Sijil Kompaten (Persatuan Industri Teknologi Pengkomputeran) direka untuk membantu mereka yang ingin memulakan atau berada di peringkat awal kerjaya mereka yang melibatkan Teknologi Maklumat.

Program ini meliputi pengetahuan peringkat asas tetapi profesional tentang perkakasan komputer, rangkaian, dan keselamatan. Mereka yang melengkapkan program ini dan berfungsi di peringkat kurikulum program akan mempunyai asas yang mantap di mana kerjaya Teknologi Maklumat bermula.

Seorang Kerjaya dalam Teknologi Maklumat!


Program CompTIA akan memberi anda asas yang kukuh dalam Juruteknik komputer, Rangkaian untuk sokongan desktop, Keselamatan untuk pentadbiran sistem. Program CompTIA adalah 100% dalam talian, membolehkan anda untuk mendapatkan kemahiran peringkat kemasukan yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang ini./>

Pelajar yang berjaya menyelesaikan program ini akan dapat:

 • Tunjukkan konfigurasi BIOS yang betul termasuk urutan but
 • Terangkan komponen perkakasan yang berbeza dengan kelajuan dan keserasian
 • Kenal pasti protokol komunikasi yang berbeza dengan kegunaan dan batasannya
 • Tunjukkan kecekapan dalam menyelesaikan masalah menggunakan model OSI
 • Menunjukkan dalam senario tertentu bagaimana menyelesaikan masalah penghala dan masalah suis biasa
 • Bandingkan dan kontras teknologi LAN dan WLAN yang berbeza
 • Terangkan kaedah dan rasional yang berbeza untuk pengoptimuman prestasi rangkaian
 • Kategori jenis penyambung biasa berdasarkan media rangkaian
 • Kenali pelbagai strategi serangan dan bagaimana untuk mengalahkan mereka
 • Berbeza beberapa kaedah pengesanan pencerobohan dan mempunyai keupayaan untuk menjelaskan bagaimana masing-masing secara konseptual berfungsi
 • Menunjukkan keupayaan untuk mengenalpasti dan menjelaskan pelbagai jenis algoritma kriptografi

Garis Panduan Kursus


Apakah kursus yang akan saya ambil?/>

Kursus-kursus berikut dimasukkan dalam program Sijil CompTIA. Anda akan maju melalui program ini melalui satu siri pelajaran dan penilaian video terperinci dan menarik melalui platform OnlineExpert dari LearnKey. Program CompTIA mempunyai sejumlah 34 kredit.

ID Kursus


Outlook Kerjaya/>


Pakar pakar sokongan komputer diunjurkan berkembang 12 peratus dari 2014 hingga 2024, lebih cepat daripada purata bagi semua pekerjaan. Lebih banyak perkhidmatan sokongan akan diperlukan apabila organisasi menaik taraf peralatan dan perisian komputer mereka. Kakitangan sokongan komputer diperlukan untuk menjawab keperluan pemasangan dan pembaikan peralatan dan perisian komputer yang semakin kompleks. Walau bagaimanapun, kenaikan pengkomputeran awan boleh meningkatkan produktiviti pakar sokongan komputer, memperlahankan pertumbuhan mereka di banyak firma. Perniagaan kecil yang tidak mempunyai jabatan teknologi maklumat (IT) akan kontrak perkhidmatan dari firma perunding IT dan meningkatkan pakar sokongan komputer permintaan di firma tersebut. Penggajian pakar sokongan dalam reka bentuk sistem komputer dan firma berkaitan dijangka meningkat 31 peratus dari 2014 hingga 2024./>


Peluang Pekerjaan/>

Anda boleh mencari peluang untuk menggunakan sijil Comp / TIA dalam tetapan berikut:

 • Pendidikan
 • Telekomunikasi
 • Kesihatan / Kewangan
 • Khidmat Pelanggan
 • Pengangkutan
 • Syarikat komputer / perisian
 • Media Sosial


Pendapatan */>

Gaji tahunan median untuk pakar sokongan pengguna komputer adalah $ 48,620 pada bulan Mei 2015. Gaji median adalah gaji di mana separuh pekerja dalam pekerjaan memperoleh lebih daripada jumlah itu dan setengahnya kurang. 10 peratus terendah yang diperoleh kurang daripada $ 28,990, dan 10 peratus tertinggi memperoleh lebih daripada $ 81,260.

* Biro Statistik Buruh, Jabatan Tenaga Kerja AS, Buku Panduan Pekerjaan Outlook, Edisi 2016-17, Pakar Sokongan Komputer, di Internet di https://www.bls.gov/ooh/computer-and-information-technology/computer- sokongan-pakar.htm (melawat 03 Mac 2017).

Tuisyen


Jumlah harga untuk Sertifikat CompTIA Brighton College ialah $ 7,325./>

Jumlah Tuisyen


Pelan Pembayaran/>

Rancangan Pembayaran Penuh: Bayar sepenuhnya untuk harga program sebanyak $ 7,025. Simpan $ 300!

Pinjaman Pelajar Swasta: Kewangan pendidikan anda dengan bayaran rendah dan terma yang disesuaikan!

Semua obligasi akademik dan kewangan ke sekolah mesti dibuat sebelum pembebasan transkrip dan diploma akhir.

Bantuan kewangan

Program-program di Brighton College diluluskan untuk manfaat Veteran. Brighton College juga bekerjasama dengan banyak program Penggajian Tuntutan majikan serta pelbagai program Pemajuan Tenaga Kerja dan Pemulihan Vokasional. Untuk mengetahui jika anda memenuhi syarat untuk program ini, hubungi pejabat kami di 1-800-354-1254 untuk maklumat lanjut.

Perkhidmatan Kerjaya


Brighton College didedikasikan untuk membantu anda dengan carian kerja anda. Berikut adalah beberapa cara yang kita lakukan untuk memastikan bahawa sebagai graduan anda berada di kedudukan untuk mengambil langkah seterusnya ke arah mencapai matlamat kerjaya anda./>


Kursus Kerjaya Khusus/>

Sebagai graduan Brighton College , anda akan mempunyai pilihan untuk mengikuti kursus yang memberi tumpuan kepada maklumat kerjaya dan menyediakan anda untuk mencari pekerjaan anda. Ketahui kemahiran penting seperti rangkaian, pengurusan kerjaya, dan membina hubungan interpersonal.


Bantuan Surat Bantuan Satu-Satu-Satu/>

Anda akan belajar bagaimana untuk membina dan merekabentuk surat perlindungan yang berkesan dan surat susulan. Di samping itu, kami akan menunjukkan contoh khusus.

Persediaan Temuduga

Anda akan mempelajari teknik wawancara dan petua mengenai cara menjawab soalan yang paling sering ditanyakan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Brighton College »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
7,325 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Brighton College Online Career Training