Sijil Program Profesional dalam Pengurusan Projek Kejuruteraan: Menguasai Kompleksiti Projek (Delft University of Technology)

Umum

Penerangan Program

Membangunkan kemahiran pengurusan projek yang anda perlukan untuk berjaya mengurus kejuruteraan kompleks, infrastruktur, dan projek besar yang lain.

Memperkemaskan kerumitan projek diterima secara meluas sebagai salah satu punca utama kegagalan projek. Berdasarkan aktiviti penanda aras antarabangsa (Merrow, 2010), kita tahu bahawa purata 40% daripada projek tidak memberikan apa yang mereka janjikan.

Jadi bagaimana anda sebagai seorang jurutera dengan latar belakang teknikal meningkatkan prestasi projek anda?

Dalam program ini, anda akan mempelajari kemahiran pengurusan projek yang anda perlukan untuk berjaya mengurus projek kejuruteraan. Pertama, anda akan memberi tumpuan kepada fasa projek awal, yang penting untuk mencapai kejayaan projek. Bidang yang dilindungi termasuk pengurus projek dan pasukan, proses projek dan konteks projek. Pada akhir bahagian program ini, anda akan membuat pelan pelaksanaan projek anda sendiri.

Tetapi bagaimana anda akan menghadapi ketidakpastian yang berkaitan dengan panjang dan skala projek kejuruteraan dan infrastruktur dan persekitaran yang sentiasa berubah? Seperti kebanyakan faktor luaran, banyak punca dan akibat dari ketidakpastian ini sukar untuk dielakkan atau dikawal. Percubaan untuk mengatasi cabaran-cabaran ini dengan hanya cuba mengurangkan sebab mereka tidak mencukupi.

Di bahagian kedua program ini, anda akan mempelajari pendekatan kami untuk menguasai kerumitan projek, yang memberi tumpuan kepada pembangunan front-end dan kerja berpasukan. Anda akan mengembangkan kemahiran yang anda perlukan untuk membuat tindakan yang tepat pada masanya untuk mengatasi kerumitan dan meningkatkan peluang anda untuk kejayaan projek.

Anda akan belajar untuk mengenal pasti apa yang membuat kompleks projek dan bagaimana untuk melakukan penilaian kerumitan. Anda akan menganalisis elemen-elemen ini dalam konteks projek anda sendiri. Kemudian, berdasarkan rangka kerja kerumitan kami, anda akan mengenal pasti jejak kerumitan projek anda dan menggunakannya untuk menyesuaikan proses pengurusan anda.

Kursus ini telah direka oleh pakar-pakar antarabangsa TU Delft mengenai Kerumitan Projek dan berdasarkan lebih daripada 60 tahun pengalaman praktikal serta penyelidikan yang relevan di lapangan. "Kami melihat projek masih gagal dan ada keperluan untuk melakukan perkara yang berbeza. Itulah kursus ini tentang: menyampaikan amalan terbaik untuk pelaksanaan projek berdasarkan kajian terkini kami. "- Profesor Hans Bakker.

Outlook Job

 • Profesional pengurusan projek dijangka meningkat 33 peratus menjelang 2027. (sumber: Institut Pengurusan Projek)
 • Hampir 22 juta pekerjaan baru akan diwujudkan dalam dekad yang akan datang - dan menjelang 2027, majikan memerlukan hampir 88 juta individu yang bekerja dalam peranan yang berorientasikan pengurusan projek. (sumber: Institut Pengurusan Projek)
 • Gaji purata seorang pengurus projek: $ 81,201 setahun dan pengurus projek senior: $ 103,096 setahun di Amerika Syarikat. (sumber: indeed.com - 2017)

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Untuk menguruskan projek anda dengan jayanya dalam pelbagai sektor dan konteks.
 • Untuk bekerja bersama dengan jayanya dalam pasukan projek.
 • Untuk mengkaji unsur-unsur sesuatu projek (seperti antara muka, pihak berkepentingan, budaya, persekitaran, teknologi, dan lain-lain) dan interaksi rumit mereka.
 • Untuk mengenal pasti apa yang membuat kompleks projek dan bagaimana untuk melaksanakan penilaian kerumitan.
 • Untuk mengembangkan jejak kerumitan dan menyesuaikan proses pengurusan anda agar sesuai dengan kerumitan projek anda.

Ketahui lebih lanjut mengenai Program Sijil Profesional

Dicipta oleh syarikat terkemuka dan universiti terkemuka, program Sijil Profesional adalah satu siri kursus yang diminta untuk membangunkan kemahiran kritikal yang diperlukan untuk pekerjaan teratas hari ini.

Kursus-kursus dalam Program ini

 • Projek Pengurusan Projek Kejuruteraan: Menyediakan untuk Kejayaan
 • Pengurusan Projek: Menguasai Kompleksiti

Maklumat lanjut

 • Panjang purata: 5-7 minggu setiap kursus
 • Usaha: 4-6 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 2 Kursus dalam Program
 • Subjek: Perniagaan
 • Institusi: Universiti Teknologi Delft (TU Delft)
 • Bahasa: Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 298 USD, sekarang $ 268.20 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 29.80 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas