close

Penapis

Lihat Hasil

Online Sijil-sijil dalam Komunikasi Profesional 2021

Sijil menyatakan bahawa anda telah memperoleh tahap pemahaman menyeluruh dalam subjek akademik atau profesional. Ia adalah satu cara untuk memberitahu majikan masa depan dan semasa yang bukan sahaja anda layak dalam subjek ini, tetapi anda juga mempunyai semangat dan minat dalam hal ini. Apakah sijil dalam komunikasi profesional? Bidang komunikasi profesional boleh diterapkan ke mana-mana indust… Baca lebih lanjut

Sijil menyatakan bahawa anda telah memperoleh tahap pemahaman menyeluruh dalam subjek akademik atau profesional. Ia adalah satu cara untuk memberitahu majikan masa depan dan semasa yang bukan sahaja anda layak dalam subjek ini, tetapi anda juga mempunyai semangat dan minat dalam hal ini.

Apakah sijil dalam komunikasi profesional? Bidang komunikasi profesional boleh diterapkan ke mana-mana industri, seperti tempat kerja korporat atau persekutuan. Ia merangkumi komunikasi dengan rakan sekerja, bawahan atau pemimpin pasukan anda, serta etika yang betul apabila berinteraksi dengan orang lain. Belajar bagaimana untuk membentangkan diri anda secara profesional boleh membantu meningkatkan reputasi anda di syarikat anda serta membuat tugas setiap hari lebih mudah untuk dilaksanakan. Komunikasi profesional adalah subjek yang lazim yang sangat penting bagi mereka yang ingin bekerja dalam apa jua kemampuan profesional.

Graduan dari program komunikasi profesional sering mempelajari satu set kemahiran yang terbukti penting untuk kerjaya masa depan dan membantu meningkatkan peluang kemajuan. Keterampilan ini termasuk membuat persembahan lisan, mengarang komunikasi bertulis profesional dan mencipta resume perniagaan yang luar biasa.

Kos program pensijilan bergantung kepada panjang program, masa yang anda ingin belanjakan, lokasi dan status kewangan anda. Setiap program boleh mempunyai faktor yang berbeza dan juga boleh mempunyai kos yang berbeza.

Kerjaya dalam komunikasi profesional boleh merangkumi sebarang kerjaya yang memerlukan interaksi profesional. Anda boleh menjadi pengajar di persekitaran universiti atau perunding. Kerjaya lain boleh termasuk pekerjaan yang melibatkan tahap profesional komunikasi lisan atau bertulis. Pekerjaan dalam jabatan seperti perhubungan awam atau perkhidmatan pelanggan boleh mendapat manfaat daripada mereka yang diperakui dalam komunikasi profesional. Anda juga boleh memilih untuk menjadi penolong setiausaha atau peribadi yang menyelaras antara CEO syarikat dan bawahannya.

Terdapat pelbagai jenis program sijil yang ada. Sama ada anda ingin mengambil satu dalam talian atau di dalam bilik darjah, cuba pilih program yang terasa sesuai untuk anda. Jangan ragu untuk mencari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
edX
Cambridge, Amerika Syarikat

Mempelajari nilai kemahiran yang diperlukan oleh majikan yang paling penting, dari asas komunikasi dan kerja berpasukan untuk memajukan pemikiran kritis.

Mempelajari nilai kemahiran yang diperlukan oleh majikan yang paling penting, dari asas komunikasi dan kerja berpasukan untuk memajukan pemikiran kritis. -
Sijil
Sepenuh Masa
Separuh masa
18 minggu
English
Sep 2021
Online
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini