Sijil bioinformatik maju

Umum

Penerangan Program

bioinformatik Talian

Pelengkap sains hayat atau MD ijazah lanjutan dengan Advanced Ijazah Sijil Bioinformatik, memberikan anda alat untuk mengurus dan mengkaji data.

Muncul daripada siasatan pernah berlaku sebelum ini ke dalam fenomena biologi sejak beberapa dekad yang lalu, dalam permintaan fi waktu tua bioinformatik menganjurkan dan diterjemahkan aliran besar data dari organisma hidup yang dihasilkan oleh Projek Genom Manusia dan kajian yang lebih terkini yang lain. Jika anda sedang mencari peranan sebagai seorang pakar dalam bioinformatik, anda memerlukan penghargaan teliti biologi, kimia, dan sains komputer. Ini dalam talian maju pensijilan fi cate menyediakan anda untuk menyertai kader berbakat pakar kreatif dalam industri farmaseutikal dan bioteknologi pantas.

Pelajar yang mendapat Sijil Lanjutan Bioinformatik boleh dikenakan mereka kredit ke arah Ijazah Bioinformatik Master. Ambil perhatian bahawa hanya 9 kredit dari Sijil Lanjutan boleh digunakan terhadap program Bioinformatik Master Ijazah.

4 Kursus Diperlukan (12 Kredit)

Kursus Teras diperlukan (9 Kredit)

  • Bioinformatik I: Sequence Analisis BI-GY 7533 3 Kredit
  • Next Generation Sequence Analisis BI-GY 7653 3 Kredit
  • Alat pengiraan Perl & Bioperl BI-GY 7643 3 Kredit

Pilih 1 Elektif (3 kredit)

  • Proteomik BI-GY 7543 3 Kredit
  • Transcriptomics BI-GY 7633 3 Kredit
  • Asas Sains Komputer CS-GY 6003 3 Kredit
Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

NYU Tandon School of Engineering is one of the nation’s most respected schools of engineering, applied sciences, management and technology. Now, NYU Tandon Online (formerly NYU-ePoly) offers the oppor ... Baca lebih lanjut

NYU Tandon School of Engineering is one of the nation’s most respected schools of engineering, applied sciences, management and technology. Now, NYU Tandon Online (formerly NYU-ePoly) offers the opportunity to earn an advanced graduate degree or certificate fully online. Baca Ringkas