Read the Official Description

Sijil Graduan Graduan

Kursus kursus untuk Sijil Graduan Graduan Gred boleh didapati sebagai sijil tersendiri atau bidang penekanan dengan Sarjana Pendidikan Pendidikan Khas. Satu hujung minggu pengajaran di kampus berfungsi sebagai tambahan kepada pendidikan dalam talian anda, memastikan anda mendapat yang terbaik dari kedua-dua dunia: program yang anda boleh selesaikan dari mana sahaja anda berada dan hubungan peribadi dengan pengajar dan pelajar lain.

Penerangan Program

Sijil siswazah bertujuan untuk memenuhi keperluan pendidikan profesional pascasarjana tambahan. Program sijil lepasan adalah satu set kursus yang memberikan pengetahuan mendalam dalam satu perkara. Set kursus menyediakan asas pengetahuan yang cermat.

Gambaran Keseluruhan Program

 • 15 jam kredit
 • Kerja kursus diselesaikan terutamanya dalam talian. Dua kursus memerlukan satu hujung minggu setiap kursus di kampus.
 • Prasyarat: ijazah sarjana muda
 • Pelajar tidak perlu mendaftarkan diri dalam beberapa kursus setiap semester, jadi masa penyelesaiannya berbeza mengikut individu.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University. Pelajar baru boleh mendaftar pada permulaan mana-mana satu daripada empat semester sepanjang tahun.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir aplikasi, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum memproyeksikan kemasukan awal.

1. Lengkapkan aplikasi ApplyTexas.

 • Apabila ditanya untuk memilih utama anda, anda akan memilih "Grad Certificate - Deafblind".
 • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).

2. Lengkapkan permohonan tambahan seperti yang digariskan oleh Texas Tech University Graduate School.

 • Pemohon mesti mempunyai transkrip tidak rasmi dari semua kolej dan universiti yang sebelum ini telah dihantar ke Texas Graduate School. Sekiranya anda diterima, anda dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi.
 • Semua pemohon antarabangsa mesti memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris sebelum permohonan mereka boleh dipertimbangkan untuk kemasukan. Ujian ini hanya diketepikan untuk lulusan universiti atau universiti di Amerika Syarikat dalam negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris. Pemohon yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya dua tahun berturut-turut di kolej atau universiti di Amerika Syarikat atau di negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris, juga dikecualikan daripada keperluan penguasaan Bahasa Inggeris.

3. Semak tab Aplikasi di Raiderlink anda untuk pemberitahuan perubahan status kemasukan anda.

 • Apabila anda diterima masuk ke Sekolah Siswazah dan Kolej Pendidikan, anda akan bekerjasama dengan penasihat fakulti untuk membangunkan pelan ijazah. Jika anda menerima surat penolakan, anda boleh menghubungi Dekan Bersekutu Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan untuk menasihati mengenai proses rayuan kemasukan.

Berminat untuk mengambil hanya satu atau dua kursus? Gunakan Status Sementara Siswazah Texas Tech University untuk memohon dan mengambil sebanyak 12 jam kredit tanpa melengkapkan proses permohonan ke program ijazah.

Keperluan Program

Program Sijil boleh dijalankan secara bebas atau serentak dengan program sarjana. Kebanyakan kursus ditawarkan dalam talian; Walau bagaimanapun, beberapa kursus mempunyai komponen di kampus.

Kursus yang Diperlukan (15 jam kredit)

 • EDSP 5383 Anatomi dan Fungsi Sistem Visual †
 • EDSP 5388 Program dan Perkhidmatan untuk Pelajar dengan Kecacatan Dual Sensor
 • Strategi EDSP 5389 untuk Pelajar yang Kurang Upaya Pelbagai dan Kecacatan Visual atau Ketidakmampuan
 • EDSP 5394 Komunikasi untuk Individu dengan Ketidakmampuan
 • EDSP 5395 Anatomi dan Fungsi Sistem Pendengaran untuk Pelajar yang Deafblindness

† Kursus memerlukan hujung minggu, sesi pengajaran di kampus.

Peluang Kerjaya Dengan Ijazah ini

Kerja kursus selaras dengan piawaian CEC untuk pelajar yang pekak dan buta. Penekanan kursus adalah mengenai komunikasi dan penilaian.

Program taught in:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

See 65 more programs offered by Texas Tech University Worldwide eLearning »

Last updated April 25, 2018
This course is Online
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
15 
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Jun 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jun 2019

Location
Application deadline
End Date

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date