Asas JavaScript

JavaScript adalah bahasa pengaturcaraan yang mendorong web: dari depan reka bentuk antara muka pengguna, untuk backend pengaturcaraan sebelah pelayan, anda akan mendapati JavaScript pada setiap peringkat laman web dan aplikasi web. Dalam kursus ini, anda akan mempelajari konsep pengaturcaraan asas dan sintaks JavaScript bahasa pengaturcaraan.

Apa yang anda akan belajar

  • Apa JavaScript dan di mana ia digunakan
  • konsep asas pengaturcaraan seperti pembolehubah, jenis data dan pernyataan bersyarat
  • Apa fungsi dan mengapa mereka berada berguna
  • Bagaimana untuk menyelesaikan masalah pengaturcaraan
  • Sintaks asas JavaScript bahasa pengaturcaraan

Memperkenalkan JavaScript

Belajar tentang bahasa skrip yang paling popular di planet ini. Bahasa yang mendorong berjuta-juta laman web interaktif, kuasa pelayan web yang pantas dan juga boleh digunakan untuk membina aplikasi desktop. Pada peringkat ini, anda akan membuat program JavaScript pertama anda dan mengetahui cara menyelesaikan masalah kesilapan pengaturcaraan anda.

Menyimpan dan Penjejakan Maklumat dengan Pembolehubah

Belajar bagaimana untuk menggunakan pembolehubah untuk menyimpan maklumat yang berubah semasa program, seperti skor dalam permainan, atau jumlah jualan. Anda juga akan belajar tentang data berlainan jenis dalam JavaScript seperti tali, nombor dan nilai boolean.

Bekerja Dengan Nombor

Nombor di mana-mana dalam pengaturcaraan. Anda menggunakannya untuk mengesan skor yang pemain dalam permainan, untuk mengira kos penghantaran produk, atau hanya untuk mengira bilangan kali butang "Like" diklik pada halaman. Dalam seksyen ini kursus ini, anda akan belajar bagaimana untuk melakukan matematik asas dalam JavaScript.

Membuat Keputusan dengan Penyata Bersyarat

kenyataan bersyarat membolehkan anda mengawal "aliran" program anda. Mereka membolehkan anda menjalankan kod yang berbeza berdasarkan keadaan dalam program anda.

Mewujudkan Kod boleh diguna semula dengan Fungsi

fungsi JavaScript adalah alat yang berkuasa yang membolehkan anda membuat ketulan guna semula kod. Mereka membuat pengaturcaraan lebih cepat, mudah dan kurang kesilapan yang sering berlaku. Mereka juga adalah salah satu konsep yang paling penting dalam pengaturcaraan JavaScript.

Guru

Dave McFarland

Dave adalah pemaju web, O'Reilly pengarang, dan guru Treehouse. Anda boleh mengikuti beliau di Twitter @davemcfarland

JAVATT
Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Treehouse »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date