Mengasah kemahiran dwibahasa dan siswazah yang disediakan untuk memanfaatkan peluang kerjaya dalam bidang yang berkembang pesat.

Adelphi University telah membina program Sijil Pengajian Terjemahan Bahasa Inggeris yang berkualiti tinggi dan akademik dalam bahasa Inggeris untuk menyediakan individu bilingual dengan peluang untuk dengan cepat dan mudah membangunkan kemahiran yang tinggi dalam permintaan.

Program ini terbuka kepada orang ramai. Anda tidak perlu menjadi pelajar Adelphi untuk mendaftar kursus dan boleh tinggal di mana sahaja di dunia. Sijil Bahasa Inggeris / Sepanyol yang tidak dipandu oleh instruktor dalam talian yang lengkap, mengajar graduan untuk mengambil peperiksaan pensijilan Persatuan Penterjemah Amerika (ATA) dan boleh disiapkan dalam tempoh enam hingga lapan bulan.

Pengajar kami diiktiraf pengamal dan pakar dalam kajian penterjemahan dan pendidik yang bersemangat yang komited kepada kejayaan pelajar. Mereka dengan teliti membuat Sijil Terjemahan dalam talian untuk menyediakan pelajar bukan sahaja untuk pekerjaan segera, tetapi juga untuk kepuasan kerjaya jangka panjang.

Program ini berstruktur untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan industri yang luas. Anda mempelajari setiap aspek proses terjemahan dan memperoleh pengalaman bekerja dengan pelbagai teks dari dokumen undang-undang, laporan perniagaan dan rekod perubatan untuk karya sastera, penyelidikan akademik dan cagaran pemasaran. Pendedahan luas kepada disiplin ini menyediakan anda untuk pelbagai peluang semasa tamat pengajian dan juga membantu anda menentukan yang mana banyak laluan kerjaya yang tersedia untuk profesional penterjemahan adalah yang paling sesuai untuk anda.

Di samping itu, kurikulum sering dikemas kini untuk mencerminkan trend pasaran terkini termasuk penggunaan alat terjemahan komputer. Pelajar dalam program Sijil Penterjemahan Bahasa Inggeris / Bahasa Sepanyol di Adelphi tidak hanya mendapat manfaat daripada pengetahuan canggih, tetapi juga arahan peribadi dan persekitaran pembelajaran dalam talian yang menarik. Walaupun semua kursus adalah 100 peratus dalam talian, struktur dan platform pembelajaran program menawarkan peluang yang kaya kepada pelajar untuk belajar dari dan berinteraksi dengan fakulti dan satu sama lain.

Siapa Boleh Mendapatkan Faedah

Sijil Pengajian Terjemahan Bahasa Inggeris ke Bahasa Sepanyol dalam talian menarik individu yang mahir dalam bahasa Inggeris dan Sepanyol dari pelbagai latar belakang pendidikan dan profesional. Pelajar prospektif termasuk:

 • Pengurusi kerjaya
 • Lulusan sekolah menengah dan kolej baru-baru ini mencari kemasukan cepat ke kerjaya
 • Guru yang sudah bersara dan profesional lain yang mencari kerjaya kedua
 • Doktor dan peguam yang mahu atau perlu berkomunikasi dengan lebih berkesan dengan pesakit dan pelanggan
 • Pakar perniagaan yang mahu atau perlu menterjemahkan bahan untuk pelanggan, pekerja atau lain-lain
 • Individu yang ingin menambah pendapatan mereka
 • Individu mencari peluang kerja dari rumah
 • Individu yang ingin berkhidmat kepada komuniti mereka

Landskap Kerjaya dan Pendidikan

Antara faktor yang mendorong peningkatan permintaan untuk perkhidmatan penterjemahan adalah meningkatkan globalisasi dan imigresen, serta undang-undang persekutuan yang mengatur penyediaan perkhidmatan kepada semua orang tanpa mengira bangsa, warna atau asal negara.

Di Amerika Syarikat, orang yang mempunyai kemahiran Bahasa Inggeris yang terhad berhak mendapat bantuan bahasa dalam pelbagai keadaan dan tetapan. Contohnya, hospital dan sistem mahkamah mesti menyediakan individu penguasaan bahasa Inggeris yang terhad dengan komunikasi bertulis dan lain-lain dalam bahasa mereka.

Walaupun perniagaan mungkin tidak dikehendaki untuk menterjemahkan bahan bertulis, komunikasi yang efektif dengan pekerja, vendor, pelanggan dan lain-lain perlu untuk beroperasi di pasaran global serta di banyak pasaran tempatan dan nasional, dan boleh memberi impak besar kepada keuntungan.

Kerajaan persekutuan tidak memerlukan penerjemah diperakui atau dilesenkan, walaupun ia memerlukan banyak dokumen, termasuk sijil perkahwinan, borang pendaftaran pengundi, kontrak persendirian dan rekod akademik, untuk diterjemahkan. Majikan di kedua-dua sektor awam dan swasta menubuhkan keperluan mereka sendiri untuk menyewa penterjemah yang berkelayakan. Laporan Biro Buruh AS melaporkan, "Prospek pekerjaan [untuk penterjemah dan penterjemah] harus lebih baik bagi mereka yang mempunyai pensijilan profesional."

Permintaan pasaran bagi penterjemahan Bahasa Inggeris ke Bahasa Sepanyol meningkat dan pada masa yang lebih besar daripada permintaan terjemahan Bahasa Sepanyol ke Bahasa Inggeris, dan Sijil Pengajian Terjemahan dalam talian Adelphi adalah salah satu daripada hanya beberapa program sijil yang menangani keperluan ini.

Graduan kami mencari peluang dalam bidang termasuk:

 • Hospital, klinik dan tetapan penjagaan kesihatan lain
 • Mahkamah dan tetapan undang-undang lain
 • Agensi kerajaan persekutuan, negeri dan tempatan
 • Industri swasta termasuk teknologi maklumat, pembuatan dan pemasaran
 • Tetapan pendidikan
 • Agensi perkhidmatan penterjemahan
 • Terjemahan bebas

Faedah Program

 • Kurikulum berfokus kerjaya melengkapkan anda dengan kecekapan permintaan tinggi dalam bidang yang semakin meningkat.
 • Anda lulusan bersedia untuk mengambil peperiksaan pensijilan Persatuan Penterjemah Amerika (ATA) (lihat keperluan kelayakan di laman web ATA).
 • 100 peratus dalam talian, kursus yang diketuai oleh pengajar memberikan anda bukan sahaja dengan kemudahan, tetapi juga pengalaman pendidikan yang menarik, peribadi dan akademik yang ketat.
 • Anda boleh melengkapkan program dalam tempoh enam hingga lapan bulan.
 • Anda belajar dengan pakar-pakar terjemahan terhubung, disambungkan dan menyokong.

Mengenai Kolej Pengajian Profesional dan Berterusan

Sejak tahun 1974, Kolej Pengajian Profesional dan Berterusan (CPCS) telah menyediakan pelajar-pelajar non-tradisional dengan keyakinan, pengetahuan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk memajukan akademik dan berkembang secara profesional. CPCS menyokong kejayaan pelajar di peringkat pendidikan dengan menawarkan pilihan pembelajaran yang fleksibel, saiz kelas kecil dan inovasi lain. Program pendidikan ijazah, bukan darjah, dan pendidikan berterusan telah menyediakan lebih dari 7,000 graduan CPCS untuk karier dalam perniagaan, perkhidmatan sosial, penjagaan kesihatan, undang-undang, pendidikan dan kemanusiaan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Adelphi University »

Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Contact school
Duration
Price
Contact school
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school