Baca keterangan rasmi

Sijil Siswazah Pengurusan Program Belia

Sijil Siswazah Pengurusan Program Belia direka untuk membantu para profesional muda untuk melatih individu dalam dekad kedua kehidupan dengan kemahiran yang diperlukan untuk peralihan yang berjaya ke dewasa. Penonton sasaran adalah profesional yang bekerja sama dengan remaja dan orang dewasa muda atau terlibat dalam pendidikan dan penyelidikan yang berkaitan dengan belia. Great Plains IDEA adalah satu-satunya persekutuan universiti awam untuk menawarkan sijil pakar remaja sepenuhnya dalam talian. Program ini membincangkan keperluan untuk pendidikan lanjutan dalam isu-isu belia dan berbuat demikian melalui kurikulum berasaskan kekuatan.

Gambaran Keseluruhan Program

Program ini adalah satu-satunya ijazah dalam talian yang hanya memberi tumpuan kepada pengurusan program belia. Pelajar akan dibenamkan dalam kurikulum berasaskan kekuatan, pendekatan yang tinggi di seluruh negara, dan mempelajari metodologi yang menyokong belia, membolehkan mereka menjadi orang dewasa yang kompeten secara sosial, emosi, dan kognitif.

Sijil Siswazah dalam Pengurusan Program Belia menyediakan pelajar kerjaya dalam organisasi seperti 4-H dan Boys and Girls Clubs Amerika, bukan keuntungan, kumpulan berasaskan iman, rekreasi masyarakat, kemudahan keadilan remaja, program menengah dan sekolah tinggi, lanjutan perkhidmatan, dan program belia tentera.

Dengan ijazah ini, anda akan dapat:

 • Membangunkan dasar dengan kesan positif.
 • Memahami normatif Pathways kepada pembangunan.
 • Bekerja dengan agensi, lembaga, keluarga, dan profesional lain.
 • Dapatkan kemahiran yang diperlukan untuk belanjawan, memberi penulisan, dan meningkatkan dana.
 • Periksa kesan dasar tempatan, negeri, persekutuan dan global mengenai belia.
 • Kenal pasti bagaimana isu-isu budaya belia dan keluarga menjejaskan hasil belia yang positif.

Faedah Kursus Dalam Talian

Format kursus dalam talian adalah fleksibel dan mudah dan membolehkan pelajar pendidikan jarak jauh mengambil kursus yang sesuai dengan jadual kerja dan rumah mereka. Pengajar akan merangkumi pengalaman pembelajaran interaktif, seperti e-mel, perbualan dalam talian, dan perbincangan berulir (juga dikenali sebagai "web-talk" yang tidak diselaraskan, "perbincangan yang berulir adalah satu bentuk perbincangan-masa yang membolehkan pelajar membangunkan kemahiran berfikir kritis, pada soalan yang lebih berhati-hati, dan balas dengan cara yang tegas dan bijak.)

Manfaat pembelajaran dalam talian juga termasuk:

 • Majukan kerjaya anda
 • Meningkatkan potensi pendapatan anda
 • Mengekalkan komitmen kerja dan keluarga
 • Berinteraksi dengan pengajar dan rakan sekelas dari seluruh negara

Institusi Penyertaan

Sebagai tambahan kepada Texas Tech University, institusi IDEA Great Plains berikut mengambil bahagian dalam program ini: Kansas State University, Michigan State University, University of Missouri, Universiti Nebraska-Lincoln, dan North Dakota State University. Pelajar boleh dimasukkan ke program di mana-mana universiti yang mengambil bahagian. Universiti ini menjadi universiti "rumah" (pemberian ijazah) pelajar. Pelajar akan mendaftar untuk semua kursus di institusi rumah, walaupun fakulti siswazah di mana-mana institusi anggota boleh mengajar kursus.

Proses permohonan

Texas Tech University mengkaji semula aplikasi ke program secara berterusan. Jika anda memilih TTU sebagai institusi pemberian rumah / pemberian ijazah, anda mesti mengambil langkah-langkah berikut untuk dimasukkan:

 • Memohon kemasukan ke Texas Tech Graduate School. Untuk mendapatkan maklumat tentang cara memohon secara dalam talian, lawati Pengambilan Graduan TTU.
 • Hubungi Penasihat Siswazah Pembangunan Belia untuk menentukan bahan permohonan tambahan yang mungkin diperlukan oleh jabatan.
 • Bekerjasama dengan Penasihat Siswazah Pembangunan Belia untuk membangunkan pelan pensijilan dan program pengajian.
 • Jika anda mempunyai pertanyaan lanjut sila hubungi Penyelaras kampus IDEA Great Plains, pembantu GPIDEA atau Penasihat Pembangunan Belia.

Bantuan kewangan

Untuk memenuhi syarat untuk bantuan kewangan, semua pelajar siswazah mestilah mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa pada musim gugur, musim bunga, (6 jam) dan semester musim panas (5 jam).

Borang FAFSA mesti diisi untuk semua program pinjaman kerajaan. Borang ini menggunakan pendapatan tahun lepas. Sekiranya anda mempunyai perubahan dalam keadaan (iaitu, berhenti kerja untuk pergi ke sekolah, mempunyai perbelanjaan bergerak atau perubatan yang besar) hubungi Pejabat Bantuan Kewangan Texas Tech. Mereka mungkin dapat menyesuaikan pakej bantuan anda berdasarkan maklumat ini yang tidak dapat disampaikan kepada borang tersebut.

Tuisyen dan Yuran

Pelajar yang dimasukkan ke program di Texas Tech University mendaftar di TTU untuk semua kursus, sama ada mereka diajar di TTU atau universiti yang mengambil bahagian. Semua kursus akan mempunyai harga yang sama $ 485 * setiap jam kredit ($ 1,395 setiap kursus 3-jam yang berkesan Fall, 2011). Tiada tuisyen dalam negeri atau luar negara. Harga ini akan meliputi semua kos kursus kecuali buku teks atau pembelian paket kursus.

* Kadar tuisyen biasa yang ditetapkan oleh Lembaga Pengarah IDEA Great Plains berkaitan dan kerjasama dengan institusi yang mengambil bahagian.

Pendaftaran Kursus

Pelajar mendaftar untuk semua kursus melalui institusi rumah mereka dengan menghubungi Penyelaras IDEA Great Plains. Pelajar hanya akan mempunyai satu proses pendaftaran untuk diselesaikan dan satu cek untuk menulis. Semua kerja kursus selesai akan dirakamkan di transkrip institusi rumah anda.

Pelajar yang belum dimasukkan ke program Great Plains IDEA boleh mendaftar dalam kursus sekiranya ada ruang. Setiap kursus mempunyai pendaftaran maksimum; dan mereka yang telah dimasukkan ke dalam program ijazah di salah sebuah universiti yang mengambil bahagian akan diberi keutamaan.

Arahan Kelas

Kursus diajar secara dalam talian menggunakan sistem pengurusan kursus yang diakses melalui penyemak imbas web anda. Sesetengah kursus mempunyai bahan tambahan pada video atau CD dan yang lain memerlukan persidangan telefon.

Format kursus dalam talian adalah fleksibel dan mudah dan membolehkan pelajar pendidikan jarak jauh mengambil kursus yang sesuai dengan tugas dan jadual mereka. Pengajar akan merangkumi pengalaman pembelajaran interaktif, seperti e-mel, berbual dalam talian, dan perbincangan yang berulang yang membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran pemikiran kritikal, mencerminkan soalan dengan lebih teliti, dan bertindak balas dengan cara yang tegas dan bijaksana.

Bahan Kursus

Seperti yang berlaku untuk kursus lain, buku teks dan bahan tambahan yang diperlukan untuk setiap kursus adalah tanggungjawab para pelajar.

Transkrip

Dekan Sekolah Siswazah akan mengekalkan transkrip untuk pelajar yang dimasukkan ke program di Texas Tech University. Setiap semester, kursus kursus dan kelas gred akan ditukar di kalangan institusi, membolehkan gred untuk direkod secara automatik pada transkrip anda di institusi rumah anda.

Keperluan Teknikal

Anda memerlukan komputer yang memenuhi spesifikasi minimum, keupayaan untuk mengakses dan memuat turun bahan dari Internet dan penyemak imbas yang bersamaan dengan Netscape / Explorer 6.0 atau lebih baru. Alamat e-mel adalah penting serta akses kepada VCR (VHS) dan FAX. Untuk mengakses kelas, anda mesti menyediakan alamat e-mel menggunakan sistem e-mel di setiap institusi pengajar. Sebagai contoh, jika anda mengambil kursus yang diajar di Iowa State, ahli fakulti akan menghantar e-mel ke akaun e-mel Negeri Iowa anda, bukan ke alamat Texas Tech (disebut: "e-Raider") atau perkhidmatan Internet setempat menyediakan akaun ( iaitu AOL, Yahoo, atau Hotmail).

Keperluan Program

Program ini terdiri daripada 13 jam kerja semester kredit kursus, termasuk 12 jam kursus teras kredit, dan 1 jam kredit seminar asas.

KURSUS TERAS

 • Dasar Belia
 • Pentadbiran
 • Isu Belia Kontemporari
 • Profesional Belia sebagai Pengguna Penyelidikan
 • Reka Bentuk Program, Penilaian, dan Pelaksanaan
Program diajar dalam:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

Lihat 65 lagi program yang ditawarkan oleh Texas Tech University Worldwide eLearning »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
485 USD
$ 485 setiap jam kredit
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date