Tuan seni dalam kepimpinan (dalam talian)

Umum

Penerangan Program

Program Master of Arts dalam Kepemimpinan memberikan pemimpin kepimpinan etika dan praktikal untuk perniagaan dan organisasi bukan keuntungan untuk berkembang maju pada abad ke-21.

Kepimpinan yang besar sememangnya diperlukan bagi perniagaan dan organisasi bukan keuntungan untuk berkembang maju pada awal abad ke-21; malangnya, ia juga merupakan salah satu sifat yang paling sukar difahami dan mencabar untuk kebanyakan organisasi untuk memupuk pekerja dan sukarelawan mereka. Berdasarkan falsafah pimpinan kepemimpinan yang bertujuan untuk mengubah organisasi, program kepemimpinan University of Jamestown dirancang untuk memberi para pemimpin baru muncul latar belakang teoritis dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk membantu perniagaan dan bukan keuntungan menavigasi dunia yang semakin rumit setiap hari . Kami memupuk pemimpin yang memahami bagaimana untuk bekerja dalam masyarakat yang semakin beragam dan global, tahu bagaimana kepimpinan etika yang kritikal adalah untuk organisasi mana-mana, dan mempunyai kemahiran komunikasi yang cemerlang. Pelajar kita belajar menjadi pemecah masalah yang mendapat kepentingan "pihak manusia" organisasi dan keperluan untuk mengimbangi sisi itu dengan sisi kuantitatif sesebuah organisasi.

Program Kepemimpinan Universiti Jamestown disusun untuk mencerminkan nilai-nilai yang membimbing kurikulum, dan oleh itu, pelajar akan belajar dalam "model kohort" di mana mereka mengambil kelas dengan kumpulan pelajar yang sama setiap semester supaya mereka boleh belajar dalam komuniti, membuat hubungan profesional dan peribadi sepanjang hayat, dan membantu satu sama lain berkembang sebagai pemimpin.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1883 as Jamestown College, University of Jamestown is a private, liberal arts university granting bachelor of arts, bachelor of science, and bachelor of arts degrees as well as an onlin ... Baca lebih lanjut

Established in 1883 as Jamestown College, University of Jamestown is a private, liberal arts university granting bachelor of arts, bachelor of science, and bachelor of arts degrees as well as an online Master of Arts in Leadership. Baca Ringkas