Sijil Sarjana Muda dalam Kejuruteraan Awam

Umum

Penerangan Program

Kejuruteraan awam dan struktur adalah salah satu bentuk kejuruteraan tertua yang melibatkan reka bentuk, pembinaan, dan penyelenggaraan persekitaran binaan. Jurutera awam merancang kemajuan, untuk memastikan masa depan infrastruktur yang berdaya tahan dan lestari yang akan memenuhi permintaan penduduk kita yang semakin meningkat. Setelah menamatkan sijil sarjana ini, anda akan memperoleh pengetahuan, kemahiran dan pemahaman asas dalam unit teras utama disiplin kejuruteraan awam. Anda juga akan menunjukkan pengetahuan saintifik, matematik, kontekstual dan pengetahuan amalan reka bentuk - dikontekstualisasikan kepada aplikasi kejuruteraan seperti 'survey'.

141974_pexels-photo-3862135.jpeg

Struktur Kursus

 • BSC101C - Matematik Kejuruteraan 1
 • BSC203C - Reka Bentuk dan Lukisan Kejuruteraan
 • BCS108S - Kejuruteraan Pembinaan
 • BCS205S - Ukur Kejuruteraan

Hasil Pembelajaran Kursus

Setelah menamatkan sijil sarjana ini, graduan akan memperoleh pengetahuan, kemahiran dan pemahaman asas dalam unit teras utama disiplin kejuruteraan Awam. Graduan juga akan menunjukkan ilmiah, matematik, faktor kontekstual dan pengetahuan amalan reka bentuk - dikontekstualisasikan untuk aplikasi kejuruteraan seperti 'tinjauan'.

Lulusan kursus ini dapat mengenal pasti dan menyelesaikan masalah kejuruteraan yang kompleks secara intelektual, khusus, secara individu atau berkumpulan, yang disokong oleh analisis kritikal, refleksi kendiri, penyelidikan dan sintesis sistem kejuruteraan dan penyelesaian yang berkaitan dengan domain teknologi kejuruteraan. Graduan juga akan mengaplikasikan, menganalisis dan mensintesis penyelesaian kepada konsep asas yang diperlukan untuk disiplin kejuruteraan Awam secara kritikal.

Graduan akan mempunyai kemahiran komunikasi untuk menyiasat, menganalisis dan mengemukakan idea teknikal, maklumat dan penyelesaian masalah kejuruteraan secara profesional dan teratur di seluruh domain teknologi kejuruteraan.

Penghantaran dan Penilaian Dalam Talian

EIT menggunakan pendekatan inovatif dalam talian untuk memastikan bahawa anda mempunyai pengalaman pendidikan yang menyokong, interaktif dan praktikal. Model penyampaian kami melibatkan tutorial dalam talian secara langsung, interaktif, makmal jarak jauh, perisian simulasi, dan tugasan dengan sokongan daripada Pegawai Sokongan Pembelajaran dan Staf Akademik yang berdedikasi.

Tutorial dijalankan menggunakan sistem perisian interaktif khusus, langsung, kami sendiri. Anda akan menerima bahan dan penilaian kursus melalui Sistem Pengurusan Pembelajaran dalam talian yang tersedia 24 jam sehari. Hasil pembelajaran kursus akan dinilai dengan penilaian formatif dan sumatif. Kaedah penilaian formal dan tidak rasmi ini merangkumi kuiz, ujian yang disekat, laporan bertulis, praktikum makmal jarak jauh, kajian kes dan peperiksaan akhir yang diperkuat.

Hasil dan Pathways Pekerjaan

Pelajar yang mempunyai sijil sarjana asas dalam ijazah kejuruteraan awam dapat meningkatkan kemampuan dan pengetahuan mereka dalam bidang kejuruteraan awam, yang membolehkan mereka memperoleh dan memegang pekerjaan.

Graduan akan dapat bekerja dalam pelbagai jenis pembinaan, perancangan struktur, reka bentuk, pengurusan tapak, pengurusan air dan sisa, penyelenggaraan dan operasi pengangkutan, perancangan bandar, dan pengurusan projek kejuruteraan awam dalam peranan pembantu teknikal junior hingga teknikal.

Kajian lanjutan Pathway with EIT akan menjadi Sarjana Muda Sains (Kejuruteraan Awam dan Struktur) -> Sarjana Kejuruteraan (Sivil: Struktur).

Syarat kemasukan

Penyertaan disediakan untuk pemohon yang memegang:

1. Sijil Pelajaran Senior Australia Tahun 12 (atau setaraf dengan Pelajar Antarabangsa) yang diselesaikan dalam tempoh 2 tahun yang lalu, dengan tahap pencapaian berikut dalam Matematik:

 • Skor skala WA– WACE 50.0 atau lebih.
 • AKTA - tanda skala 125 atau lebih
 • NSW - persembahan Band 2 atau lebih tinggi
 • QLD - tahap Pencapaian Suara (S) atau lebih tinggi
 • SA / NT - gred C- atau lebih tinggi atau skor pencapaian Subjek 10 atau lebih
 • TAS - anugerah Pencapaian Memuaskan atau ke atas
 • VIC - skor kajian 25 atau lebih tinggi

Pemohon yang telah melengkapkan Yr 12 (atau setaraf dengan Pelajar Antarabangsa) lebih dari 2 tahun yang lalu diminta untuk menyelesaikan ujian diagnostik dalam talian dalam Matematik dan mendapat markah minimum 50% untuk masuk; atau

2. Diploma AQF Kejuruteraan (atau lebih tinggi) dengan berjaya menyelesaikan semua unit / modul Matematik; atau

3. Penyelesaian Baccalaureate Antarabangsa (IB) dengan skor minimum 24 termasuk penyelesaian Bahasa Inggeris dan Matematik; atau

4. Pengajian asas atau penyempurnaan kursus dalam bidang kejuruteraan atau sains dengan tamatnya Matematik dan Bahasa Inggeris, misalnya, kursus membolehkan Kejuruteraan;

dan

5. Penguasaan bahasa Inggeris yang memuaskan pada tahap lulus Bahasa Inggeris dalam Sijil Pelajaran Senior Australia (atau setaraf dengan Pelajar Antarabangsa); atau

6. Tahap pencapaian yang ditentukan dalam ujian bahasa Inggeris yang diiktiraf seperti IELTS pada skor sekurang-kurangnya 6.0 (tanpa skor band individu kurang dari 5.5); atau (atau setaraf) seperti yang digariskan dalam Dasar Penerimaan EIT.

Catatan: Semua aplikasi akan dinilai berdasarkan kes demi kes.

Semua dokumen yang dihantar sebagai sebahagian daripada permohonan anda mesti disahkan.

141975_pexels-photo-4560060.jpeg

Cara memohon

Setelah anda menyemak syarat kemasukan kursus ini, anda boleh memulakan proses permohonan dengan mengisi borang ini. Anda kemudian akan menerima e-mel dengan maklumat kursus terperinci dan akses ke portal aplikasi kami.

Harap maklum: Semua pemohon akan diminta untuk memberikan ID gambar bersertifikat / notari dan transkrip kelayakan yang disahkan / disahkan *

Transkrip ID dan Kelayakan yang disahkan / Notari

Syarat belajar dengan EIT adalah memberi kami salinan dokumen pengenalan rasmi yang disahkan / disahkan yang merangkumi nama anda (ini mesti sepadan dengan nama yang digunakan dalam permohonan anda) dan gambar. Dokumen pengenalan rasmi yang boleh diterima termasuk salinan pasport semasa, lesen memandu, kad pengenalan atau lesen rasmi lain yang merangkumi gambar diri anda. Anda juga perlu menyediakan transkrip kelayakan yang diperakui / disahkan. Transkrip yang disahkan / disahkan mesti menunjukkan semua program dan pernyataan rasmi untuk mengesahkan bahawa semua syarat kelayakan telah dipenuhi. Sekiranya transkrip belum tersedia, lampirkan rekod bertulis yang diperakui yang merangkumi semua nilai. Salinan dokumen yang berkaitan yang disahkan / disahkan mestilah dalam bahasa Inggeris. Senarai lengkap siapa yang layak mengesahkan dokumen boleh didapati di sini. Dokumen pengesahan tersebut harus menulis: "Ini adalah salinan dokumen asli yang dilihat oleh saya", diikuti dengan tanda tangan mereka kemudian dicetak nama, alamat, nombor telefon hubungan, pekerjaan dan tarikh.

Akreditasi

Sijil Prasiswazah adalah kelayakan baru yang diiktiraf secara formal yang telah ditambahkan ke Kerangka Kelayakan Australia. Ia diakreditasi oleh Badan Kualiti dan Piawaian Pendidikan Tinggi Kerajaan Australia (TEQSA) yang merupakan badan berkanun bebas yang mengatur dan memberi jaminan kepada sektor pendidikan tinggi Australia.

Bayaran

Bayaran untuk program ini merangkumi tutorial mingguan, semua bahan kursus, serta sokongan berterusan dari Pegawai dan pensyarah Sokongan Pembelajaran kami. Kami dengan sukacitanya memaklumkan bahawa EIT adalah penyedia BAYARAN BAYARAN untuk program ini. Anda mesti memenuhi syarat kewarganegaraan dan tempat tinggal Australia untuk layak mendapat BAYARAN BANTUAN.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The key objective of the Engineering Institute of Technology (EIT) is to provide an outstanding practical engineering and technology education; from Diplomas through to Masters Degrees. The finest eng ... Baca lebih lanjut

The key objective of the Engineering Institute of Technology (EIT) is to provide an outstanding practical engineering and technology education; from Diplomas through to Masters Degrees. The finest engineering lecturers and instructors, with extensive real engineering experience in the industry, are drawn from around the world. The learning is gained through face-to-face classes as well as synchronous, online (eLearning) technologies. Baca Ringkas
Perth , Melbourne , Bentley + 2 Lagi Kurang