Mulakan kerjaya anda sebagai pelatih peribadi atau pengajar kecergasan dengan kursus satu tahun praktikal ini. Ia akan memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk merancang, memperlihatkan dan mengetuai program latihan untuk individu atau kumpulan.

Anda akan belajar untuk mengarahkan dan memimpin awal kursus dan amalan sehingga anda merasa selesa dengan pemeriksaan kesihatan pra-penyertaan, penilaian kecergasan, program reka bentuk, mengarahkan latihan dan banyak lagi. Anda akan mendapat pengetahuan tentang prinsip-prinsip latihan, kaedah dan reka bentuk program dengan kemahiran untuk melakukan ini dengan cara pelanggan yang sensitif.

Kami mengesyorkan anda menambah kelayakan tambahan seperti Diploma Kebangsaan: Kecergasan supaya anda dapat meningkatkan prospek pekerjaan anda secara nasional dan antarabangsa atau menjalankan amalan peribadi anda sendiri. Jika anda menambah pengkhususan tambahan ke kursus anda, anda boleh menawarkan lebih banyak pilihan pelanggan anda dan meningkatkan prospek pekerjaan anda.

Akreditasi

Program level 5Learning ini telah diakreditasi oleh CATHSSETA.

Matlamat kursus ini

Sijil Kebangsaan membenarkan anda bekerja di industri kecergasan sebagai jurulatih peribadi. Semua kelayakan eta kecergasan diiktiraf oleh Pendaftar Latihan Profesional Afrika Selatan (REPSSA) yang menghubungkan ahli-ahlinya kepada daftar antarabangsa wakil, membolehkan anda sebagai seorang graduan eta untuk bekerja di mana Daftar Latihan Profesional (wakil) beroperasi, termasuk Eropah, UK, Australia, New Zealand, Amerika Syarikat dan Afrika Selatan.

Objektif kursus

Semasa program pembelajaran ini, anda akan terdedah kepada teori sains senaman, pengetahuan penggunaan pengaturcaraan senaman dengan pelbagai kaedah dan teknik, dan kemahiran mengetuai dan mengarahkan individu atau kumpulan menerusi pelbagai sesi latihan senaman. Untuk mendapatkan keyakinan semasa anda belajar, anda akan menyelesaikan pelbagai jam praktikal melalui pengalaman pembelajaran berasaskan kerja. Sebaik sahaja anda telah tamat pengajian anda boleh bekerja sebagai pelatih peribadi dalam kemudahan kecergasan yang telah ditetapkan; Sebagai alternatif, anda boleh menjalankan amalan anda sendiri, mengambil pelbagai pelanggan swasta.

Kandungan kursus

Kinesiology

Anatomi dan Biomekanik: Ketahui tentang struktur anatomi tubuh manusia serta hubungan mereka antara satu sama lain. Menggambarkan struktur tulang dan otot dan menjelaskan pergerakan mereka.

Sukan dan Latihan Fisiologi: Modul ini merangkumi fungsi fisiologi struktur yang berkaitan dengan tubuh manusia. Anda akan belajar bagaimana sistem fisiologi berfungsi dengan senaman dan sukan dan proses fisiologi yang mengawal sistem badan yang berlainan.

Kaedah Biomekanik dan Latihan: Konsep biomekanik, dan bagaimana ia berkaitan dengan pergerakan manusia, belajar tentang undang-undang pergerakan fizikal berhubung dengan pelaksanaan teknik pergerakan, kemahiran atau latihan tertentu.

Rancangan, Penilaian dan Reka Bentuk Program

Pemeriksaan: Ketahui cara melakukan proses pemeriksaan yang mengenalpasti kesediaan klien untuk berpartisipasi dalam aktiviti fizikal. Anda juga akan mempelajari tentang skop amalan pelatih peribadi, dan siapa yang anda boleh melatih.

Ujian Penilaian dan Kecergasan: Pelajari prosedur yang disahkan secara saintifik supaya anda dapat menjalankan ujian sub-maksimal dan mentafsirkan hasil, berdasarkan norma-norma yang diterima secara saintifik.

Prinsip pemakanan: Modul ini merangkumi prinsip-prinsip pemakanan dengan cara praktikal untuk mengenal pasti diet pelanggan dan memberi cadangan yang berpendidikan, berdasarkan prinsip saintifik semasa makan sihat.

Merancang Program Latihan: Belajar merancang program-program latihan berdasarkan tahap dan matlamat kecergasan semasa dan memastikan bunyi, secara teknikalnya betul dengan prinsip-prinsip perkembangan dan pengubahsuaian.

Kesejahteraan: Modul ini berkaitan dengan konsep kesejahteraan dan cara praktikal memohon amalan kesejahteraan kepada program kecergasan.

Motivasi dan komunikasi: Memahami teori-teori motivasi, penetapan matlamat dan bagaimana membantu klien dengan pengetahuan ini.

Memimpin dan Mengarahkan individu atau kumpulan

Menggariskan sesi latihan individu dan kumpulan: Mengenal pasti aspek utama latihan mengajar dan belajar perancangan kelas dan bagaimana untuk mengarahkan sesi latihan yang selamat dan berkesan.

Kesihatan dan keselamatan

Pengurusan keselamatan dan risiko: Merancang, mengurus dan melaksanakan strategi pengurusan risiko di tempat kerja. Ketahui tindakan segera yang diperlukan sekiranya berlaku kecederaan.

Keperluan dan ketidakupayaan khas: Memahami kriteria yang terlibat dalam melatih klien dengan keperluan khas atau kecacatan; bagaimana untuk memasukkan, membantu dan menyokong pelanggan yang kurang upaya, menyesuaikan diri dengan senaman dan alam sekitar.

HIV dan AIDS: Modul ini menangani isu-isu di sekeliling HIV dan AIDS, memberikan wawasan tentang kerumitan latihan individu dengan HIV dan AIDS.

Pengurusan perniagaan

Keusahawanan dan pengurusan perniagaan: Ketahui asas-asas pengurusan perniagaan dalam konteks menjalankan perniagaan swasta yang kecil.

Pengurusan Kemudahan Kebugaran: Tumpukan kepada pelan pengurusan risiko berdasarkan amalan semasa, yang akan memberi anda kefahaman mengenai keterlibatan yang terlibat dalam mengendalikan dan mengurus kemudahan kecergasan anda sendiri.

Komunikasi Tempat Kerja: Kenal pasti cara komunikasi yang paling sesuai dalam persekitaran kerja.

Keperluan kemasukan

Keperluan yang disyorkan minimum untuk kemasukan adalah Sijil Kanan Negara (NSC), pencapaian asas (30-39%). Disyorkan: Minimum 40% dalam bahasa Inggeris.

Peluang kerjaya

  • Jurulatih peribadi
  • Perunding Kesejahteraan Korporat
  • Pengajar Latihan Kumpulan
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh eta College »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 28, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Feb 10, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
33,500 SAR
Harga Burung Awal sebelum Dec 2019. Harga Depan: R35 500. Harga Pelan Pembayaran: R38 500
Deadline
Feb 1, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 10, 2020
End Date
Feb 8, 2021
Tarikh tutup permohonan
Feb 1, 2020

Feb 10, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Feb 1, 2020
End Date
Feb 8, 2021

Study online with eta College