Baca keterangan rasmi

Matematik

Sijil Siswazah dalam Matematik adalah sijil 18 jam dalam talian yang direka untuk sesiapa sahaja yang mempunyai ijazah sarjana atau doktor yang ingin meningkatkan penguasaan matematik, terutamanya guru dalam perkhidmatan yang ingin mengajar kredit dwi di sekolah menengah atau mengajar di sebuah kolej junior.

Gambaran Keseluruhan Program

 • 18 jam kredit
 • Kebanyakan kursus ditawarkan dalam talian; Walau bagaimanapun, beberapa kursus hanya ditawarkan secara bersemuka di Lubbock.
 • Prasyarat: Sarjana atau Doktor Falsafah dan telah menyelesaikan Kalkulus 1, Kalkulus 2, dan Aljabar Linear dengan gred lulus.
 • Pelajar tidak perlu mendaftarkan diri dalam beberapa kursus setiap semester, jadi masa penyelesaiannya berbeza mengikut individu.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University. Pelajar baru boleh mendaftar pada permulaan mana-mana satu daripada empat semester sepanjang tahun.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir aplikasi, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum memproyeksikan kemasukan awal.

1. Lengkapkan aplikasi ApplyTexas.

 • Apabila diminta memilih utama anda, anda akan memilih Program Sijil Siswazah.
 • Apabila diminta untuk menunjukkan bidang minat / kepakaran utama anda, taip Matematik.
 • Apabila ditanya sejauh mana tahap yang anda akan cari, pilih Sijil.
 • Dalam bahagian Pertanyaan Tersuai permohonan, pastikan untuk memilih Matematik dari senarai program Sijil Siswazah yang tersedia.

2. Lengkapkan permohonan tambahan seperti yang digariskan oleh Texas Tech University Graduate School.

 • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).
 • Pelajar yang merancang untuk mengejar hanya Sijil Siswazah Matematik dan tidak merancang untuk mendapatkan ijazah sarjana tidak perlu mengemukakan markah Gred Records Exam (GRE) ke Universiti.
 • Pemohon mesti mempunyai transkrip rasmi dari semua kolej dan universiti yang sebelum ini dihadiri dihantar ke Sekolah Siswazah Texas Tech University.
 • Pelajar antarabangsa juga perlu mengemukakan Ujian Bahasa Inggeris sebagai mata pelajaran Bahasa Asing (TOEFL) ke Sekolah Siswazah.

3. Semak tab Aplikasi di Raiderlink anda untuk pemberitahuan perubahan status kemasukan anda.

 • Jika anda diterima di Sekolah Siswazah dan Jabatan Matematik dan Statistik, anda akan bekerjasama dengan penasihat akademik untuk membangunkan pelan ijazah.

Keperluan Program

Program sijil boleh dijalankan secara bebas atau serentak dengan program sarjana. Kebanyakan kursus ditawarkan dalam talian; Walau bagaimanapun, beberapa kursus hanya ditawarkan secara bersemuka di Lubbock, Texas.

Kursus yang Dikehendaki: 18 jam (pilih 6 kelas dari bawah)

Semua kursus mesti dilengkapkan dengan gred minimum B-.

Walaupun segala usaha telah dilakukan untuk memastikan ketepatan kursus, dasar dan kenyataan laporan, Universiti berhak untuk membuat perubahan pada bila-bila masa tanpa notis.

Program diajar dalam:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

Lihat 65 lagi program yang ditawarkan oleh Texas Tech University Worldwide eLearning »

This course is Online
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
18 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Jun 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date