Butiran kursus

Sebagai ahli terapi permainan yang berkelayakan, anda akan menyedari betapa pentingnya ekspresi diri dan medium kreatif dalam terapi. Sama ada anda menyasarkan untuk promosi dalam bidang semasa anda atau mahu meneroka topik terapi bermain tertentu, MA ini akan meningkatkan kemahiran terapi sedia ada anda melalui penyelidikan, yang membolehkan anda untuk meningkatkan lagi kehidupan anak-anak yang lemah.

Anda akan mempelajari teori terbaru dalam sektor yang sedang berkembang ini, meneroka peralihan dari kaedah terapi tradisional kepada teknik yang lebih moden seperti gerakan, pernafasan dan aktiviti deria.

Pada permulaan kursus anda, anda akan menggunakan pengalaman anda untuk memilih bidang penyelidikan pakar anda dan membangunkan cadangan untuk penyelidikan terapi bermain berasaskan amalan yang akan menjadi asas untuk disertasi anda.

Dihantar oleh Akademi Bermain dan Psikoterapi Kanak-kanak (APAC) dan disahkan oleh Universiti sebagai sebahagian daripada perkongsian kerjasama, anda akan menjalankan kursus ini secara dalam talian, membolehkan anda menyesuaikan kajian anda di sekitar komitmen peribadi dan profesional anda.

Sila ambil perhatian bahawa semua permohonan dan pertanyaan untuk kursus ini akan diuruskan oleh APAC, dan tarikh permulaan mungkin berbeza bergantung pada lokasi pengajian anda.

Faedah Kursus

Kami menyampaikan kursus kami dalam perkongsian dengan Akademi Bermain dan Psikoterapi Anak (APAC), memastikan anda mengkaji teori terbaru dalam sektor yang sedang berkembang ini, termasuk kepentingan neurobiologi untuk meningkatkan kesan terapi bermain untuk kanak-kanak yang mengalami trauma. Apabila anda menyempurnakan kursus, anda akan mendapat akreditasi yang diiktiraf.

Kami juga mempunyai hubungan yang kuat dengan Play Therapy UK (PTUK) dan Play Therapy International (PTI), peneraju utama dalam profesion, menawarkan nasihat kerjaya ahli dan banyak pengetahuan.

Kursus online kami yang fleksibel memberikan anda peluang untuk bekerja pada kadar anda sendiri, membolehkan anda menyesuaikan kajian anda dengan komitmen peribadi anda. Anda akan mempunyai akses kepada pelbagai sesi latihan yang dijalankan oleh APAC di tempat-tempat di seluruh UK, bersama-sama dengan sokongan tutor khusus kami dan peluang untuk membahaskan dan berkongsi pengalaman anda di bilik kuliah maya dan bilik sembang kami. Anda akan dapat menyertai forum di mana anda boleh menghantar pemikiran anda dan belajar daripada tutor dan rakan-rakan anda.

Syarat kemasukan

Pemohon sepatutnya telah menyelesaikan Kemahiran Main Terapi Pensijilan PG dan Terapi Main Diploma PG di Leeds Beckett University , atau mempunyai kelayakan yang setara.

IELTS:

IELTS 6.0 tanpa kemahiran di bawah 5.5, atau kelayakan yang setara. Universiti menyediakan sokongan yang sangat baik untuk mana-mana pemohon yang mungkin dikehendaki untuk menjalankan kursus Bahasa Inggeris tambahan.

MENGGUNAKAN PEMOHON

Universiti kami mengalu-alukan permohonan daripada pemohon matang yang menunjukkan potensi akademik. Kita biasanya memerlukan beberapa bukti kajian akademik baru-baru ini, sebagai contoh, penyelesaian kursus akses, namun pengalaman kerja yang berkaitan dengan kebelakangan ini juga boleh dipertimbangkan. Sila ambil perhatian bahawa untuk beberapa kursus profesional kami semua pemohon perlu memenuhi kriteria kemasukan yang dinyatakan dan dalam kes ini pengalaman kerja tidak boleh dianggap sebagai ganti.

Jika anda ingin menerapkan laluan ini, anda harus merujuk kepada dasar Pengiktirafan Dasar Pembelajaran Terdahulu kami.

Sila ambil perhatian bahawa semua pemohon ke Universiti kami dikehendaki memenuhi keperluan Bahasa Inggeris piawai bahasa Inggeris GCSE gred C atau setaraf dengannya, akan disenaraikan pada keperluan kemasukan kursus individu.

Prospek Kerja

Apabila selesai kursus ini, anda akan ditempatkan dengan baik untuk tujuan promosi di bidang anda, maju menjadi peranan penyelidikan atau memasuki kerja akademik. Anda juga boleh mengikuti kursus yang anda perlukan untuk menjadi jurulatih yang disahkan PTUK, membantu ahli terapi bermain masa depan memulakan kerjaya mereka di kawasan yang semakin penting ini.

  • Main terapis
  • Psikologi Anak
  • Pekerja Komuniti

Nasihat Kerjaya

Pasukan Pekerjaan dan Kerjaya kami menawarkan nasihat pakar dan pelbagai sumber untuk membantu anda memilih dan mendapatkan pekerjaan. Sama ada anda berada di tahun pertama atau terakhir, anda boleh bercakap dengan ahli kakitangan dari Pejabat Kerjaya kami yang boleh memberikan nasihat daripada menulis CV untuk mencari kerja.

Modul

Modul

Membangun Cadangan Penyelidikan Terapi Main Berdasarkan Praktik

Membangunkan pemahaman anda tentang apa yang kelihatannya 'normal' atau andaian 'diambil untuk diberikan', dan mengkaji perubahan paradigma yang telah berlaku dalam penyelidikan psiko-sosial dan terapi yang secara tradisinya menjadi pembahagian antara penyelidikan dan amalan.

Disertasi Penyelidikan untuk Terapi Main Berasaskan Praktik

Anda akan disokong untuk merancang dan mengurus penyelidikan yang diperlukan untuk melaksanakan pelan yang dibangunkan dalam modul terdahulu untuk menghasilkan disertasi tentang perkaitan profesional dan mempunyai kekakuan akademik yang sesuai.

Kemudahan

Perpustakaan

Perpustakaan kami dibuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu, setiap hari tahun ini, memberikan anda akses kepada buku dan jurnal pakar, ruang pembelajaran, komputer, kemudahan multimedia dan penyewaan peralatan media. Puluhan ribu sumber digital Perpustakaan kami, termasuk ebook, ejournals dan pangkalan data, boleh diakses secara online pada satu masa dan tempat untuk disesuaikan dengan anda.

Suite Kemahiran Klinikal

Suite £ 1 juta telah direka untuk memenuhi keperluan pembelajaran pelbagai profesional kesihatan, dengan peralatan pakar di bilik yang dibina khas yang membolehkan pelbagai sesi dijalankan dalam persekitaran yang sesuai dan selamat.

Kemudahan Gim dan Sukan

Menjaga kebiasaannya mudah di Leeds Beckett - suite kecergasan kami mudah dijangkau, dilengkapi dengan semua teknologi terkini dan tersedia untuk semua ahli sukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Leeds Beckett University »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh