Filter
Sijil Siswazah
Secara: Semua

Terbaik Online Sijil Siswazah dalam Teologi 2019/2020

Dengan pasaran kerja yang semakin kompetitif, yang mempunyai pengetahuan yang maju boleh memberikan kaki sehingga. Sijil ijazah dalam talian adalah salah satu cara untuk meningkatkan pengalaman anda dalam bidang pengajian dalam tempoh masa yang lebih pendek daripada banyak ijazah lanjutan lain.

Anda mungkin bertanya diri anda sendiri, apakah sijil lulusan dalam talian dalam teologi? Program-program ini menawarkan pelajar jalan yang fokus kajian untuk membantu mencapai matlamat mereka. Dengan program-program yang pelbagai dari pendidik agama untuk kaunseling pastoral untuk analisis teks, pelajar boleh memilih bidang yang mereka minati teologi. Program-program ini boleh memberi manfaat kepada mereka kini terlibat dalam memimpin ibadah kepada mereka yang berminat untuk lain-lain bentuk kementerian atau memerlukan asas yang lebih mendalam tentang pengetahuan teks teologi untuk kerja-kerja mereka.

Siswazah dari program sijil akan keluar dengan pelbagai kemahiran dan pengetahuan teologi ditambah.Selain memajukan kerohanian peribadi, kemahiran kepimpinan yang diperoleh dapat membantu pelajar mengambil lebih banyak peranan penting dalam panggilan mereka.

kos pendidikan boleh berbeza antara program dan sering bergantung kepada apa yang negara universiti adalah dalam dan format kursus. program sijil sering lebih pendek, dan dengan itu lebih murah, daripada darjah graduan lain.

Sama seperti teologi adalah satu topik yang luas, begitu juga dengan pelbagai kerjaya yang graduan boleh memilih untuk meneruskan. sijil A mungkin berharga dalam beberapa profesion, termasuk pengajaran, kaunseling atau kerja sosial, menjadi paderi atau seorang ahli sejarah. Program ini boleh membawa kepada kajian lanjut atau boleh membantu pelajar dengan harapan untuk bekerja untuk sebuah gereja sebagai menteri atau penasihat spiritual, atau membantu dalam ibadah perancangan.

Bergantung kepada program yang anda pilih, kelas boleh menjadi sebahagian masa untuk membolehkan untuk bekerja atau sepenuh masa. Kursus dalam talian biasanya menawarkan fleksibiliti yang paling.Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Teologi

Catholic Distance University

Sijil siswazah sempurna untuk mereka yang bersedia untuk belajar teologi di peringkat siswazah tetapi mahu fleksibiliti untuk menumpukan pengajian mereka di kawasan minat ... [+]

Sijil Siswazah

Sijil siswazah sempurna untuk mereka yang bersedia untuk belajar teologi di peringkat siswazah tetapi mahu fleksibiliti untuk menumpukan pengajian mereka di kawasan minat sambil mengekalkan pilihan mereka terbuka.

Program ini ditawarkan melalui Sekolah Teologi Siswazah, yang telah dinamakan Calon untuk Akreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Persatuan Sekolah-sekolah Teologi. The CDU Graduate School of Theology bertujuan untuk memberikan pengalaman pembelajaran transformatif dalam ruang digital dan untuk mengembangkan pemimpin untuk penginjilan baru di abad ke-21. Sijil Siswazah memberikan satu kajian yang mendalam tentang aspek teologi di peringkat siswazah. Kredit yang diperolehi boleh dipindahmilik kepada program ijazah MA kerana pelajar boleh membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran.... [-]

Amerika Syarikat Charles Town
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu