close

Penapis

Lihat Hasil

Online Sijil-sijil dalam Komunikasi Perniagaan 2021

Bagi mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang topik atau medan tertentu tetapi yang mungkin tidak mempunyai masa atau kesediaan untuk mengikuti pengajian penuh, memperoleh sijil adalah pilihan yang baik. Seringkali kursus-kursus ini hanya memerlukan kira-kira satu tahun untuk disiapkan dan bermanfaat kepada pelajar dan profesional. Apakah sijil dalam komunikasi perniagaan? Belajar bagai… Baca lebih lanjut

Bagi mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang topik atau medan tertentu tetapi yang mungkin tidak mempunyai masa atau kesediaan untuk mengikuti pengajian penuh, memperoleh sijil adalah pilihan yang baik. Seringkali kursus-kursus ini hanya memerlukan kira-kira satu tahun untuk disiapkan dan bermanfaat kepada pelajar dan profesional.

Apakah sijil dalam komunikasi perniagaan? Belajar bagaimana untuk menyampaikan idea kepada ramai penonton berbeza adalah penting bagi sesiapa yang ingin mencapai kecemerlangan dalam persekitaran perniagaan. Pengajian di kawasan ini mungkin meliputi cara menulis secara berkesan dan bagaimana untuk menyampaikan ceramah dengan tumpuan kepada pengarang cadangan projek, ringkasan penyelidikan, dan laporan bermaklumat. Kursus dalam komunikasi kolaboratif, pengucapan awam, dan pengurusan konflik juga boleh didapati, yang membolehkan pelajar menyesuaikan pengalaman mereka dengan kekuatan dan kelemahan masing-masing.

Pelajar yang memilih sijil dalam komunikasi perniagaan boleh belajar untuk menghubungkan idea mereka dengan berkesan dalam bentuk bertulis dan lisan. Dengan mempelajari cara memberi persembahan yang berkesan dan meningkatkan kemahiran berbahasa awam, para siswazah dapat memperoleh kebolehan yang melampaui kehidupan profesional mereka demi kemajuan peribadi.

Tidak ada kos standard untuk mendapatkan sijil dalam komunikasi perniagaan. Oleh kerana panjang masa dan bilangan kursus berbeza antara institusi, sangat penting bagi penyelidik untuk mencari program yang sesuai dengan keperluan mereka.

Banyak peluang kerjaya tersedia kepada mereka yang mempunyai pensijilan dalam komunikasi perniagaan. Syarikat sering mengupah perunding sebagai perantara antara pengurus dan kakitangan. Jurujual dan pengurus pemasaran bergantung kepada komunikasi yang berkesan untuk mempromosikan perniagaan mereka dan berinteraksi dalam industri mereka. Kedua-dua ahli politik dan syarikat besar menggunakan pegawai perhubungan awam untuk berkomunikasi dengan media, pelanggan, dan pengguna. Dengan sijil ini, pelajar boleh meletakkan diri mereka dalam kedudukan yang jauh lebih baik untuk melanjutkan karier mereka.

Banyak sekolah domestik dan antarabangsa menawarkan program sijil, dan mereka juga boleh didapati di institusi dalam talian juga. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
edX
Cambridge, Amerika Syarikat

Ketahui pentingnya untuk berkomunikasi dalam bahasa Cina, termasuk nada, pinyin, tatabahasa, watak, dan struktur asas, untuk membantu memperkuat dan membina hubungan perniagaa ... +

Ketahui pentingnya untuk berkomunikasi dalam bahasa Cina, termasuk nada, pinyin, tatabahasa, watak, dan struktur asas, untuk membantu memperkuat dan membina hubungan perniagaan yang lebih baik. -
Sijil
Sepenuh Masa
Separuh masa
25 - 30 minggu
English
Online
 
edX
Cambridge, Amerika Syarikat

Mempelajari nilai kemahiran yang diperlukan oleh majikan yang paling penting, dari asas komunikasi dan kerja berpasukan untuk memajukan pemikiran kritis.

Mempelajari nilai kemahiran yang diperlukan oleh majikan yang paling penting, dari asas komunikasi dan kerja berpasukan untuk memajukan pemikiran kritis. -
Sijil
Sepenuh Masa
Separuh masa
18 minggu
English
Sep 2021
Online
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini