Tahap kursus tamadun klasik

Umum

Penerangan Program

Kajian tamadun klasik adalah difahami yang pelbagai dan meluas satu merangkumi pelbagai mata pelajaran; sejarah, sastera, bahasa, numismatik, epigraphy, arkeologi, seni, seni bina dan falsafah. tamadun klasik adalah istilah yang digunakan untuk tamadun Yunani dan Rom.

Dari segi skala masa, Klasik Greece biasanya dianggap sebagai ke-5 dan ke-4, khususnya tempoh antara akhir Perang Parsi kepada kematian Alexander the Great: 479-323 SM. Tempoh Roman adalah lebih sukar untuk pin bawah untuk tarikh tertentu. Kebanyakan universiti akan bermula dengan permulaan pengembangan Roman ke Itali pada abad ke-5 awal dan lari ke karung Alaric Rom pada 410 Masihi. Kursus ini direka untuk membolehkan anda untuk belajar pada kelajuan anda sendiri dan direka bentuk untuk membangunkan minat dan kefahaman tentang Tamadun Klasik.

Tujuan Kursus

Membangunkan kepentingan dalam, dan semangat untuk, dunia klasik. Memperoleh, melalui pelbagai sumber, pengetahuan dan pemahaman aspek-aspek tertentu dalam tamadun klasik.

Membangunkan kesedaran pengaruh berterusan dunia klasik pada masa kemudian dan daripada persamaan dan perbezaan antara dunia klasik dan kemudian.

Membangun dan menggunakan kemahiran analisis dan penilaian pada tahap yang sesuai. Membuat dimaklumkan, maklum balas peribadi kepada bahan yang dikaji

 • Kelayakan: A Level Tamadun Klasik
 • Diiktiraf: Ya
 • QCF Diiktiraf: Ya
 • Menganugerahkan Badan: OCR
 • Tarikh Mula: Bila-bila masa - Kami mendaftarkan 365 hari setahun
 • Tempoh: Fleksibel - Lebih kurang 700 Hours - 2 tahun sokongan
 • Mata UCAS: Tanggungan pada Gred

Silibus

AS Level

 • Unit 1: Homer Odyssey dan Masyarakat
 • Unit 2: Tragedi Yunani dalam konteksnya

A2 Level

 • Unit 3: Seni dan Seni Bina di Dunia Yunani
 • Unit 4: Virgil dan Dunia Hero

Prasyarat

Ia adalah disyorkan bahawa calon mempunyai kemahiran sastera dan komunikasi bersamaan dengan C atau lebih tinggi di GCSE, walaupun sokongan tutor penuh diberikan di seluruh. English kemahiran membaca dan menulis asas yang diperlukan.

TEMPOH

Ia adalah disyorkan bahawa pelajar memperuntukkan 150 jam untuk mengkaji sepenuhnya bagi AS dalam Tamadun Klasik. Memandangkan unit Odyssey terdiri daripada separuh daripada AS, anda boleh mengharapkan untuk menghabiskan masa kira-kira 75 jam belajar di atasnya (termasuk masa semakan). Ia adalah disyorkan bahawa pelajar memperuntukkan sekitar 180 jam untuk mengkaji sepenuhnya untuk A2 dalam Tamadun Klasik. Sejak Art and Architecture dalam karya Greek Dunia membentuk sebenarnya separuh daripada A2, anda boleh mengharapkan untuk membelanjakan kira-kira 90 jam menyediakan diri untuk peperiksaan ini khususnya. Ini termasuk membaca dan semakan masa.

Format

Pelajar dapat memilih bagaimana mereka ingin belajar.

 • Kertas berdasarkan: Terima pek kursus anda dalam jawatan dalam salinan keras dan sesuai langsung dengan tutor anda melalui e-mel.

ATAU

 • Online: Masuk ke sistem pembelajaran berasaskan talian awan premium kami di mana anda boleh mengakses semua pelajaran kursus anda, tugasan dan tutor surat-menyurat di satu tempat. Muat turun APP dan mengakses maklumat kursus anda di mana-mana peranti dari mana-mana sahaja di dunia dengan isyarat internet. Ke mana sahaja anda memilih untuk belajar adalah terpulang kepada anda!
Tarikh Akhir Kemaskini Januari 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibili ... Baca lebih lanjut

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibility of having a recognised qualification on your CV in a matter of months becomes reality. Give us a try.....You will be delighted you opted for The UK Open College. Baca Ringkas