Siswazah dalam Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat

Umum

Penerangan Program

Kurikulum Siswazah menumpukan pada bidang Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat dan membincangkan dua tonggak utama: a) Pendidikan Orang Dewasa Umum b) Pendidikan dan Latihan Vokasional .

Tujuan Program ini adalah untuk menyediakan pelatih dengan kemahiran kognitif (teori dan praktikal) dan metakognitif (metodologi, epistemologi) yang akan membolehkan mereka memahami secara mendalam - dalam fungsi dialektik - Pendidikan dan Latihan Vokasional Umum dan Latihan Umum, dalam bidang Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat, dengan matlamat utama bergerak dari pemahaman ke peringkat analisis, sintesis, pelaksanaan dan penilaian pengetahuan baru.

Program ini mempunyai orientasi penyelidikan tambahan untuk menarik calon pelajar untuk melakukan penyelidikan asal mengenai pelbagai aspek Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat untuk kajian PhD.

Ia juga bertujuan untuk mempersiapkan sistematik profesion jurulatih, perancang, penyelaras atau evaluator program pendidikan yang berterusan, dan meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan kompetensi guru dalam pendidikan orang dewasa. Yang paling penting, mungkin, tawaran Program Pasca Siswazah dalam Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat adalah berkaitan dengan pengukuhan dan pemberdayaan pelajar dewasa, yang merupakan inti dari setiap proses pendidikan.

Struktur Program

Program ini mempunyai berat sebanyak seratus dua puluh (120 ECTS) yang dibahagikan kepada empat (4) semester dan pengajian sepenuh masa dapat diselesaikan dalam dua (2) tahun akademik .

Modul Thematic (TE) adalah tempoh enam bulan dan mempunyai lima belas (15) ECTS setiap satu.

Pelajar mempunyai hak untuk memilih sehingga empat Guru. setiap Tahun Akademik (dua dalam semester).

Pemilihan dan pemantauan empat (4) setiap Tahun Akademik sama seperti kehadiran penuh.

Peperiksaan bertulis akhir berlangsung pada akhir setiap semester.

Untuk melengkapkan Program dan memperoleh ijazah Sarjana, kehadiran yang berjaya pada lapan (8) tahun diperlukan. atau enam (6) tuduhan wajib dan Tuan . Tesis Master adalah pilihan, tetapi merupakan prasyarat untuk terus belajar di peringkat kedoktoran.

Topik yang ditawarkan setiap semester adalah seperti berikut:

Semester Tema (Musim Sejuk) - Wajib

Kata laluan


Kata laluan


Semester Tema (Musim Sejuk) - Wajib

Kata laluan


Kata laluan

Syarat Kemasukan ke Program

  • Mempunyai ijazah pertama oleh institusi pengajian tinggi yang diiktiraf negara atau di luar negara.
  • Pengetahuan bahasa Inggeris yang sangat baik untuk kajian kesusasteraan antarabangsa.
  • Pengetahuan tentang penggunaan komputer supaya pelajar dapat memenuhi keperluan pendidikan Program.

Program ini ditujukan kepada:

  • Graduan - graduan Sekolah atau Jabatan AUE / TEI yang ingin memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam bidang Pendidikan Berterusan, Pembelajaran Sepanjang Hayat dan Pendidikan Dewasa.Profesional yang aktif dalam bidang Pendidikan Berterusan, Pembelajaran Sepanjang Hayat, Pendidikan Dewasa dan Pendidikan dan Latihan Vokasional (contohnya Pengurus Struktur Pendidikan dan Latihan Berterusan, pekerja struktur dan pembekal Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat; Buruh, Pendidikan, Pertanian, Keadilan, dan Eksekutif Akademi Pentadbiran Awam, Pejabat Pemrograman, IDEF, Institut Pedagogi, Lembaga Pembangunan Sumber Manusia, Pusat Pengeluaran Komuniti, E.O.P.P.E.P., EKDDA, eksekutif bank, syarikat swasta dan organisasi yang menawarkan program latihan dewasa dan pendidikan vokasional dan latihan, dan lain-lain), Cyprus, Greece dan di tempat lain. Guru (Guru dan Guru), pelatih dan jurulatih pendidik dewasa yang mengajar institusi dan struktur pendidikan dewasa, mis. Institusi Pendidikan Negeri, Pusat Pendidikan, Sekolah Malam, Sekolah Peluang Kedua, Pusat Pembelajaran Sepanjang Hayat, dan dengan tujuan untuk latihan cemerlang mereka), di Cyprus, Greece dan di tempat lain. Penyelidik semua peringkat.

Memanfaatkan Judul Pengajian

  • Pendidikan Berterusan, Pembelajaran Sepanjang Hayat, Pendidikan Dewasa dan Pendidikan dan Latihan Vokasional.Kementerian-kementerian (seperti Buruh, Pendidikan, Pertanian, Keadilan, dll). Badan awam dan swasta yang menawarkan program pendidikan dewasa dan program pendidikan dan latihan vokasional (contohnya Akademi Pentadbiran Awam, Biro Perancangan, IDEB, Lembaga Pembangunan Sumber Manusia, Pusat Produktiviti, EOPEPEP, EIDHR, Bank, Perusahaan dan Organisasi Swasta, dll. Yayasan Belia dan Pembelajaran Sepanjang Hayat, Sekretariat Umum untuk Pembelajaran Sepanjang Hayat, Perbandaran, Pusat Pendidikan Dewasa, Pusat Pembelajaran Sepanjang Hayat, Gabungan Ketua Greek Pekerja (GSSEE), Cik). Pendidikan (utama, menengah, tertiari, dewasa, misalnya Institut Latihan Negeri, Pusat Latihan, Sekolah Petang, Sekolah Menengah Kedua, Pusat Pembelajaran Sepanjang Hayat, dll.). Penyelidikan Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat.

Permohonan untuk PenerimaanTempoh permohonan baru untuk tahun akademik 2017-2018 bermula pada 6 Julai dan berakhir pada 5 September 2017 jam 11:00 pagi. . Aplikasi hanya dihantar secara elektronik melalui laman web APIKY pada pautan berikut: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EL

KosKos bagi setiap subjek adalah € 675, manakala biaya Master Thesis (jika terpilih) adalah € 1,350. Jumlah kos menghadiri Program Pendidikan Berterusan dan Program Pembelajaran Sepanjang Hayat berjumlah € 5,400. Dengan keputusan Jawatankuasa Pengurusan Universiti, untuk tahun akademik 2017-2018 , yuran pengajian untuk setiap unit tematik program akan dikurangkan sebanyak 10%.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas