Gambaran keseluruhan

Adakah anda menimbangkan untuk mengurus Pengurusan Sumber Manusia? Adakah anda perlu membekalkan diri dengan pengetahuan praktikal dan teori yang penting dalam bidang Sumber Manusia? Trend global menunjukkan bahawa Sumber Manusia adalah bidang yang berkembang dengan banyak peluang yang menguntungkan, kerana amalan HR yang berkesan adalah penting bagi mana-mana organisasi untuk berjaya.

Kursus Pengurusan Sumber Manusia dalam talian kami menyediakan pelajar dengan pemahaman yang kukuh tentang asas-asas Sumber Manusia. Meliputi tugas pentadbiran penting, perancangan, pengambilan dan pemilihan, pampasan dan hubungan pekerja. Apabila berjaya menyelesaikan kursus ini, anda akan memahami bagaimana untuk memberi nasihat dan menjawab pertanyaan berkaitan HR dalam organisasi anda. Kelayakan ini adalah batu loncatan yang diperlukan untuk kelayakan HR selanjutnya.

Kursus ini sesuai untuk pekerja, pemilik perniagaan kecil dan individu yang ingin mendapatkan pemahaman formal teori dan amalan Sumber Manusia dalam kerangka Afrika Selatan.

Garis Panduan Kursus

  • Asas Komunikasi 1
  • Asas Komunikasi 2
  • Persekitaran Perniagaan
  • Pengenalan kepada Pengurusan Sumber Manusia
  • Kesejahteraan Pekerja
  • Numeracy asas

Keperluan Kemasukan

  • Jika anda mempunyai Sijil Kebangsaan (Matrik) dengan 2 bahasa lebih daripada 55% anda boleh memohon RPL untuk Modul 1 dan 2
  • Jika anda mempunyai Sijil Kebangsaan (Matrik) dengan Matematik melebihi 55% (bukan Literasi Literasi) anda boleh memohon RPL untuk Modul 6

Penilaian dan Anugerah

Kelayakan ini akan dinilai melalui 6 Penilaian Summatif dan satu Penilaian Tersenarai Akhir Tersenarai yang tertumpu. Pelajar mestilah mencapai gred kompeten dalam semua 6 Modul sebelum mereka boleh mencuba Penilaian Summative Integrated Final Sentralized. Tempat-tempat ujian boleh didapati di semua bandar utama di Afrika Selatan (sila hubungi kami untuk tempat dan tarikh tertentu.) Bayaran untuk Penilaian Summative Integrated Final Final tidak termasuk dalam yuran kursus. Yuran SABPP semasa ialah R1,350 dan tertakluk kepada perubahan. Tanda akhir sebanyak 65% diperlukan sebelum Sijil Kebangsaan boleh diberikan.

Akreditasi AOY

Academy of York diiktiraf oleh FASSET SETA, SAIOSH, HWSETA, SABPP, PMSA, CompTIA, COMENSA dan Institut Penyedia Khidmat Bertauliah (ICB), dan berdaftar dengan Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan sebagai Kolej Swasta.

Kursus ini diiktiraf oleh SABPP, Lembaga Afrika untuk Orang Amalan. SABPP adalah SAQA yang diiktiraf badan profesional dan mengawal kualiti dan standard berkanun untuk Profesion Orang.

Yuran Kursus

Nama Kursus: Sijil Sumber Manusia Kebangsaan (HRFET1OL )

* Calon pelajar perlu menghubungi Academy of York untuk menentukan sama ada mereka memenuhi syarat untuk bendahari

Program diajar dalam:
English

Lihat 23 lagi program yang ditawarkan oleh Academy of York »

Tarikh Akhir Kemaskini June 6, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Feb 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
21,083 ZAR
Harga Sebelum bursary: R21,083 | Harga selepas bursary: R12,650 * (* Calon pelajar perlu menghubungi Academy of York untuk menentukan jika mereka layak untuk bendahari)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date