Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa PREP - IELTS (Dalam Talian)

Umum

Penerangan Program

Dunia semakin menjadi semakin terhubung secara global. Dan bagi mereka yang berani mengejarnya, peluang melangkaui sempadan. Komuniti datang bersama untuk belajar, bekerjasama, berinovasi dan menyesuaikan diri. Satu jambatan, yang menghubungkan peluang tersebut: adalah bahasa Inggeris. Peperiksaan Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) adalah bukti yang dapat diterima oleh penguasaan Bahasa Inggeris oleh penutur bahasa Inggeris asli di lebih 9,000 organisasi dari lebih 140 buah negara. Selain itu, peperiksaan IELTS mempunyai reputasi antarabangsa sebagai ujian Bahasa Inggeris yang paling banyak diiktiraf di seluruh dunia, kerana kriteria kualiti dan kawalan yang tinggi. Peperiksaan ini digunakan bukan sahaja untuk tujuan imigresen tetapi juga untuk alasan pendidikan dan profesional.

Program persediaan ujian IELTS Aston American University menawarkan pakej piawaian dan premium dan akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan ujian yang berkenaan dan akan membantu pelajar mencapai skor "band" tertinggi (keputusan) pada peperiksaan IELTS. Pengajar bersertifikat langsung dari Aston American University juga akan menyediakan pelajar persediaan IELTS dengan alat yang diperlukan untuk menyelesaikan semua bahan kursus yang direka untuk menambah keupayaan untuk mencetak mata dengan baik pada hari ujian. Sebagai tambahan kepada jam pejabat persendirian satu-satu, setiap pelajar akan mendapat perhatian peribadi untuk semua aktiviti dan tugasan.

Dengan mengambil langkah seterusnya untuk mempersiapkan peperiksaan IELTS di Aston American University , anda akan mendapat pengetahuan yang mencukupi yang diperlukan untuk menggunakan diri anda dalam empat bidang ujian bahasa Inggeris:

  • Mendengarkan
  • Membaca
  • Menulis
  • Bercakap

Keperluan Program

Sebelum memulakan kursus persiapan IELTS di Aston American University , pelajar mesti mengambil ujian penempatan penilaian untuk menilai tahap kemahiran bahasa Inggeris semasa. Ujian penilaian akan menentukan tahap pelajar kursus yang sesuai untuk diletakkan untuk berjaya pada hari ujian.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat untuk ditempatkan di sama ada Tahap B1 atau Tahap B2 akan dikehendaki mengambil kursus ESL awal (Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua). Ini adalah perlu untuk menyediakan pelajar yang lebih baik untuk tahap penguasaan Bahasa Inggeris yang lebih tinggi, yang wajib untuk sama ada peringkat kursus persiapan IELTS Aston American University . Bagi pelajar yang melengkapkan mana-mana peringkat kursus dan kurang berprestasi, atau hampir tidak memenuhi objektif kursus minimum, Aston American University mungkin mencadangkan untuk mengulangi kursus atau untuk mendaftar di peringkat kursus seterusnya (B2) sebelum mengambil peperiksaan IELTS.

Kursus IELTS

Setelah selesai ujian penilaian, pelajar akan diletakkan sama ada:

Tahap B1

  • Anda memahami aspek teras asas dalam bahasa Inggeris, dan dapat mentafsirkan perkara utama perbincangan dalam tetapan sosial yang sama;
  • Anda kini dapat berinteraksi dalam situasi yang paling umum di mana bahasa Inggeris dituturkan; dan
  • Anda boleh mengaitkan dan menerangkan pengalaman biasa, dan dapat memberi alasan dengan memberikan penjelasan dan maklum balas.

Tahap B2

  • Anda memahami perkara utama kepada butiran kompleks dan abstrak, dan dapat memahami dan berkomunikasi di peringkat teknikal;
  • Anda dengan jelas berkomunikasi dengan ketidakcukupan untuk mengadakan perbualan, dan berinteraksi dengan penceramah bahasa Inggeris yang lain dalam pelbagai tetapan sosial; dan
  • Anda memaparkan penerangan yang jelas untuk menerangkan sudut pandangan yang menyokong dan menentang dalam pelbagai topik.

Kalendar Akademik

Setiap peringkat (B1 atau B2) adalah kursus dalam talian 10 minggu, yang bermula pada minggu pertama setiap bulan (untuk pelajar baru). Pelajar dikehendaki mengkaji secara dalam talian tiga hingga empat (3-4) jam seminggu dan untuk menyelesaikan semua tugasan. Sesi pengenalan kursus dalam talian diarahkan oleh instruktur bahasa Inggeris swasta yang akan membimbing setiap pelajar melalui sistem pembelajaran. Semasa baki kursus, pengajar swasta akan secara rutin meninjau kemajuan setiap pelajar; menyemak gred, tugasan, dan berkomunikasi dengan pelajar mengenai sebarang kebimbangan persediaan IELTS.

Sepanjang kursus ini, setiap pelajar akan mendapat sokongan penuh dan bantuan dari kedua-dua pengajar bahasa Inggeris swasta mereka dan kakitangan sokongan dari Aston American University . Ahli-ahli sokongan dari Aston American University akan memantau untuk memastikan pelajar berjalan dengan lancar mengikut jadual persiapan IELTS setiap pelajar dan semua tugasan dan aktiviti selesai.

Sistem Peperiksaan dan Kursus Melewati

Pelajar mesti menghadiri persidangan web dalam talian yang diperlukan (sesi one-to-one) dengan pengajar mereka untuk semua masa yang diperuntukkan selain untuk menyelesaikan semua kursus dalam talian. Pelajar yang tidak melengkapkan semua keperluan program tidak layak untuk lulus dan mungkin perlu mengambil semula kursus ini. Pengajar mungkin mencadangkan jam tuisyen tambahan untuk pelajar yang belum bersedia untuk maju ke tahap persiapan IELTS yang seterusnya.

Sistem E-Pembelajaran

Sistem e-pembelajaran adalah sistem pengurusan pendidikan dalam talian dengan bahan kursus khusus di mana pelajar dan pensyarah berinteraksi. Bahan kursus termasuk pembentangan, bacaan, video, tugasan, kuiz, dan peperiksaan akhir. Berikutan pendaftaran, nama pengguna dan kata laluan yang unik akan dikeluarkan untuk setiap pelajar untuk mengakses platform e-pembelajaran.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Aston American University menyampaikan pendidikan tinggi dalam talian yang dapat memberi inspirasi kepada pelajar dari seluruh dunia untuk menyambung pengalaman e-pembelajaran mereka kepada kemahiran ... Baca lebih lanjut