Online Sarjana dalam Pembangunan Bandar

Terbaik Online Ijazah Sarjanav dalam Pembangunan Bandar 2018/2019

Pembangunan Bandar

Pelajar yang berminat untuk meneruskan pendidikan selepas memperolehi ijazah sarjana muda boleh membuat keputusan untuk mengikuti ijazah sarjana. Melengkapkan tuan membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan mendalam mengenai bidang pengajian yang mereka pilih. Ia biasanya memerlukan pelajar selama dua tahun untuk memenuhi keperluan ijazah ini.

Apakah Master dalam Pembangunan Bandar? Mempelajari pembangunan bandar membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan yang luas mengenai cara yang berkesan untuk membangunkan penempatan bandar dan luar bandar. Pelajar boleh mengkaji kajian kes untuk mengetahui berapa banyak faktor yang mempengaruhi pembangunan, seperti saiz populasi, geografi, corak cuaca, budaya dan aktiviti ekonomi. Kursus juga boleh memberi tumpuan kepada keperluan infrastruktur, cabaran bandar dan strategi untuk menyediakan sumber yang berdaya maju kepada masyarakat luar bandar di seluruh dunia. Pembangunan mampan dan pemuliharaan alam sekitar mungkin menjadi topik kursus tambahan.

Sebagai pelajar bekerja untuk menyelesaikan ijazah tuan mereka, mereka mungkin akan mengukuhkan keupayaan pemikiran mereka, pemikiran analitik dan kritikal. Meningkatkan kemahiran ini dapat memberi manfaat kepada graduan dalam karier mereka.

Kos sering merupakan faktor penting apabila mempertimbangkan program ijazah. Tuisyen dan yuran yang tepat pelajar akan membayar berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Untuk menentukan kos menghadiri sekolah tertentu, calon pelajar harus menghubungi pejabat kemasukan.

Mendapatkan Sarjana dalam Pembangunan Bandar membolehkan graduan meneruskan pelbagai laluan kerjaya. Graduan boleh, sebagai contoh, mencari pekerjaan dengan kerajaan tempatan mereka sebagai pengurus bandar, penyelaras program atau pemimpin projek. Sesetengah orang juga mungkin ingin bekerja untuk organisasi awam atau swasta yang memberi tumpuan kepada perancangan dan pembangunan komuniti. Individu lain boleh mengejar peluang sebagai penyelidik atau pengajar, atau mencari pekerjaan dalam sektor bukan keuntungan. Graduan mungkin mencari peluang tambahan sebagai perunding kemampanan atau pengurus alam sekitar.

Sama ada berminat untuk melengkapkan kursus dalam talian atau di kampus, calon pelajar dapat mencari sekolah di seluruh dunia yang menawarkan program Master in Urban Development. Untuk mencari matlamat terbaik untuk matlamat anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut

Sarjana dalam Penjanaan, Pemulihan dan Reka Bentuk Bandar (Dalam Talian)

MADIN USAL
Online Sambilan September 2019 Sepanyol Salamanca

Guru bertujuan untuk memfasilitasi penerapan praktikal mata pelajaran yang diajar. Dengan motif ini, kami sedang bekerjasama dalam dua persekitaran bandar yang berlainan. Miranda del Castañar (Salamanca) dengan kerjasama Majlis Bandaraya Bandaraya ini dari segi persekitaran luar bandar yang dilindungi. [+]

PEMBATASAN URBAN, REHABILITASI DAN REKA BENTUK.TARIKH: Percuma dan Peribadi. Cadangan: 9 bulan (Oktober-Jun)MODALITY: ONLINEKREDIT: 60DESKRIPSI

Master dilahirkan dari keperluan untuk melatih para profesional dengan profil yang inovatif, khusus dalam pengurusan dan pembangunan aspek-aspek yang telah mencirikan respon warga dan bandar pada tahun-tahun kebelakangan ini.

Kami percaya bahawa anda boleh mencipta profesionalisme baru yang mampu merancang dan menguruskan persekitaran bandar dan luar bandar melalui teknologi baru, sistem baru pengurusan yang mampan dan pintar dan lebih tinggi daripada penghormatan HABITAT yang selamat, sihat dan mampan.

PENERIMA

Graduan yang mempunyai minat dalam membentuk profesionalisme mereka dalam pemulihan dan pengurusan sistem bandar dan warganegara, dengan kepentingan khusus dalam kolaborasi warga, pemulihan dan reka bentuk yang mampan sebagai enjin pemulihan.... [-]


Sarjana di Bandaraya Pintar

Structuralia
Online Sepenuh masa 18  November 2018 Sepanyol Spain Online

Smart City ditakrifkan sebagai sistem holistik yang berinteraksi dengan modal manusia dan sosial menggunakan penyelesaian berasaskan ICT. Objektifnya adalah untuk mencapai pembangunan mampan dan kualiti hidup di bandar dengan cekap, berdasarkan kerjasama antara agen yang berbeza yang disuarakan oleh perbandaran. Dalam konteks ini, Bandaraya Pintar dipersembahkan sebagai penyelesaian untuk mencapai pembangunan bandar yang lebih mampan sambil meningkatkan kualiti hidup penduduknya melalui penggunaan teknologi baru (Neirotti, 2013). [+]

Pertumbuhan penduduk bandar yang sangat besar yang telah berlaku dalam beberapa dekad baru-baru ini dan yang diharapkan pada masa depan, memaksa bandar-bandar menghadapi cabaran baru. Dalam konteks ini, dan dengan kemunculan penyelesaian teknologi baru, konsep Smart City telah muncul sebagai alternatif yang bertujuan untuk menangani masalah bandar dengan visi yang komprehensif dan bersambung. Pada masa ini lebih daripada separuh penduduk tinggal di kawasan bandar, angka yang dijangka meningkat kepada 70% pada tahun 2050. Selain itu, sehingga kini, 70% kekayaan global dijana di bandar-bandar.

Itulah sebabnya mengapa dasar-dasar dan usaha belanjawan yang didedikasikan oleh kerajaan pusat di bandar-bandar meningkat dengan ketara dalam sebilangan besar negara, menganggapnya sebagai enjin dasar pertumbuhan ekonomi. Sekiranya kita memberi tumpuan kepada Kesatuan Eropah, kini lebih daripada 60% penduduk tinggal di bandar-bandar, menghasilkan 85% kekayaan mengikut Green Paper on Urban Mobility (EC, 2007).... [-]