Bermula pada masa depan anda!

Memperolehi sijil peringkat lepasan dari Sekolah Komunikasi Negeri Kennesaw

Sijil Siswazah Digital

100% Pembelajaran Dalam Talian

Sijil DSM dalam talian sepenuhnya direka untuk memenuhi keperluan profesional yang bekerja mencari kemajuan, perubahan kerjaya, atau mereka yang ingin mengembangkan pengetahuan mereka dengan memasuki bidang kerjaya baru. DSM ialah 12 jam kredit, empat program kursus. Kami menawarkan kelas pada musim gugur dan musim bunga dalam sesi tujuh minggu supaya anda tidak mempunyai lebih daripada satu kelas pada satu masa.

Program Negara Peringkat

Kolej Terjangkau Online Ranking telah menduduki ranking DSM Program Komunikasi Dalam Talian Terbaik (ke-38 negara). Sebagai program yang lebih baru, kami sangat bangga dengan kedudukan ini dan berharap dapat teruskan pada tahun-tahun mendatang.

Kurikulum

DSM ialah 12 jam kredit, empat program kursus. Kami menawarkan kelas pada musim gugur dan musim bunga dalam sesi tujuh minggu supaya anda tidak mempunyai lebih daripada satu kelas pada satu masa. Terdapat tiga kelas yang diperlukan dan satu kelas elektif.

COM 5100 - Teori dan Konsep Media Sosial

Prasyarat: Penerimaan kepada status pelajar siswazah KSU .

Kursus ini mengkaji teori dan konsep yang berkaitan dengan media sosial. Bersama dengan teori media digital dan sosial yang muncul, kursus ini juga meneroka hubungan antara asas-asas media dan komunikasi seperti yang digunakan untuk situasi, teknik, dan trend semasa. Pelajar menghasilkan penyelidikan peringkat siswazah yang memperluaskan wacana ilmiah di kawasan ini.

COM 5200 - Undang-undang Media Digital

Prasyarat: Masuk ke program sijil atau kebenaran pengajar.

Kursus ini menyediakan pemeriksaan mendalam mengenai struktur undang-undang yang sedia ada di mana media digital dan sosial beroperasi, dan undang-undang berkanun dan undang-undang yang terdahulu di mana struktur ini telah berkembang. Kursus ini juga menangani konsep etika dan pertimbangan yang mengelilingi media digital dan sosial. Kursus ini memberi tumpuan kepada Pindaan Pertama kerana ia digunakan untuk ucapan bebas dan media, khusus untuk kandungan dalam talian.

Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada isu undang-undang yang berbeza seperti fitnah, ucapan yang mengganggu, pencerobohan privasi, dan hak cipta. Ia juga mengajar tentang pendekatan yang berbeza untuk Pindaan Pertama dan sejauh mana kebebasan bersuara dan akhbar berjalan dalam senario undang-undang yang berbeza. Sebagai kursus siswazah, pelajar membaca beberapa kes yang melibatkan media digital dan sosial. Pelajar menganalisis teks dan membincangkan implikasi undang-undang daripada perspektif teori dan praktikal.

COM 5410 - Rekabentuk Penerbitan Digital

Prasyarat: Penerimaan kepada status pelajar siswazah KSU .

Kursus ini meneroka sifat dan peranan reka bentuk penerbitan melalui kajian teori komunikasi visual; reka bentuk sejarah reka bentuk; penggunaan warna, fotografi dan grafik; dan penggunaan perisian reka bentuk dan alat, termasuk pengkomputeran awan dan Drop Box. Pelajar belajar untuk mengawal mesej melalui penyelarasan teks, imej, dan reka bentuk strategik. Perisian reka bentuk grafik (Adobe Creative Suites InDesign dan Photoshop) dan alat dalam talian lain digunakan untuk membangunkan pemahaman strategi komunikasi visual dan kemahiran untuk membuat penerbitan untuk komunikasi kepada penonton organisasi dalaman dan luaran.

COM 5420 - Teknologi Media Mudah Alih

Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada konsep yang berkaitan dengan teknologi media mudah alih dan dengan cyberkultur, seperti realiti bertambah, dunia yang mendalam, dan pembelajaran mudah alih dan reka bentuk maklumat. Pada dasarnya kursus ini mengkritik teori asas dan kebolehgunaan rangkaian sosial, penghantaran mudah alih, kandungan mudah alih dan teknologi, yang memerlukan anda terlibat dan berinteraksi dalam talian.

COM 5490 - Topik dalam Media Sosial

Prasyarat: Kedudukan pelajar siswazah

Kursus ini menawarkan pendekatan teori dan penerapan teori, strategi dan taktik media sosial yang digunakan oleh profesional komunikasi. Topik semester akan berbeza-beza. Topik potensi termasuk: analisis media sosial, pemantauan media sosial, pembangunan kandungan, pendekatan teoritis untuk memahami media sosial, pengoptimuman enjin carian dan topik lain yang berkaitan dengan trend dalam media sosial dan pengurusan media sosial. Kursus ini boleh diambil sehingga dua kali untuk enam jam kredit.

COM 5900 - Strategi Kandungan Media Digital dan Sosial

Pelajar merancang dan membuat projek yang diterapkan yang mencerminkan amalan terbaik profesional, teori dan penyelidikan sedia ada pada media digital dan sosial. Projek ini dikongsi dengan komuniti profesional melalui rangkaian sosial. Pelajar juga membuat ringkasan kesusasteraan sokongan, dan pelan pelaksanaan dan penilaian.

Syarat Kemasukan

  • Selesai permohonan lepasan dalam talian
  • Transkrip rasmi
  • Kenyataan peribadi
  • TOEFL diperlukan untuk mereka yang tidak mempunyai ijazah dari institusi berbahasa Inggeris

DEADLINES PERMOHONAN

  • 1 Julai untuk memulakan semester jatuh
  • 1 November untuk memulakan semester musim bunga
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Kennesaw State University »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
383 USD
Yuran tuisyen Siswa untuk 1 jam kredit: $ 383.00. Yuran lain mungkin dikenakan.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date