Ruby on Rails 5 Asas

Dalam kursus ini, kita akan menubuhkan app blogging mudah dengan hanya segelintir Rails arahan. Kemudian, kami akan menyelam ke dalam apa yang kita telah dicipta dan membantu anda benar-benar memahami apa yang sedang berlaku. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk bekerja dengan model, pandangan, dan pengawal dengan cepat menambah ciri-ciri baru untuk aplikasi anda. Pada akhir kursus ini, anda akan bersedia untuk mewujudkan aplikasi web asas dalam Rails.

Apa yang anda akan belajar

  • Mewujudkan aplikasi Rails
  • model
  • Views
  • pengawal

Mewujudkan App

Kami akan mewujudkan aplikasi Rails baru, dan sumber yang mudah. sumber A adalah sesuatu yang anda mahu pengguna dapat membuat, membaca, mengemas kini dan memadam contoh-contoh. Dengan hanya pasangan Rails arahan, laman web anda akan bersedia untuk menjalankan dan interaktif sepenuhnya!

pengendalian Permintaan

Pada peringkat ini, kita akan melihat dengan lebih dekat pada sumber yang kami buat, dan menunjukkan kepada anda bagaimana Rails mengendalikan permintaan.

Menggunakan Console Rails

The Rails konsol berguna apabila anda perlu melakukan satu operasi di banyak objek model sekali gus, atau untuk melihat model sifat-sifat yang anda belum lagi ditambah kepada pandangan anda. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengemas kini objek model menggunakan konsol.

Menambah sifat Model

App kami adalah dapat menyimpan tajuk untuk jawatan kita, tetapi kita terlupa untuk menambah badan selepas mengadakan kandungan pos yang sebenar. Pada peringkat ini, kita akan menetapkan bahawa. Pertama, kita perlu menambah lajur kepada pangkalan data, supaya objek model pos kami boleh menyimpan nilai sifat-sifat badan mereka. Kemudian kita perlu mengemaskinikan pandangan kami untuk memberitahu kami menunjukkan nilai-nilai. Dan akhirnya, kita perlu mengemaskinikan pengawal untuk membolehkan teks badan baru yang akan dikemukakan dari bentuk HTML.

Guru

Jay McGavren

guru Resident Ruby untuk Treehouse. Rubyist sejak tahun 2007. Pengarang Ketua Pertama Ruby, sebuah buku tutorial teras bahasa Ruby.

RUBYTT
Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Treehouse »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date