Keystone logo

dalam talian Sarjana Program dalam Keselamatan Makanan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Penjagaan Kesihatan
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

dalam talian Sarjana Program dalam Keselamatan Makanan

Ijazah induk dicapai melalui tempoh pengajian yang lebih tinggi, selalunya dalam bidang pengajian. Pelajar mengejar gelaran ini untuk pengetahuan dan kemajuan peribadi dan untuk membuat kemajuan dalam kerjaya mereka.

Apakah Master dalam Keselamatan Makanan? Kursus ini memberi tumpuan kepada banyak aspek keselamatan makanan, pengedaran, penyediaan, pengendalian dan penyimpanan. Ia mungkin memerlukan asas pepejal dalam kimia atau biologi sebelum penerimaan. Enrollees sering mempelajari kemajuan terbaru dalam sains pemakanan serta kaedah dan pendekatan untuk mencegah penyakit bawaan makanan. Program ini boleh terdiri daripada teras kelas yang diperlukan yang mengajar asas-asas keselamatan makanan, pilihan kelas elektif, tempoh kajian bebas dan tesis.

Individu dalam program ini biasanya mempelajari tentang pelbagai jenis penyakit yang berkaitan dengan makanan dan mengenai cara-cara untuk mencegah penyebaran penyakit-penyakit ini. Mereka juga boleh meningkatkan keupayaan mereka untuk menganalisis data rumit dan membuat penilaian saintifik.

Kos Master dalam Keselamatan Makanan bergantung kepada di mana program ditawarkan, biasiswa yang tersedia dan perbelanjaan tuisyen. Untuk mengetahui tentang kepentingan sekolah mereka, pelajar yang berpotensi perlu menghubungi pejabat kemasukan untuk maklumat lanjut.

Individu yang lulus dengan ijazah sarjana dalam keselamatan makanan boleh mendapatkan pekerjaan dalam pelbagai tempat kerja. Mereka juga mungkin dapat maju dalam pekerjaan yang ada dan menerima tahap gaji yang lebih tinggi. Pekerjaan dalam bidang ini biasanya tersedia di sektor awam dan swasta walaupun ladang, syarikat pertanian, agensi kerajaan dan kumpulan bukan untung. Tajuk kerja untuk graduan termasuk pemeriksa, saintis makanan, penyelidik, pembungkus makanan, pengurus tumbuhan, ahli biologi dan pakar sanitasi makanan.

Program boleh didapati dalam program ijazah ini di banyak negara dan melalui beberapa universiti, dengan pilihan pembelajaran dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.