Read the Official Description

Sijil Siswazah Analisis Perilaku Terapan

Menerima Pelajar Baru untuk Kejatuhan 2018 dan Spring 2019

Kolej Pendidikan Texas Tech University menawarkan Sijil Siswazah Lulus Analisis Kelakuan Terapan yang direka untuk memenuhi keperluan program BCBA®. Kursus ini boleh didapati sebagai sijil tersendiri atau sebagai bidang penekanan dengan Sarjana Pendidikan dalam Pendidikan Khas dalam talian.

Gambaran Keseluruhan Program

 • 18 jam kredit
 • Kerja kursus selesai dalam talian
 • Prasyarat: Ijazah Sarjana Muda
 • Masa siap adalah lebih kurang satu tahun. Pelajar mesti melengkapkan EDSP 5303 sebelum mengambil kursus tambahan dalam urutan. Tidak lebih daripada dua kursus dalam urutan boleh diambil serentak.
 • Setelah dimasukkan, pelajar akan diberikan kohort untuk menyelesaikan urutan kursus.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir aplikasi, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum memproyeksikan kemasukan awal.

1. Lengkapkan aplikasi ApplyTexas.

 • Apabila ditanya untuk memilih utama anda, anda akan memilih "Grad Cert - Analisis Perilaku Terapan".
 • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).

2. Lengkapkan permohonan tambahan seperti yang digariskan oleh Texas Tech University Graduate School.

 • Pemohon mesti mempunyai transkrip tidak rasmi dari semua kolej dan universiti yang sebelum ini telah dihantar ke Texas Graduate School. Sekiranya anda diterima, anda dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi.
 • Semua pemohon antarabangsa mesti memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris sebelum permohonan mereka boleh dipertimbangkan untuk kemasukan. Ujian ini hanya diketepikan untuk lulusan universiti atau universiti di Amerika Syarikat dalam negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris. Pemohon yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya dua tahun berturut-turut di kolej atau universiti di Amerika Syarikat atau di negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris, juga dikecualikan daripada keperluan penguasaan Bahasa Inggeris.

3. Semak tab Aplikasi di Raiderlink anda untuk pemberitahuan perubahan status kemasukan anda.

 • Apabila anda diterima masuk ke Sekolah Siswazah dan Kolej Pendidikan, anda akan bekerjasama dengan penasihat fakulti untuk membangunkan pelan ijazah. Jika anda menerima surat penolakan, anda boleh menghubungi Dekan Bersekutu Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan untuk menasihati mengenai proses rayuan kemasukan.

Berminat untuk mengambil hanya satu atau dua kursus? Gunakan Status Sementara Siswazah Texas Tech University untuk memohon dan mengambil sebanyak 12 jam kredit tanpa melengkapkan proses permohonan ke program ijazah.

Keperluan Program

Program sijil boleh dijalankan secara bebas atau serentak dengan program sarjana. Semua kerja kursus ditawarkan secara dalam talian.

Kursus yang Diperlukan (18 jam kredit)

 • EDSP 5303 ABA I: Analisis Perilaku Terapan
 • EDSP 5345 ABA II: Reka Bentuk Subjek Tunggal
 • EDSP 5346 ABA III: Penilaian Kelakuan Fungsian
 • EDSP 5347 ABA IV: Prosedur Perubahan Tingkah Laku
 • EDSP 5348 ABA V: Isu Maju di ABA
 • EDSP 5349 ABA VI: Etika dan Perilaku Profesional

EDSP 5303 dan 5345 adalah prasyarat untuk EDSP 5346. EDSP 5347 dan 5348 diambil secara serentak, selepas EDSP 5303, 5345 dan 5346 berjaya diselesaikan.

Untuk Sarjana Pendidikan dalam Pendidikan Khas, penekanan dalam Analisis Perilaku Gunaan, 18 jam kredit tambahan kursus dan penilaian atau tesis yang komprehensif diperlukan.

Penyempurnaan Kelayakan Analisis Tingkah Laku Bertauliah Lembaga Pengarah (BCBA®) melibatkan penyempurnaan keperluan tambahan (iaitu, ijazah sarjana yang boleh diterima, 1500 jam pengalaman yang diawasi, berjaya menyelesaikan peperiksaan bermegah). TTU tidak menyediakan pengalaman yang diselia untuk keperluan BCBA.

Program taught in:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

See 65 more programs offered by Texas Tech University Worldwide eLearning »

Last updated April 25, 2018
This course is Online
Start Date
Ogos. 2019
Jan. 2020
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date