Baca keterangan rasmi

master profesional pentadbiran perniagaan

The Master Professional Pentadbiran Perniagaan (PMBA) untuk profesional yang bekerja menawarkan mereka yang mempunyai pengalaman perniagaan pra-ditubuhkan peluang untuk mengejar berkualiti tinggi, interaktif, ijazah MBA dalam talian dengan keupayaan untuk melakukan kerja kursus pada kelajuan anda sendiri dan mengintegrasikan contoh-contoh daripada anda sendiri pengalaman profesional dalam setiap kelas.

Ijazah PMBA dari Kansas State University menyediakan kemahiran pengurusan ditambah dan pengetahuan perniagaan diperlukan untuk cemerlang dalam persekitaran perniagaan global hari ini dan diajar oleh profesor yang berkelayakan sama yang mengajar kursus siswazah di kampus di Manhattan, Kansas. Program ini direka untuk memberikan anda kelebihan daya saing yang anda perlukan untuk memajukan kerjaya anda, termasuk perhatian peribadi, pelan pembangunan profesional disediakan dengan keperluan kerjaya dan pengalaman perjalanan fakulti diterajui diperlukan sebagai tambahan kepada kurikulum akademik.

Maklumat lanjut terdapat di Kolej laman web Perniagaan PMBA. Sila hubungi Kolej Perniagaan - Pejabat Pengajian Siswazah jika anda mempunyai soalan terperinci mengenai Online Professional MBA.

Fakta Cepat

 • Ijazah: Sarjana Pentadbiran Perniagaan
 • College: Pentadbiran Perniagaan
 • Kredit: 30-39 (bergantung kepada kerja kursus sebelumnya)
 • penghantaran Kursus: Online; 10 peratus muka dengan muka
 • Pelajaran per jam kredit: $ 833

Kerjaya dalam Pentadbiran Perniagaan

Banyak peluang-peluang kerjaya yang ada kepada graduan Sarjana Profesional Pentadbiran Perniagaan, termasuk peluang dalam korporat sektor, kewangan dan perniagaan bersama-sama dengan kerjaya dalam:

 • pengurus program / projek
 • penyelidikan pasaran / penganalisis
 • jualan / pengurus pemasaran
 • perunding perniagaan

Akreditasi

Kansas State University yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi daripada Central Persatuan North Kolej dan Sekolah.

The Master Professional Pentadbiran Perniagaan ditawarkan melalui K-State College Pentadbiran Perniagaan. Kolej ini juga diiktiraf oleh Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan Antarabangsa (AACSB).

Kurikulum

Untuk melengkapkan program ini, pelajar mesti melengkapkan sejumlah 39 kredit atau sebagai beberapa sebagai 30 bergantung kepada kerja kursus ijazah sebelum individu. Kurikulum PMBA juga termasuk:

 • Dua hari orientasi pelajar serantau, termasuk pembinaan pasukan, rangkaian dan komponen pembangunan profesional. pelajar baru akan dikehendaki hadir, tetapi semua pelajar kembali digalakkan untuk mengambil kesempatan daripada peluang rangkaian ini.
 • Fakulti diterajui perjalanan antarabangsa
 • Pembangunan profesional dan seminar Pembelajaran

Syarat-Syarat Kemasukan Master Profesional Program Pentadbiran Perniagaan

Untuk layak untuk kemasukan ke program PMBA ini, pelajar mesti mempunyai:

 • Minimum 3.0 GPA dalam ijazah sarjana muda
 • skor minimum 500 dalam GMAT
 • TOEFL / IELTS / Pearson Ujian Bahasa Inggeris, berusia kurang daripada dua tahun (English bukan penutur asli sahaja)
  • Pemohon-pemohon yang mengemukakan (berdasarkan internet) Skor iBT TOEFL mesti mempunyai jumlah skor minimum 79 dengan tidak ada nilai bahagian bawah 20 pada bacaan, mendengar dan menulis bahagian.
  • Pemohon-pemohon yang mengemukakan TOEFL (PBT) markah ujian berasaskan kertas mesti mempunyai jumlah skor minimum 550 dengan tidak ada nilai bahagian bawah 55 pada bacaan atau mendengar bahagian dan TWE (Ujian Bertulis Bahasa Inggeris) Perincian sebanyak 5.0 atau lebih tinggi.
  • Pemohon-pemohon yang mengemukakan skor IELTS mesti mempunyai jumlah skor minimum 6.5 dengan skor sebahagian daripada 6.5 atau lebih tinggi pada membaca, mendengar dan menulis bahagian.
  • Pemohon-pemohon yang mengemukakan Ujian Pearson Bahasa Inggeris (PTE) Perincian mesti mempunyai jumlah skor minimum 58 dengan skor sebahagian daripada 58 atau lebih tinggi.
 • 6 jam kredit kursus ekonomi mahasiswa
 • 6 jam statistik ijazah OR 3 jam kursus statistik graduan
 • kursus ijazah kalkulus atau skor yang telah ditetapkan di bahagian kualitatif GMAT
 • Tiga hingga lima tahun pengalaman perniagaan profesional

Tarikh Akhir Permohonan

Anda harus diterima untuk semester kejatuhan oleh Ogos 1, Spring semester oleh 1 Jan dan semester musim panas oleh 1 Mei. Ini bermakna bahawa semua transkrip, yuran permohonan dan apa-apa keperluan lain hendaklah dilengkapkan dan diterima oleh tarikh ini.

Sila ambil perhatian: Ia mengambil masa sekurang-kurangnya empat hingga enam minggu untuk permohonan untuk diproses apabila semua bahan-bahan permohonan telah diterima oleh pihak universiti.

Cara Memohon

Melihat butiran kemasukan, maklumat transkrip dan memohon untuk program ini melalui proses permohonan Sekolah Siswazah K-State.

Tuisyen dan Bayaran

Dalam talian dan luar kampus Kursus

Dalam talian dan luar kampus kursus melalui Kansas State University Campus Global dinilai pada kadar tuisyen yang tetap tanpa mengira status penduduk. Tidak ada sebarang yuran bukan pemastautin untuk kursus dalam talian dan luar kampus yang ditawarkan melalui Kampus K Negeri-Global. kadar tuisyen berbeza mengikut tahap tentu, prasiswazah atau siswazah. Bayaran tambahan boleh ditaksirkan oleh kolej dan jabatan.

Beberapa program siswazah mengambil tuisyen yang berbeza dan struktur yuran daripada apa yang digariskan dalam jadual tuisyen dan yuran di atas, termasuk:

 • Great Plains IDEA - Pelajar mendaftar di dalam kelas melalui Great Plains Interactive Distance Education Alliance membayar "Harga Common."
 • AG * IDEA - Pelajar mendaftar di dalam kelas melalui pertanian Interactive Distance Education Alliance membayar "Harga Common."
 • Program tahunan - The Master Perniagaantani (MAB) kos program, Professional Sarjana Pentadbiran Perniagaan (PMBA) kos program, Ijazah Kedoktoran dalam kos program Financial Planning Peribadi dan Sarjana Psikologi dengan Penekanan dalam / Psikologi Organisasi (MIOP) kos program Industrial mempunyai tertentu kadar tuisyen oleh kumpulan kohort.

Kos dengan Kursus

Untuk yang paling kos perjalanan up-to-date, memanggil Kelas kami Search. Kos ditunjukkan dalam keterangan setiap kursus adalah jumlah kos bagi kursus.

Kos dengan Program

Untuk mengira jumlah kos anggaran program:

 1. Cari jumlah bilangan jam kredit yang diperlukan untuk melengkapkan program ini. Nombor ini boleh didapati pada halaman program individu.
 2. Tolak jam kredit pemindahan anda.
 3. Membiak bakinya oleh yang terpakai bagi setiap kos jam kredit seperti yang ditunjukkan dalam jadual tuisyen dan yuran di atas.

Yuran Proctoring

Beberapa kursus memerlukan anda untuk mengambil peperiksaan proctored. Ini adalah peperiksaan secara atas talian atau di atas kertas yang perlu diambil di hadapan proctor untuk memastikan integriti akademik. Ini adalah amalan biasa bagi program dalam talian untuk memenuhi keperluan akreditasi. Kebanyakan perkhidmatan proctor memerlukan semua pelajar membayar yuran, dan ia adalah disyorkan bahawa anda bertanya mengenai bayaran apabila mencari proctor anda. Jika kursus anda mengandungi peperiksaan yang memerlukan proctor, anda akan dihubungi oleh Pelajar dan Perkhidmatan Fakulti di K-State Global Campus sebelum bermulanya semester.

Dalam Kampus Kursus

College malam dan lain-lain kursus di kampus, seperti kursus Intersession di kampus, yang ditawarkan melalui Kampus Global K-State dinilai pada kadar tuisyen yang berasaskan pemastautin dan bukan pemastautin status dan berbeza-beza mengikut tahap tentu, prasiswazah atau siswazah.

yuran pengajian Pembayaran

Lihat arahan untuk membayar tuisyen anda, termasuk pilihan pembayaran dan tarikh akhir. Jelajahi bantuan kewangan dan biasiswa untuk pelajar dalam program ijazah jarak.

Tuisyen ditetapkan oleh Lembaga Kansas of Regents setiap tahun pada akhir Jun atau awal Julai. Kansas State University berhak untuk menukar kos tanpa notis terlebih dahulu apabila diluluskan oleh Lembaga Kansas Bupati.

Program diajar dalam:
English
Kansas State University Global Campus

Lihat 17 lagi program yang ditawarkan oleh Kansas State University Global Campus »

This course is Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
833 USD
Pelajaran per jam kredit: $ 833
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date