Online Sijil-sijil dalam Kejuruteraan Automotif 2020

Bagi mereka yang ingin meningkatkan prospek kerja mereka atau mendapat promosi, kursus sijil menyediakan latihan dan kemahiran penting dalam bidang pengajian tertentu. Kebanyakan program diselesaikan dalam masa satu tahun dan dibawa ke institusi pengajian tinggi. Apakah sijil dalam kejuruteraan automotif? Pengajar sering mengajar persediaan kos, penyelidikan dan pembangunan, teknik penyiasatan,… Baca lebih lanjut

Bagi mereka yang ingin meningkatkan prospek kerja mereka atau mendapat promosi, kursus sijil menyediakan latihan dan kemahiran penting dalam bidang pengajian tertentu. Kebanyakan program diselesaikan dalam masa satu tahun dan dibawa ke institusi pengajian tinggi.

Apakah sijil dalam kejuruteraan automotif? Pengajar sering mengajar persediaan kos, penyelidikan dan pembangunan, teknik penyiasatan, meramalkan tingkah laku kenderaan atau komponen, reka bentuk kenderaan dan komponen, analisis tenaga, pembangunan prosedur keselamatan dan ujian. Belajar untuk berkomunikasi dan bekerjasama dengan jurutera atau jabatan lain mungkin juga menjadi sebahagian daripada program ini. Program sijil biasanya mempunyai tumpuan tertentu dalam kejuruteraan automotif, seperti kejuruteraan pengangkutan atau kereta elektrik. Kursus adalah dalam tempoh dari 30 jam atau 16 minggu hingga satu tahun.

Komunikasi yang berkesan, menulis dan kemahiran analitikal diperlukan dalam bidang kejuruteraan tanpa mengira keperluan khusus. Kemahiran ini juga boleh membantu graduan di komuniti mereka melalui kerja advokasi dan sukarela, bekerja dengan program dan entiti kerajaan serta hubungan peribadi dan perniagaan.

Dengan kebolehubahan program di pelbagai institusi, kos sijil berbeza-beza. Faktor tambahan yang perlu dipertimbangkan semasa meneliti kos termasuk bahan dan penginapan yang diperlukan jika belajar di luar negara.

Graduan dengan sijil dalam kejuruteraan automotif mempunyai peluang pekerjaan berpotensi sebagai jurutera automotif, jurutera rekabentuk, jurutera pengeluaran dan jurutera pembangunan. Walaupun beberapa prospek kerjaya ini juga memerlukan penyempurnaan gelar peringkat tinggi, prospek kerja untuk bidang ini berkembang secara keseluruhan. Kerjaya lain yang lain termasuk drafter, jurutera jalan, jurutera mekanikal, jurutera trafik, jurutera elektrik, jurutera pengangkutan, jurutera bahan dan jurutera industri. Kerjaya dalam pendidikan tinggi adalah pilihan yang berpotensi bagi mereka yang ingin menjadi profesor, pentadbir atau pensyarah.

Mendapatkan pensijilan dengan menghadiri program dalam talian, di dalam dan di luar negara untuk memenuhi kehidupan dan jadual yang sibuk. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
edX
Cambridge, Amerika Syarikat

Dapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang mobiliti elektrik untuk memimpin projek dan inisiatif untuk berjaya.

Dapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang mobiliti elektrik untuk memimpin projek dan inisiatif untuk berjaya. -
Sijil
Sepenuh masa
Sambilan
16 minggu
English
01 Feb 2020
Online