tuan penerbangan komersial

Umum

Penerangan Program

Sarjana Aviation Commercial

&nbsp

Program Sarjana Aviation Commercial ialah program ijazah kredit jam 30 jam diiktiraf oleh Persatuan Southern Kolej dan Sekolah (SACS) dan ditawarkan sepenuhnya dalam talian; sesetengah pelajar tidak boleh melawat kampus sehingga majlis tamat pengajian. Program ini amat popular dengan profesional telah ditubuhkan dalam kerjaya penerbangan, kerana mereka boleh melengkapkan keperluan ijazah mengikut jadual mereka sendiri. Tujuan program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan kefahaman yang fokus konsep penerbangan dan operasi. Program ini berorientasikan pengurusan penerbangan dan pendidikan penerbangan.

&nbsp

&nbsp

Kursus yang diperlukan

&nbsp

  • Kaedah Penyelidikan dan Statistik
  • Advanced Faktor Manusia di Penerbangan & Aeroangkasa Industri
  • Pengurusan Syarikat Penerbangan
  • Pengawalseliaan Aviation 's
  • Lapangan Terbang Perancangan, Pembangunan, & Operasi
  • Operasi Pangkalan Tetap
  • Advanced Keselamatan Penerbangan
  • Pengurusan Air Cargo & Logistics
  • Advanced Sistem Pengangkutan
  • Topik Khas dalam Penerbangan Pentadbiran Perniagaan

&nbsp

Syarat Kemasukan

&nbsp

Kemasukan penuh kepada program Sarjana Aviation Commercial diberikan kepada pemohon yang:

&nbsp

- Telah memperoleh ijazah baccalaureat yang diiktiraf sepenuhnya oleh salah satu agensi akreditasi yang diiktiraf, dan memenuhi semua keperluan lain untuk kemasukan ke universiti.

&nbsp

- Telah meraih sekurang-kurangnya satu mata purata 3.0 gred dalam ijazah sarjana muda ini.

&nbsp

Kemasukan sementara boleh diberikan seorang pelajar yang tidak mempunyai purata mata kualiti ijazah 3.0 keseluruhan atau teras penerbangan purata mata kualiti sarjana muda. Kemasukan penuh biasanya diberikan setelah tamat 9 jam dengan purata mata kualiti 3.0; pelajar tidak boleh melebihi 9 jam kredit siswazah apabila anggaran pada status.

&nbsp

Pelajar boleh diberikan kemasukan bukan ijazah jika mereka tidak diberikan kemasukan penuh atau sementara. Mereka mengakui dengan status bukan ijazah jam tangan-hati untuk meningkatkan kelayakan dan memenuhi syarat kemasukan penuh. Tidak lebih daripada 9 jam semester yang diperolehi semasa dalam status bukan ijazah boleh digunakan untuk ijazah Sarjana penerbangan komersial. Gred yang diperolehi semasa dalam status bukan ijazah mestilah B (3.0 GPA) atau lebih baik.

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

Delta State University, College of BusinessDelta State University telah menyediakan kursus dalam perniagaan sejak tahun 1925, tahun institusi itu dibuka untuk sesi persekolahan yang pertama. Tawaran k... Baca lebih lanjut