Filter
Sarjana
Secara: Semua

Terbaik Online Ijazah Sarjanav dalam Pendidikan Agama 2019/2020

Memilih untuk mendapatkan ijazah sarjana memerlukan komitmen dan ketekunan. Kebanyakan program adalah satu hingga tiga tahun dan memerlukan ijazah sarjana dalam bidang berkaitan. Mereka juga boleh merangkumi komponen penyelidikan atau tesis.

Apakah Master dalam Pendidikan Agama? Sesiapa yang ingin mendalami kepercayaan mereka atau mempelajari lebih lanjut tentang agama mereka boleh mendapat manfaat daripada program dalam kajian keagamaan. Kebanyakan ijazah pendidikan agama memaparkan kursus dalam sejarah agama, teologi, kajian teks suci, sejarah gereja, dan peranan agama dalam masyarakat bersejarah dan kontemporari. Program-program ini juga boleh merangkumi program latihan atau ko-op dalam pelbagai organisasi jenis di mana pelajar boleh mendapatkan pekerjaan di masa hadapan.

Program pendidikan agama dapat membina kemahiran komunikasi pelajar untuk mempersiapkan mereka untuk peranan yang menuntut pengajaran, kaunseling atau penjagaan pastoral. Keterampilan menulis dan berbicara yang cemerlang juga ditekankan, sama ada untuk kelas atau mimbar, atau dalam penerbitan dalam talian dan bertulis. Pelajar juga boleh membangunkan kemahiran penyelidikan yang boleh digunakan bukan sahaja dalam bidang akademik tetapi bagi pihak pelajar, jemaah, atau pelanggan.

Kos bagi program ini dipengaruhi oleh kursus, lokasi, dan tempoh. Apabila anda mencari program yang menarik minat anda, hubungi institusi terus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang mereka perlukan.

Ijazah induk dalam pendidikan agama secara tradisinya dilihat sebagai kelayakan yang baik bagi mereka yang ingin mengajar pelajaran agama, pembentukan iman atau teologi, tetapi banyak pilihan lain dapat hadir sendiri. Graduan pendidikan agama sering sesuai untuk kedudukan sebagai pendeta dalam kemudahan tentera atau penjagaan kesihatan, atau kedudukan pastoral dalam jemaah. Sesetengah graduan mencari jawatan sebagai kaunselor, membantu orang mengatasi cabaran peribadi dan iman. Penulisan, penyuntingan, dan penerbitan dengan penekanan dan penerbitan agama juga kemungkinan laluan kerjaya. Masih lagi graduan mencari karier sebagai mubaligh.

Seorang Sarjana dalam Pengajian Agama boleh memberi anda alat untuk membuat perubahan, dan program-program tersedia di lokasi-lokasi di seluruh dunia atau dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pendidikan Agama

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Driestar Christian University for Teacher Education

Pada tahun 2018 kita akan menawarkan kursus Sarjana antarabangsa dalam Pendidikan Kristian yang akan memberi tumpuan sepenuhnya kepada latar belakang dan amalan pendidika ... [+]

Pada tahun 2018 kita akan menawarkan kursus Sarjana antarabangsa dalam Pendidikan Kristian yang akan memberi tumpuan sepenuhnya kepada latar belakang dan amalan pendidikan yang diilhamkan dan dimaklumkan oleh iman Kristian.

Kita melihat keperluan untuk pengetahuan mengenai pendidikan Kristian di seluruh dunia dan tentang bagaimana ia dapat diperbaiki. Kurikulum Master akan dibangunkan dengan mengambil kira perbezaan budaya para peserta.

Ijazah: Sarjana Pembelajaran dan InovasiStream: Pendidikan Kristian (konteks antarabangsa)Kredit: 60 ECTSJangka masa: Setiap modul mengandungi empat bulan pembelajaran jarak jauh dalam talian dan dua minggu kuliah.Jenis Kursus: Pembelajaran yang dicampur. Setiap modul terdiri daripada 10 minggu pembelajaran dalam talian diikuti oleh dua minggu kuliah di Belanda.Bahasa arahan: Bahasa Inggeris.... [-]
Belanda Gouda
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 cari doktor jurisprudens anda
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu