Siswazah dalam Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat

Umum

Penerangan Program

Kurikulum Siswazah menumpukan pada bidang Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat dan membincangkan dua tonggak utama: a) Pendidikan Orang Dewasa Umum b) Pendidikan dan Latihan Vokasional .

Tujuan Program ini adalah untuk melengkapkan pelatih dengan kemahiran kognitif (teori dan praktikal) dan metakognitif (metodologi, epistemologi) yang akan membolehkan mereka memahami dengan mendalam - dalam fesyen dialektik - Pendidikan Orang Dewasa dan Pendidikan Vokasional, Pendidikan dan Latihan Vokasional dalam bidang Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat, dengan matlamat utama untuk melepasi peringkat analisis, sintesis, aplikasi dan penilaian pengetahuan baru.

Program ini mempunyai orientasi penyelidikan tambahan untuk menarik calon pelajar untuk melakukan penyelidikan asal mengenai pelbagai aspek Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat untuk kajian PhD.

Ia juga bertujuan untuk mempersiapkan sistematik profesion jurulatih, perancang, penyelaras atau evaluator program pendidikan yang berterusan, dan meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan kompetensi guru dalam pendidikan orang dewasa. Yang paling penting, mungkin, tawaran Program Pasca Siswazah dalam Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat adalah berkaitan dengan pengukuhan dan pemberdayaan pelajar dewasa, yang merupakan inti dari setiap proses pendidikan.

Struktur Program

Program ini mempunyai berat sebanyak seratus dua puluh (120 ECTS) yang dibahagikan kepada empat (4) semester dan pengajian sepenuh masa dapat diselesaikan dalam dua (2) tahun akademik .

Modul Thematic (TE) adalah tempoh enam bulan dan mempunyai lima belas (15) ECTS setiap satu.

Pelajar mempunyai hak untuk memilih sehingga empat Guru. setiap Tahun Akademik (dua dalam semester).

Pemilihan dan pemantauan empat (4) setiap Tahun Akademik sama seperti kehadiran penuh.

Peperiksaan bertulis akhir berlangsung pada akhir setiap semester.

Untuk melengkapkan Program dan memperoleh ijazah Sarjana, kehadiran yang berjaya pada lapan (8) tahun diperlukan. atau enam (6) tuduhan wajib dan Tuan . Tesis Master adalah pilihan, tetapi merupakan prasyarat untuk terus belajar di peringkat kedoktoran.

Topik yang ditawarkan setiap semester adalah seperti berikut:

Semester Tema (Musim Sejuk) - Wajib

ID Kod Tajuk ECTS
SDM 511 Asas Teoritis Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat 15
SDM 512 Asas Teoretikal Pendidikan dan Latihan Vokasional 15

Modul Subjek Semester (Spring) Kedua - Wajib

ID Kod Tajuk ECTS
SDM 521 Reka bentuk, Organisasi dan Penilaian Pendidikan Berterusan dan Program Pembelajaran Sepanjang Hayat 15
SDM 522 Reka Bentuk, Organisasi dan Penilaian Program Pendidikan dan Latihan Vokasional 15

atau empat (4) Tawaran Tawaran. (2 diperlukan - SDM 612

Semester Tema (Musim Sejuk) - Wajib

ID Kod Tajuk ECTS
SDM 612 (diperlukan) Kaedah Penyelidikan dalam Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat 15
SDM 621 (pilihan) Refleksi Kritikal mengenai Pembelajaran dan Pendidikan Dewasa 15
SDM 701A (pilihan) Tesis Ijazah I. 15

Modul Subjek Semester (Spring) 4 - Wajib

ID Kod Tajuk ECTS
SDM 611 (diperlukan) Trend Antarabangsa dalam Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat - Pandangan Perbandingan Institusi dan Amalan 15
SDM 622 (pilihan) Akses dan Faktor Penyertaan Dewasa dalam Pendidikan 15
SDM 701B (pilihan) Tesis Sarjana II 15

Syarat Kemasukan ke Program

  • Mempunyai ijazah pertama oleh institusi pengajian tinggi yang diiktiraf negara atau di luar negara.
  • Pengetahuan bahasa Inggeris yang sangat baik untuk kajian kesusasteraan antarabangsa.
  • Pengetahuan tentang penggunaan komputer supaya pelajar dapat memenuhi keperluan pendidikan Program.

Program ini ditujukan kepada:

  • Graduan - graduan Sekolah atau Jabatan AUE / TEI yang ingin memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam bidang Pendidikan Berterusan, Pembelajaran Sepanjang Hayat dan Pendidikan Dewasa.

Profesional yang aktif dalam Pendidikan Berterusan, Pembelajaran Sepanjang Hayat, Pendidikan dan Latihan Dewasa dan Vokasional (contohnya Pegawai Struktur Pendidikan dan Latihan Berterusan dan Pendidikan Berterusan dan Penyedia Pembelajaran Sepanjang Hayat; contohnya eksekutif; Buruh, Pendidikan, Pertanian, Keadilan, dan Eksekutif Akademi Pentadbiran Awam, Biro Perancangan, IDEPA, Institut Pedagogi, Lembaga Pembangunan Sumber Manusia, Pusat Pengeluaran Komuniti, E.O.P.P.E.P., EKDDA, eksekutif bank, syarikat swasta dan organisasi yang menawarkan program-program latihan dalam dewasa dan pendidikan vokasional dan latihan, dan lain-lain), Cyprus, Greece dan di tempat lain. Guru (Guru dan Pengajar), pelatih dan pendidik dewasa yang mengajar di institusi pendidikan dan struktur dewasa, mis. Institusi Latihan Negeri, Pusat Latihan, Sekolah Petang, Sekolah Peluang Kedua, Pusat Pembelajaran Sepanjang Hayat, dan untuk tujuan latihan yang sangat baik), di Cyprus, Greece dan di tempat lain. Penyelidik di semua peringkat.

Memanfaatkan Judul Pengajian

  • Pendidikan Berterusan, Pembelajaran Sepanjang Hayat, Pendidikan Dewasa dan Pendidikan dan Latihan Vokasional.

Kementerian-kementerian (seperti Buruh, Pendidikan, Pertanian, Keadilan, dll). Badan awam dan swasta yang menawarkan program pendidikan dewasa dan program pendidikan dan latihan vokasional (contohnya Akademi Pentadbiran Awam, Biro Perancangan, IDEP, Lembaga Pembangunan Sumber Manusia, Pusat Produktiviti, EOPEPEP, EKDDA, Bank, Perusahaan Swasta dan Organisasi, dan lain-lain Yayasan Pembelajaran Belia dan Sepanjang Hayat, Sekretariat Umum untuk Pembelajaran Sepanjang Hayat, Perbandaran, Perbandaran Pendidikan Dewasa, Pusat Pembelajaran Sepanjang Hayat, Gabungan Ketua Greek Pekerja (GSSEE), Cik). Pendidikan (Institusi Latihan Negeri, Pusat Latihan, Sekolah Petang, Sekolah Peluang Kedua, Pusat Pembelajaran Sepanjang Hayat, dll.). Penyelidikan dalam Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat.

Permohonan untuk Penerimaan

Aplikasi hanya boleh dikemukakan secara elektronik melalui laman web FSSY di pautan berikut: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EN

Kos

Kos untuk setiap Modul Tematik ialah € 675, sementara Tesis Master (jika terpilih) menelan kos € 1,350. Jumlah kos belajar dalam Pendidikan Berterusan dan Program Pembelajaran Sepanjang Hayat adalah € 5,400.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas