Sijil Kecergasan

Umum

Penerangan Program

Mulakan kerjaya anda sebagai pelatih peribadi atau pengajar kecergasan dengan kursus satu tahun praktikal ini. Ia akan memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk merancang, memperlihatkan dan mengetuai program latihan untuk individu atau kumpulan.

Anda akan belajar untuk mengarahkan dan memimpin awal kursus dan amalan sehingga anda merasa selesa dengan pemeriksaan kesihatan pra-penyertaan, penilaian kecergasan, program reka bentuk, mengarahkan latihan dan banyak lagi. Anda akan mendapat pengetahuan tentang prinsip-prinsip latihan, kaedah dan reka bentuk program dengan kemahiran untuk melakukan ini dengan cara pelanggan yang sensitif.121230_69334856_3226123747412842_5567066008402788352_n.jpg

Kami mengesyorkan anda menambah kelayakan tambahan seperti Diploma Kebangsaan: Kecergasan supaya anda dapat meningkatkan prospek pekerjaan anda secara nasional dan antarabangsa atau menjalankan amalan peribadi anda sendiri. Jika anda menambah pengkhususan tambahan ke kursus anda, anda boleh menawarkan lebih banyak pilihan pelanggan anda dan meningkatkan prospek pekerjaan anda.

Pautan ke laman web: https://www.etacollege.com/sports-courses/national-certificate-fitness/

Akreditasi

Program level 5Learning ini telah diakreditasi oleh CATHSSETA.

Matlamat kursus ini

Sijil Kebangsaan membenarkan anda bekerja di industri kecergasan sebagai jurulatih peribadi. Semua kelayakan eta kecergasan diiktiraf oleh Pendaftar Latihan Profesional Afrika Selatan (REPSSA) yang menghubungkan ahli-ahlinya kepada daftar antarabangsa wakil, membolehkan anda sebagai seorang graduan eta untuk bekerja di mana Daftar Latihan Profesional (wakil) beroperasi, termasuk Eropah, UK, Australia, New Zealand, Amerika Syarikat dan Afrika Selatan.

Objektif kursus

Semasa program pembelajaran ini, anda akan terdedah kepada teori sains senaman, pengetahuan penggunaan pengaturcaraan senaman dengan pelbagai kaedah dan teknik, dan kemahiran mengetuai dan mengarahkan individu atau kumpulan menerusi pelbagai sesi latihan senaman. Untuk mendapatkan keyakinan semasa anda belajar, anda akan menyelesaikan pelbagai jam praktikal melalui pengalaman pembelajaran berasaskan kerja. Sebaik sahaja anda telah tamat pengajian anda boleh bekerja sebagai pelatih peribadi dalam kemudahan kecergasan yang telah ditetapkan; Sebagai alternatif, anda boleh menjalankan amalan anda sendiri, mengambil pelbagai pelanggan swasta.

Kandungan kursus

Kinesiology

Anatomi dan Biomekanik: Ketahui tentang struktur anatomi tubuh manusia serta hubungan mereka antara satu sama lain. Menggambarkan struktur tulang dan otot dan menjelaskan pergerakan mereka.

Sukan dan Latihan Fisiologi: Modul ini merangkumi fungsi fisiologi struktur yang berkaitan dengan tubuh manusia. Anda akan belajar bagaimana sistem fisiologi berfungsi dengan senaman dan sukan dan proses fisiologi yang mengawal sistem badan yang berlainan.

Kaedah Biomekanik dan Latihan: Konsep biomekanik, dan bagaimana ia berkaitan dengan pergerakan manusia, belajar tentang undang-undang pergerakan fizikal berhubung dengan pelaksanaan teknik pergerakan, kemahiran atau latihan tertentu.

Rancangan, Penilaian dan Reka Bentuk Program

Pemeriksaan: Ketahui cara melakukan proses pemeriksaan yang mengenalpasti kesediaan klien untuk berpartisipasi dalam aktiviti fizikal. Anda juga akan mempelajari tentang skop amalan pelatih peribadi, dan siapa yang anda boleh melatih.

Ujian Penilaian dan Kecergasan: Pelajari prosedur yang disahkan secara saintifik supaya anda dapat menjalankan ujian sub-maksimal dan mentafsirkan hasil, berdasarkan norma-norma yang diterima secara saintifik.

Prinsip pemakanan: Modul ini merangkumi prinsip-prinsip pemakanan dengan cara praktikal untuk mengenal pasti diet pelanggan dan memberi cadangan yang berpendidikan, berdasarkan prinsip saintifik semasa makan sihat.

Merancang Program Latihan: Belajar merancang program-program latihan berdasarkan tahap dan matlamat kecergasan semasa dan memastikan bunyi, secara teknikalnya betul dengan prinsip-prinsip perkembangan dan pengubahsuaian.

Kesejahteraan: Modul ini berkaitan dengan konsep kesejahteraan dan cara praktikal memohon amalan kesejahteraan kepada program kecergasan.

Motivasi dan komunikasi: Memahami teori-teori motivasi, penetapan matlamat dan bagaimana membantu klien dengan pengetahuan ini.

Memimpin dan Mengarahkan individu atau kumpulan

Menggariskan sesi latihan individu dan kumpulan: Mengenal pasti aspek utama latihan mengajar dan belajar perancangan kelas dan bagaimana untuk mengarahkan sesi latihan yang selamat dan berkesan.

Kesihatan dan keselamatan

Pengurusan keselamatan dan risiko: Merancang, mengurus dan melaksanakan strategi pengurusan risiko di tempat kerja. Ketahui tindakan segera yang diperlukan sekiranya berlaku kecederaan.

Keperluan dan ketidakupayaan khas: Memahami kriteria yang terlibat dalam melatih klien dengan keperluan khas atau kecacatan; bagaimana untuk memasukkan, membantu dan menyokong pelanggan yang kurang upaya, menyesuaikan diri dengan senaman dan alam sekitar.

HIV dan AIDS: Modul ini menangani isu-isu di sekeliling HIV dan AIDS, memberikan wawasan tentang kerumitan latihan individu dengan HIV dan AIDS.

Pengurusan perniagaan

Keusahawanan dan pengurusan perniagaan: Ketahui asas-asas pengurusan perniagaan dalam konteks menjalankan perniagaan swasta yang kecil.

Pengurusan Kemudahan Kebugaran: Tumpukan kepada pelan pengurusan risiko berdasarkan amalan semasa, yang akan memberi anda kefahaman mengenai keterlibatan yang terlibat dalam mengendalikan dan mengurus kemudahan kecergasan anda sendiri.

Komunikasi Tempat Kerja: Kenal pasti cara komunikasi yang paling sesuai dalam persekitaran kerja.121231_66790095_3121439127881305_8284187904696123392_n.jpg

Keperluan kemasukan

Keperluan yang disyorkan minimum untuk kemasukan adalah Sijil Kanan Negara (NSC), pencapaian asas (30-39%). Disyorkan: Minimum 40% dalam bahasa Inggeris.

Peluang kerjaya

  • Jurulatih peribadi
  • Perunding Kesejahteraan Korporat
  • Pengajar Latihan Kumpulan

Testimoni

Hallo Chris,

Harap awak sihat. Terima kasih banyak atas bantuan anda dan perkhidmatan yang cemerlang dalam permohonan saya untuk kursus dalam talian eta kolej!

Saya telah menerima pengesahan pendaftaran saya dan amat teruja untuk didaftarkan untuk kursus ini! Mesti mengakui - bahawa jika saya tidak mendapat bantuan, saya mungkin tidak membuat pendaftaran dalam masa dan tidak dapat meluangkan masa untuk menyelesaikan persijilan saya.

Oleh itu, sila tahu bahawa saya amat berterima kasih untuk perkhidmatan ini yang anda telah memberikan saya - dan akan mengesyorkan eta untuk semua orang yang saya tahu! Sudah selesai membuat pendaftaran saya tidak menyakitkan dan lancar.

Melihat ke hadapan untuk mendengar daripada pasukan anda tidak lama lagi!

Terima kasih,

Imke

Kepada sesiapa yang berkenaan,

Berurusan dengan kolej eta, dan khususnya Christopher Morris dan jabatan pembelajaran jarak, telah menjadi keseronokan mutlak. Perkhidmatan ini sangat baik, dan Chris sangat membantu saya dengan semua soalan dan pertanyaan saya. Saya berharap untuk menyertai pasukan eta dan mempunyai harapan yang tinggi untuk masa akan datang selepas pengalaman yang menyenangkan saya dengan anda semua setakat ini.

Salam sejahtera,

Shaylee

Hello Shani, (Shannette)

Harap anda dengan baik dan hangat.

Saya juga ingin menambah terima kasih yang besar untuk semua usaha dan minat peribadi yang telah anda buat dalam diri kami.

Saya bersyukur melihat dunia masih mempunyai seseorang seperti anda dan kadang-kadang saya kehilangan kepercayaan pada umat manusia, tetapi anda memberi saya harapan baru bahawa ada orang yang luar biasa di luar sana.

Anda adalah seorang yang cantik di dalam dan luar, tidak pernah mengubahnya untuk sesiapa sahaja. Kehadiran anda dalam mana-mana orang ramai adalah cahaya segera tidak pernah kehilangan sihir anda mempunyai hadiah yang indah.

Kembali bekerja

cinta keamanan dan lipgloss

Najemeya

Whoop whoop - Terima kasih Shereen

Juga terima kasih atas kata-kata baik anda - memberi saya banyak galakan.

Saya akan menghantar Buku Log dan Sijil Umpiring saya tidak lama lagi. Netball Afrika Selatan akan mengadakan kursus Pelajaran Tahap 1 menjelang akhir bulan September, yang akan saya lakukan sebelum saya pergi.

Terima kasih sekali lagi untuk semua yang anda lakukan untuk saya dan untuk semua pelajar-pelajar lain, anda adalah aset benar eta Jarak Jabatan Pembelajaran.

Mempunyai hari yang hebat

Andrea

Dear Shereen,

Terima kasih banyak atas bantuan dan sokongan anda semasa tahun pertama saya. Saya benar-benar menghargai bimbingan anda.

Apakah rancangan untuk tahun depan dan di manakah kita pergi dari sekarang?

Saya ingin membayar untuk tahun ke-2 saya. Bilakah permulaan tahun ke 2?

Salam Sejahtera,

Graeme

Hari yang baik,

Nama saya Lonwabo, saya berumur 20 tahun. Pada awal tahun ini saya menamatkan Sijil Kebangsaan Pengurusan Sukan melalui eta Jarak Pembelajaran.

Bagi tempoh tiga bulan pertama 2017, saya berada di kampus eta Cape Town tetapi memutuskan untuk menukar pengajian saya untuk platform dalam talian yang bekerja sangat baik bagi saya.

Pembelajaran Jarak Jauh mengajar saya bagaimana untuk menguruskan masa saya, berfikir di luar kotak dan profesionalisme yang diperlukan dalam industri.

Saya benar-benar percaya bahawa kajian dalam talian adalah cara yang akan datang. Seorang kawan saya melihat bagaimana saya menikmatinya dan dia berminat untuk pergi ke arah yang sama ketika dia berlatih. Mendapatkan rakan-rakan muda, atau mungkin ahli-ahli masyarakat yang lebih tua untuk belajar melalui eta akan menjadi mimpi menjadi kenyataan.

Hati saya berdegup untuk eta,

Saya berharap ini dapat menemui anda dengan baik

Lonwabo

Hari yang baik Janice,

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada anda dan eta seperti yang saya telah belajar banyak melalui program pembelajaran Jarak eta Kolej. Saya masih menggunakan nota dan templat dari tugasan sebelumnya dan penilaian CASS untuk membantu saya menjalankan kelab amatir sekarang. Saya pasti akan melakukannya sekali lagi tetapi hanya perbezaan saya akan menguruskan masa saya dengan lebih baik. Saya jujur berjuang pada tahun kedua terutamanya selepas kolej menukar sistem tanpa kertas, tetapi kemudian masuk ke dalamnya.

Terima kasih kerana menetapkan saya pada kursus untuk mencapai matlamat dan mimpi hidup saya,

Salam hormat,

Kabelo

Masa saya sebagai seorang pelajar eta Jarak Pembelajaran telah menjadi seperti berikut:

Dua tahun saya sudah baik. jabatan eta Distance Learning merupakan satu pengalaman yang sangat baik, tutor yang telah sangat baik dalam membantu saya keluar dengan di mana saya tidak faham apa yang perlu dilakukan, sentiasa akan mengambil masa beliau untuk cuba menerangkan dengan cara yang terbaik mungkin yang merupakan bantuan yang besar dalam aku yang baik, pengurusan eta DL telah besar juga, dan juga sangat membantu dan pesakit tetapi juga pemahaman yang merupakan satu perkara yang baik. Tanggapan sama ada ia menjadi pertanyaan atau hanya nasihat berasaskan kerja umum yang besar, mereka bertindak balas secepat mungkin. The Connect pelajar kajian portal telah sangat cekap dan mudah digunakan dan sentiasa satu perkara yang baik kerana tidak ada satu-satu masa saya mendapat keliru pada apa yang diperlukan saya telah dilakukan.

Standard yang eta Distance Learning berpegang besar dan akan menjadi bantuan yang besar untuk mana-mana pelajar mendaftar ke kolej.

Terima kasih,

Kirsten

Kepada Chris,

Saya ingin berkongsi pengalaman dalam talian dengan anda.

dan Pembelajaran Jarak Jauh adalah teknologi WRT yang bijak dengan program yang mereka gunakan, yang sangat membantu.

Malangnya, saya salah didaftarkan sebagai jurulatih dan bukannya sijil kecergasan, tetapi dengan cepatnya diperbetulkan oleh Shireen saya fikir, dan bernasib baik, saya tidak terlepas apa-apa atau membahayakan apa-apa yang berkaitan dengan pengajian saya.

Saya sangat suka papan pemuka kerana ia mesra pengguna, mengingatkan anda tentang tugasan, ujian, pengumuman dan sebagainya.

Tutor Aubrey Stout sangat membantu. Dia akan bertindak pantas dengan banyak soalan saya dan membantu melalui sembang dalam talian.

Setakat ini saya mempunyai pengalaman hebat yang akan berakhir pada bulan November.

Terima kasih, eta Jarak Jauh, kerana memberi saya pendidikan yang berkualiti!

Salam, Bernadette.

Berminat atau ingin memohon? Sila layari: https://www.etacollege.com/distance-learning-feb-intake/

Pengambilan seterusnya kami bermula pada 3hb. Februari 2020 - AMARAN: PENDAFTARAN NO LATE! - Pendaftaran akan ditutup pada 24 Januari 2020.

Sekiranya anda memerlukan apa-apa maklumat tambahan berkaitan dengan Pembelajaran Jarak Jauh atau Jika anda memerlukan bantuan memohon jangan ragu untuk menghubungi saya supaya saya boleh mendapatkan anda di atas kapal.

Chris Morris - 081 363 2708/2781 363 2708 (whatsapp)

Salam sejahtera,

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

eta College is a private higher education and training college specialising in qualifications that lead to employment in the sport and fitness industries.

eta College is a private higher education and training college specialising in qualifications that lead to employment in the sport and fitness industries. Baca Ringkas