Beberapa hari kebelakangan untuk mendaftar!

A kerjasama khas dengan Institut Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Latihan dan Penyelidikan (UNITAR) telah ditubuhkan untuk bersama-sama menjalankan program ini. Pelajar perlu mengambil sebahagian daripada kurikulum program kursus di kampus maya UNITAR dan sebahagian di UOC satu.

Konflik adalah kejadian sehari-hari dalam kehidupan manusia, kumpulan sosial dan hubungan antarabangsa. Pada setiap masa yang bersejarah, dalam semua budaya, kumpulan dan negara, usaha untuk keamanan telah berterusan. Kos yang ditanggung kerana konflik yang sangat tinggi: penderitaan manusia, kerugian ekonomi dan kemerosotan moral.

Usaha yang dilakukan oleh manusia untuk hidup dengan aman memberi kita wawasan untuk mencapai hasil yang nyata, menghapuskan perang, mengubah konflik dan menguruskan mereka secara positif. Kursus tuan di conflictology menarik dari pandangan ini, systematises pengetahuan dan mempersembahkannya dengan cara yang maju dan cekap pendidikan.

Konflik resolusi, transformasi, pengantaraan dan pengurusan, kajian dan budaya keamanan adalah sinonim dan mereka menggambarkan pendekatan saintifik dan pelbagai disiplin conflictology.

Pengamal dan ahli akademik dari universiti berprestij dan institusi penyelidikan keamanan dari negara-negara yang berlainan di seluruh dunia bersama-sama dalam kursus ini maya yang membolehkan, dengan pengalaman UOC-an tahun, untuk sesiapa sahaja, tidak kira di mana mereka hidup, untuk mengakses ini Kursus Sarjana antarabangsa dan menyediakan untuk amalan profesional.

Program ini melatih pelajar dalam semua aplikasi conflictology (keluarga, perdagangan, sosial, politik, antarabangsa, konflik bersenjata), memudahkan latihan, penyediaan program penyelidikan dan pembangunan projek-projek profesional anda sendiri memberikan anda akses kepada rangkaian terbesar orang yang bekerja untuk menggalakkan keamanan.

Objektif

 • tahu teori, pendekatan yang berbeza dan sifat konflik kontemporari
 • untuk memperoleh kemahiran analisis dan keupayaan untuk merancang tindakan untuk campur tangan aman, baik bagi pencegahan konflik dan untuk campur tangan dalam pembangunan mereka
 • untuk mempelajari teknik dan strategi untuk campur tangan bukan ganas bijak dalam situasi konflik
 • untuk mengakses maklumat dan pengetahuan untuk dapat membangunkan program intervensi berkesan dan menguruskan usaha untuk penyelesaian khusus positif
 • dapat memimpin dan memudahkan proses rundingan dan pengantaraan
 • untuk mengubah cara berkomunikasi kedua-dua untuk mencegah dan untuk menamatkan konflik.

Kecekapan

 • Memahami konsep keseluruhan apa yang kita maksudkan dengan penyelesaian konflik, istilah dan kriteria tindakan, teknik dan kaedah tertentu kepadanya.
 • Memahami dan belajar bagaimana untuk menganalisis bagaimana keluarga, pendidikan, konflik politik, sosial dan bersenjata berlaku dan juga belajar bagaimana untuk mengurus, mengubah dan menyelesaikan mereka menggunakan strategi, teknik dan sumber untuk campur tangan pintar dan bukan ganas.
 • Memperolehi kemahiran untuk menganalisis dan merancang tindakan dalam campur tangan aman dalam konflik, kedua-duanya dari perspektif pencegahan dan campur tangan konflik yang berlaku.
 • Mempunyai keupayaan untuk membangunkan aspek komunikasi untuk mencegah, langsung dan menenangkan konflik.
 • Mengetahui bagaimana untuk mencari maklumat dan pengetahuan untuk mengembangkan program intervensi yang cekap dan menguruskan mencari penyelesaian khusus dan positif.
 • Mereka bentuk, mengurus dan membangunkan proses penyelesaian konflik berdasarkan teknik-teknik dan prosedur yang berbeza.

Profil Pelajar

 • Mana-mana orang dengan tanggungjawab dan kepentingan dalam konflik menyelesaikan
 • Consultants, eksekutif, pemimpin, peguam mana-mana industri
 • penjawat awam dan pengurus organisasi swasta dan awam
 • Pengarah dan kakitangan NGO, syarikat dan organisasi lain yang bekerja di kawasan konflik, dalam pembinaan semula, pembangunan dan kerjasama antarabangsa
 • Ahli-ahli politik dan kesatuan sekerja
 • Ahli-ahli angkatan tentera dan polis.

Keperluan Akademik

Untuk diterima pada ijazah sarjana atau kursus diploma lepasan ijazah, anda perlu berupaya untuk mengiktiraf kelayakan rasmi. Jika anda tidak dapat mengakreditasi kelayakan ini, anda akan dianugerahkan diploma lanjutan universiti.

Untuk diterima pada kursus pengkhususan (sijil pengkhususan), anda tidak perlu berupaya untuk mengiktiraf kelayakan rasmi.

Untuk dapat membaca dan menulis dalam bahasa Inggeris.

darjah

Sebaik sahaja proses penilaian keseluruhan telah selesai dengan jayanya, UOC akan mengeluarkan Diploma Sarjana / Diploma Lepasan Ijazah / Pengkhususan Sijil kepada orang-orang peserta yang mempunyai kelulusan universiti yang diiktiraf yang sah di Sepanyol. Sekiranya anda tidak mempunyai apa-apa kelayakan, yang Sijil akan dikeluarkan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 15 lagi program yang ditawarkan oleh UOC Universitat Oberta de Catalunya »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan