Sijil Program Profesional dalam Pengurusan Risiko Kecederaan Berkaitan Kerja menggunakan RAMP (KTH Royal Institute of Technology)

Umum

Penerangan Program

Meningkatkan persekitaran kerja menggunakan alat RAMP untuk; mengenalpasti dan menilai risiko muskuloskeletal, dan membangunkan dan melaksanakan penyelesaian.

Dalam program Sijil Profesional ini, pelajar akan menjadi mahir dalam menguruskan dan memperbaiki persekitaran kerja berkenaan dengan mencegah gangguan muskuloskeletal (MSD) yang diperoleh daripada kerja manual.

Anda akan belajar bagaimana untuk melaksanakan pengurusan risiko yang sistematik daripada pengenalpastian dan penilaian risiko, kepada pembangunan penyelesaian dan pelan tindakan, dengan penggunaan RAMP. RAMP adalah alat yang baru dilancarkan untuk penilaian dan pengendalian risiko MSD dalam kerja pengendalian manual. RAMP bermaksud Alat Penilaian dan Pengurusan Risiko untuk pengendalian manual Proaktif. Alat RAMP adalah unik dalam kegunaan yang tinggi, dibangunkan dan dinilai secara saintifik, dengan kerjasama yang erat antara industri dan penyelidik dari KTH.

Dengan menggunakan alat RAMP dengan cara yang mahir membawa kepada kesan positif untuk individu dan juga organisasi dan masyarakat. Mengurangkan kecederaan muskuloskeletal atau sakit otot individu di tempat kerja tidak hanya memberi manfaat kepada kakitangan tetapi juga manfaat kos bagi syarikat dan masyarakat.

Program Sijil Profesional ini menawarkan latihan praktikal tentang cara menggunakan alat RAMP untuk pengurusan risiko sistematik MSD dalam pekerjaan pengendalian manual. Program ini terdiri daripada tiga kursus yang masing-masing akan mengambil 15-25 jam kerja untuk diselesaikan. Dengan menyelesaikan ketiga-tiga kursus ini, pelajar akan menerima bukti kecekapan dalam alat RAMP dalam bentuk Sijil Profesional.

Outlook Job

 • Sijil Profesional ini akan meningkatkan prospek kerjaya dan pekerjaan anda dalam kerja perundingan dalam ergonomi, perancangan pengeluaran, atau kerja promosi / HR dalam syarikat-syarikat yang berminat untuk mengurangkan kos dan memastikan persekitaran kerja yang mampan.
 • Relevan kepada mereka yang bekerja dalam pengurusan risiko kecederaan tangan untuk jurutera atau pengurus pengeluaran dengan tanggungjawab kakitangan.
 • Prospek kerjaya termasuk Ergonomist, Pengurus Pengeluaran / Jurutera, Pengurus Perubahan, Pakar Faktor Manusia / Jurutera, Ergonomik dan Faktor Manusia, Educationalist dalam Ergonomi / Faktor Manusia dan penilaian risiko dan pengurusan risiko.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Cara memohon RAMP secara sistematik, dan dengan kemahiran melaksanakan pengurusan risiko gangguan muskuloskeletal (MSD) dalam kerja-kerja pengendalian manual.
 • Melakukan penilaian risiko MSD.
 • Membangunkan langkah-langkah mengurangkan risiko.
 • Membangun dan menyampaikan pelan tindakan untuk memperbaiki sistem kerja secara sistematik.

Ketahui lebih lanjut mengenai Program Sijil Profesional

Dicipta oleh syarikat terkemuka dan universiti terkemuka, program Sijil Profesional adalah satu siri kursus yang diminta untuk membangunkan kemahiran kritikal yang diperlukan untuk pekerjaan teratas hari ini.

Kursus dalam Program Sijil Profesional

 • Penilaian Risiko Kecederaan Berkaitan Kerja menggunakan RAMP I
 • Penilaian Risiko Kecederaan Berkaitan Kerja menggunakan RAMP II
 • Kemahiran menggunakan RAMP untuk Pengurusan Risiko kecederaan yang berkaitan dengan pekerjaan

Maklumat lanjut

 • Panjang purata: 5 minggu setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 3 Kursus dalam Program
 • Subjek: Kesihatan
 • Institusi: KTH Royal Institute of Technology
 • Bahasa: Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 450 USD, sekarang $ 405 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 45 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas