Filter
Sijil
Secara: Semua

Terbaik Online Sijil-sijil dalam Kejuruteraan Automotif 2019

Bagi mereka yang ingin meningkatkan prospek kerja mereka atau mendapat promosi, kursus sijil menyediakan latihan dan kemahiran penting dalam bidang pengajian tertentu. Kebanyakan program diselesaikan dalam masa satu tahun dan dibawa ke institusi pengajian tinggi.

Apakah sijil dalam kejuruteraan automotif? Pengajar sering mengajar persediaan kos, penyelidikan dan pembangunan, teknik penyiasatan, meramalkan tingkah laku kenderaan atau komponen, reka bentuk kenderaan dan komponen, analisis tenaga, pembangunan prosedur keselamatan dan ujian. Belajar untuk berkomunikasi dan bekerjasama dengan jurutera atau jabatan lain mungkin juga menjadi sebahagian daripada program ini. Program sijil biasanya mempunyai tumpuan tertentu dalam kejuruteraan automotif, seperti kejuruteraan pengangkutan atau kereta elektrik. Kursus adalah dalam tempoh dari 30 jam atau 16 minggu hingga satu tahun.

Komunikasi yang berkesan, menulis dan kemahiran analitikal diperlukan dalam bidang kejuruteraan tanpa mengira keperluan khusus. Kemahiran ini juga boleh membantu graduan di komuniti mereka melalui kerja advokasi dan sukarela, bekerja dengan program dan entiti kerajaan serta hubungan peribadi dan perniagaan.

Dengan kebolehubahan program di pelbagai institusi, kos sijil berbeza-beza. Faktor tambahan yang perlu dipertimbangkan semasa meneliti kos termasuk bahan dan penginapan yang diperlukan jika belajar di luar negara.

Graduan dengan sijil dalam kejuruteraan automotif mempunyai peluang pekerjaan berpotensi sebagai jurutera automotif, jurutera rekabentuk, jurutera pengeluaran dan jurutera pembangunan. Walaupun beberapa prospek kerjaya ini juga memerlukan penyempurnaan gelar peringkat tinggi, prospek kerja untuk bidang ini berkembang secara keseluruhan. Kerjaya lain yang lain termasuk drafter, jurutera jalan, jurutera mekanikal, jurutera trafik, jurutera elektrik, jurutera pengangkutan, jurutera bahan dan jurutera industri. Kerjaya dalam pendidikan tinggi adalah pilihan yang berpotensi bagi mereka yang ingin menjadi profesor, pentadbir atau pensyarah.

Mendapatkan pensijilan dengan menghadiri program dalam talian, di dalam dan di luar negara untuk memenuhi kehidupan dan jadual yang sibuk. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Kejuruteraan Automotif

edX

Dapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang mobiliti elektrik untuk memimpin projek dan inisiatif untuk berjaya. ... [+]

Dapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang mobiliti elektrik untuk memimpin projek dan inisiatif untuk berjaya.

Kenderaan elektrik adalah masa depan pengangkutan. Mobiliti elektrik telah menjadi sebahagian penting dalam strategi peralihan tenaga dan akan menghasilkan perubahan yang ketara bagi pengeluar kenderaan, kerajaan, syarikat, dan individu.

Dalam program ini, anda akan diberi pandangan menyeluruh tentang mobiliti elektrik. Anda akan mendapat pengetahuan mengenai aspek yang paling penting dalam pasaran baru ini, termasuk teknologi terkini kenderaan elektrik dan infrastruktur pengisian; model perniagaan yang menguntungkan yang boleh bekerja untuk perusahaan dalam pasaran ini; dan dasar yang berkesan untuk badan-badan kerajaan, yang akan mempercepatkan pengambilan mobiliti elektrik. Siri empat kursus ini akan menyampaikan kepakaran anda yang boleh digunakan untuk semua aspek mobiliti elektrik memandangkan kepentingannya berkembang. Ini akan membantu para penggubal dasar, jurutera dan pengurus armada untuk membuat keputusan strategik yang baik mengenai produk e-mobiliti dan implikasinya.... [-]

Amerika Syarikat Cambridge
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
16 minggu
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu