar berminat untuk mendapatkan pemahaman yang menyeluruh sistem undang-undang kerana ia berkaitan dengan mahkamah dan peguam. Program ini merangkumi topik-topik utama dalam pengajian undang-undang di kursus teras, dan selepas itu pelajar itu boleh memberi tumpuan kepada bidang-bidang tertentu kepentingan melalui elektif. Bagi pelajar yang ingin menjadi paralegal di firma undang-undang, jabatan undang-undang korporat, agensi kerajaan dan organisasi bukan keuntungan, atau untuk meneruskan lagi kajian graduan undang-undang, program sarjana muda ini akan menyediakan asas untuk kemajuan mereka dalam bidang akademik dan kerjaya.

Objektif Program

Mereka yang berjaya Ijazah Sarjana Muda Sains dalam program Ijazah Pengajian Undang-undang, pelajar akan dapat:

  1. Berkomunikasi secara berkesan dan menggunakan konsep dari pelbagai bidang undang-undang, dan juga bidang-bidang lain seperti perniagaan, sosiologi dan komunikasi, untuk tugas yang diberikan mereka dalam persekitaran undang-undang yang berkaitan dengan a.
  2. Melaksanakan tugas-tugas penyelidikan dan penulisan undang-undang menggunakan talian dan di-orang sumber perpustakaan untuk pelbagai masalah undang-undang.
  3. Mengedit dan menghalusi disediakan sebelum dokumen undang-undang untuk menampung perubahan dalam keadaan dan perubahan dalam undang-undang.
  4. Penguasaan pameran dalam surat bertulis, memorandum, dan komunikasi lain.
  5. Sediakan dan menulis memorandum undang-undang, usul, dan dokumen mahkamah lain untuk disemak oleh peguam.
  6. Draf antar memorandum bagi maksud menasihati atau memberitahu peguam penyelia.
1
Program taught in:
English

See 11 more programs offered by Abraham Lincoln University »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Price
30,000 USD
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019