Sijil Perkhidmatan Manusia (HSV)

Umum

Penerangan Program

Sijil Perkhidmatan Manusia (HSV)

Program perakuan dalam talian dalam perkhidmatan manusia bertujuan untuk mereka yang masuk atau sedang bekerja di bidang perkhidmatan manusia yang belum lulus dari kolej. Program ini menawarkan kursus tinjauan mengenai topik kesihatan dan komuniti kesihatan, psikologi, sosiologi dan kriminologi untuk menyelidiki isu-isu sosial yang mewujudkan keperluan untuk perkhidmatan manusia.

Kompetensi Program

Program Sijil Perkhidmatan Manusia membantu pelajar memahami dan aktif dalam persekitaran perkhidmatan sosial. Program ini menekankan pengetahuan asas, membangunkan perancangan strategik, reka bentuk, dan kemahiran menulis. Program ini sejajar dengan kriteria yang ditetapkan oleh Majlis untuk Piawaian dalam Pendidikan Perkhidmatan Manusia.

Kursus

  • NSC 100 - Kursus Pelajar Baru
  • HSV 110 - Pengenalan kepada Perkhidmatan Manusia
  • HSV 120 - Asas dalam Pembangunan Manusia
  • SOC 200 - Pengantar Sosiologi
  • HSV 130 - Bangsa, Etnik, dan Minoriti
  • HSV 210 - Pengurusan Kes bagi Profesional Perkhidmatan Manusia
  • HSV 140 - Ketagihan Alkohol dan Dadah dalam Masyarakat
  • HSV 220 - Kemahiran Komunikasi dalam Perkhidmatan Manusia
  • HSV 250 - Projek Perkhidmatan Manusia Gunaan

Pilihan Kerjaya

Bidang Perkhidmatan Manusia berada di bawah jabatan kesihatan yang mempunyai jumlah pekerjaan yang paling cepat berkembang. Pelajar yang berjaya melengkapkan Program Sijil Perkhidmatan Manusia akan bersedia untuk masuk ke jawatan peringkat kemasukan dalam bidang profesional yang semakin berkembang ini. Profesi ini sangat menuntut tetapi sangat memuaskan bagi mereka yang berminat dan ingin menyokong orang ramai. Setelah memperoleh Pelajar Sijil Perkhidmatan Manusia boleh bekerja di kedudukan peringkat kemasukan dengan penyedia penjagaan kesihatan dan bekerja dengan anak-anak, orang tua, penghuni penjara dan pesalah juvana antara lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Piedmont University Online was established in 2013 as a distance learning education institution for the purpose of educating adults in professions they want to pursue or just have a basic interest in ... Baca lebih lanjut

Piedmont University Online was established in 2013 as a distance learning education institution for the purpose of educating adults in professions they want to pursue or just have a basic interest in gaining more knowledge in a particular field. We offer certificate programs for entry level career jobs or professional development. The university is licensed by the North Carolina Proprietary Schools and is pending regional accreditation... Baca Ringkas