Sarjana di Bursa Saham dan Pasaran Kewangan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Master ini melatih pakar dalam bidang kewangan dan ekonomi, menangani alat-alat yang diperlukan untuk melaksanakan analisis dan pengurusan aset kewangan. Anda akan mencapai pengetahuan teoritikal dan praktikal mengenai pasaran kewangan dan pasaran saham.

Kenapa memilih Master ini?

Master di Bursa Saham dan Pasaran Kewangan melatih pelajar di kawasan perniagaan ini, yang membolehkan beliau menduduki kedudukan analisis pasaran.

 • Anda akan mengetahui dengan cara yang menyeluruh organisasi dan operasi Pasaran Kewangan utama serta persekitaran kawal selia yang mengawalnya,
 • Ia akan membolehkan anda mempelajari operasi pasaran dan berjaya membangun dan melaksanakan pelbagai strategi pengurusan.
 • Anda akan dapat menguruskan kaedah analisis pelaburan yang berbeza dengan cekap dan praktikal dan mengetahui produk kewangan terkini.
 • Anda akan menganalisis pasaran mata wang, risiko yang berkaitan dengan setiap produk kewangan dan modaliti perancangan yang diperlukan untuk membuat keputusan yang tepat.
 • Anda akan mengambil bahagian dalam Simulator Pengurusan Portfolio yang akan membolehkan anda membangunkan kompetensi yang bertujuan membuat keputusan yang sebenar.

program

 1. Sistem Kewangan Antarabangsa (2.5 ECTS)
 2. Peraturan Kewangan Antarabangsa (2.5 ECTS)
 3. Pasaran Ekuiti (4 ECTS)
 4. Pilihan dan Pasaran Hadapan (3 ECTS)
 5. Pasaran Pendapatan Tetap (4 ECTS)
 6. Pengurusan Risiko (3 ECTS)
 7. Pengurusan Portfolio (3 ECTS)
 8. Perancangan Kewangan, Sistem Provident, Pelan Pencen dan Insurans (3 ECTS)
 9. Percukaian Pelaburan (3 ECTS)
 10. Pasaran Mata Wang (3 ECTS)
 11. Kewangan Korporat (3 ECTS)
 12. Pelaburan Alternatif (3 ECTS)
 13. Institusi yang berkaitan dengan Pasaran Sekuriti (3 ECTS)

Akhir Projek Program: Portfolio Simulator (15 ECTS)

Jarak dan peribadi

Hubungan pelajar, guru dan tutor berterusan melalui platform maya, ia juga akan mempunyai:

 • Jumlah ketersediaan bahan (24/7).
 • Menimbulkan keraguan pada bila-bila masa sepanjang hari.
 • Komunikasi berterusan melalui forum perbincangan.

Terima kasih kepada ini dan struktur kandungannya, penilaian program pada dasarnya praktikal.

Testimoni

"Metodologi kajian seolah-olah saya sesuai untuk orang-orang seperti saya, yang bekerja dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk menghadapi kelas tatap muka atau untuk bersaing dengan kerja dan kajian berterusan." Sebaliknya, penglibatan staf Sekolah dan Guru-guru sangat rapat dengan pelajar. " Lucía Vaquero Otero

Bantuan belajar - Pembiayaan

Institut ini mempunyai program biasiswa yang boleh menampung sehingga 40% daripada kos tuisyen. Dalam setiap panggilan, bilangan biasiswa terhad ditawarkan berdasarkan keadaan peribadi, profesional atau ekonomi calon.

Terdapat juga syarat-syarat pembiayaan khas, untuk membantu pelajar menanggung kos kursus melalui sistem pembayaran tertunda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Instituto Europeo de Posgrado Business School is a founding member of the Spanish Association of Business Schools (AEEN) and an associate member of the International Commision on Distance Educati ... Baca lebih lanjut

The Instituto Europeo de Posgrado Business School is a founding member of the Spanish Association of Business Schools (AEEN) and an associate member of the International Commision on Distance Education (ICODE). Baca Ringkas
Madrid , Sepanyol dalam talian + 1 Lagi Kurang