Filter
Sijil
Secara: Semua

Terbaik Online Sijil-sijil dalam Pengajian Kosmetologi 2019/2020

Mendapat sijil adalah salah satu cara paling cepat untuk memperoleh kemahiran profesional dan melancarkan kerjaya. Ia adalah program pendidikan paling rendah, serta yang paling singkat. Sesetengah kerjaya memerlukan lesen tertentu atau kelayakan lain, dan mendaftar dalam program sijil adalah cara yang cepat untuk melayakkan kedudukan ini.

Apakah sijil dalam kajian kosmetologi? Jawatan ini menggabungkan pelbagai kemahiran spesifik seperti aplikasi solek, hairdressing, penjagaan kuku dan reka bentuk, dan kajian lain tentang kecantikan dan kebersihan diri. Kerja kursus juga boleh merangkumi prinsip-prinsip perniagaan seperti pengoperasian dan operasi salon, yang menyediakan pelajar untuk menguruskan kerjaya perkhidmatan pelanggan. Pelbagai kepakaran ditawarkan dalam setiap bidang pengajian umum. Sebagai contoh, program aplikasi solek boleh disesuaikan dengan kesan khas atau majlis perkahwinan atau majlis khas.

Pelajar yang mengikuti sijil dalam kajian kosmetologi boleh mempelajari kemahiran yang berkaitan dengan laluan pilihan mereka, seperti penggunaan manicure dalam program penjagaan kuku, serta pengetahuan umum yang penting mengenai amalan kebersihan dan anatomi manusia. Kemahiran seperti pemasaran dan keusahawanan mungkin membantu pelajar meningkatkan pendapatan mereka.

Kos yang diperlukan untuk mendapatkan sijil dalam kajian kosmetologi akan berbeza dari sekolah ke sekolah. Program ini biasanya terdiri daripada dua semester, dan kos yang dikenakan juga termasuk pelesenan. Individu yang berminat perlu menyiasat sekolah yang menawarkan keperluan program dan syarat lesen yang mereka pilih.

Kajian kosmetologi mengandungi pelbagai laluan kerjaya yang mungkin. Banyak pakar kosmetik bekerja untuk salun dalam kapasiti pilihan mereka, seperti menjadi penata rambut atau manicurist. Individu juga boleh bekerja secara bebas atau sebagai perunding untuk jenama solek atau penjagaan rambut tertentu. Artis solekan kesan khas boleh melakukan kerja untuk televisyen atau panggung. Memupuk kemahiran pemasaran yang kuat membantu ahli kosmetik menonjol dari rakan sebaya mereka.

Sijil dalam kajian kosmetologi ditawarkan di institusi di seluruh dunia. Banyak kursus boleh diambil dalam format dalam talian, walaupun sifat profesion mungkin memerlukan beberapa kajian tangan. Untuk mencari sekolah yang betul, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Kosmetologi

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
E-Learning University of Athens

Pada masa kini, kami semakin menjadi ragu-ragu terhadap produk kosmetik yang kami gunakan dan bahan kimia yang kami dedahkan kepada kami. Oleh kerana biodiversiti flora ( ... [+]

Pada masa kini, kami semakin menjadi ragu-ragu terhadap produk kosmetik yang kami gunakan dan bahan kimia yang kami dedahkan kepada kami. Oleh kerana biodiversiti flora (atau kepelbagaian biologi) di Bumi sangat besar, banyak tumbuhan aromatik dan ubat-ubatan ini boleh digunakan untuk tujuan kosmetik.

Orang telah menggunakan produk semula jadi sejak awal sejarah manusia. Hanya pada penghujung abad ke-19, bagaimanapun, kita telah mula mengetahui sesuatu tentang kimia beberapa produk ini. Dengan pengetahuan kimia kami yang semakin meningkat dan sains yang berkaitan, kami telah mula menduplikasikan beberapa bahan kimia semulajadi dan pada masa yang sama membuat pengubahsuaian dalam sebatian ini, atau kadang-kadang menghasilkan yang benar-benar baru.... [-]

Yunani Athens
Permintaan Maklumat
English
13 minggu
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu