Filter
Sijil Siswazah
Secara: Semua

Terbaik Online Sijil Siswazah dalam Pengajian Alam Sekitar 2019

program sijil siswazah bercadang untuk memberikan kelayakan profesional kepada pelajar yang ingin memajukan kerjaya mereka. Program-program ini mungkin amat berguna kepada pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pengajian ijazah lanjutan atau profesional yang ingin mendapatkan lebih banyak kredibiliti.

Matlamat program pengajian alam sekitar termasuk mencari jalan untuk meningkatkan kecekapan tenaga, mengurangkan pencemaran, meningkatkan kesedaran alam sekitar dan menggalakkan penggunaan tenaga alternatif. Fokus utama untuk pelajar adalah untuk belajar bagaimana untuk menilai dan menyelesaikan masalah alam sekitar.

 

Online Sijil Siswazah dalam Pengajian Alam Sekitar

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Alam Sekitar

Columbia Southern University

CSU menawarkan Siswazah Sijil Program Pengurusan Alam Sekitar. Program Sijil Siswazah menggunakan sepenuhnya kursus daripada kepekatan ijazah CSU. ... [+]

Columbia University Southern mengakui bahawa ada keinginan yang semakin meningkat banyak dalam tenaga kerja untuk latihan fokus dalam pengkhususan profesional.

Bagi memenuhi keperluan ini, CSU menawarkan Siswazah Sijil Program Pengurusan Alam Sekitar. Program Sijil Siswazah menggunakan sepenuhnya kursus daripada kepekatan ijazah CSU.

Program Sijil Siswazah

Pelajar pilih empat kursus (jam 12 kredit semester) dari kepekatan siswazah untuk mendapatkan sijil peringkat siswazah di kawasan kepekatan.

Kurikulum

MEE 5801 - Industrial & Sisa Berbahaya MEE 6201 - Advanced Pencegahan Pencemaran MEE 5901 - Advanced Pengurusan Sisa Pepejal MEE 6501 - Advanced Air Kawalan Kualiti ... [-]

Amerika Syarikat Orange Beach