Adakah anda akan menulis novel Amerika yang akan datang? Atau tulis kajian Danticat, Dante, atau Hemingway dengan kritikal? Atau menjadi seorang profesor yang berdedikasi yang mengilhami generasi pelajar kolej yang akan datang?

Sarjana Seni (MA) Mercy College dalam program Kesusasteraan Inggeris memberikan asas yang kuat untuk pelajar yang berminat dalam hal ini dan usaha lain. Sebahagian daripada graduan MA kami telah pergi ke program PhD, terus menerus ke jurusan pengajaran perguruan tinggi, atau melanjutkan pelajaran untuk memperoleh gelar penulisan kreatif yang canggih. Pelbagai guru bahasa Inggeris telah memperolehi kredit kandungan MA atau siswazah melalui program kami untuk tujuan pelesenan, promosi, atau semata-mata meningkatkan pengetahuan bidang mereka.

Sesetengah pelajar MA kita tidak mempunyai matlamat atau keperluan profesional sedemikian dan hanya suka kesusasteraan, dan menyertai program kami untuk belajar dan pengalaman dengan orang lain kuasa luar biasa, misteri, dan makna yang bergerak dan muncul dari kesusasteraan. Program kami merangkumi pelajar yang hampir semua umur yang terletak di seluruh Amerika Syarikat dan di seluruh dunia.

Pelajar dalam program ini mempelajari teori dan metodologi lanjutan kritikan sastera sambil melibatkan diri dengan British, Amerika, dan beberapa kesusasteraan dunia. Perhatian diberikan kepada pengarang tradisional, genre dan era, serta kesusasteraan tradisi kebudayaan dan sejarah yang pelbagai.

Pelajar akan menemui kursus yang terdiri daripada piawaian dalam bidang untuk kursus yang unik untuk program kami dan direka oleh profesor Mercy. Semua kursus diajarkan oleh fakulti Mercy College yang pakar dalam bidang mereka.

Ijazah MA boleh didapati secara dalam talian sepenuhnya melalui persekitaran Blackboard maya Mercy College . Ini membolehkan pelajar dari seluruh negara dan dunia menjadi cara yang mudah dan mudah untuk belajar dan memperoleh ijazah MA dari kolej yang diiktiraf sepenuhnya.

Fakta Kesusasteraan Bahasa Inggeris

  • Memperkayakan kehidupan intelektual dan kreatif seseorang
  • Mempunyai kelayakan untuk mengajar Bahasa Inggeris peringkat kolej
  • Mungkin batu loncatan ke PH.D
  • Boleh memberikan kredit kandungan untuk guru
  • Boleh membuka pintu kepada bidang seperti Penerbitan, Penyuntingan, Penulisan, Media dan Pengiklanan

Hasil Program

Pada akhir program ini, pelajar harus dapat:

  • Menunjukkan pemikiran kritis dan kemahiran interpretasi yang mencerminkan pengetahuan dan pemahaman teks-teks kesusasteraan Inggeris yang penting
  • Menunjukkan pemikiran kritis dan kemahiran interpretasi yang mencerminkan pengetahuan dan pemahaman teks-teks sastera Amerika yang penting
  • Menunjukkan pemikiran kritis dan kemahiran tafsiran yang mencerminkan kesedaran tentang trend teori dan kritikan
  • Menunjukkan pengetahuan tentang beberapa tradisi sastera, dan / atau situasi budaya, dan / atau era sejarah dari mana literatur yang dirujuk dalam hasil pembelajaran di atas muncul
  • Buat topik penyelidikan asal, sumber utama dan sekunder penyelidikan mengenai topik-topik yang menggunakan pangkalan data digital, dan tuliskan tulisan-tulisan yang menunjukkan prosa tatabahasa yang jelas dan gaya yang tepat

Syarat Kemasukan

Permohonan lengkap, dua surat cadangan, transkrip dan sampel bertulis diperlukan. Contoh penulisan ini boleh menjadi kertas ilmiah yang ditulis untuk kursus kesusasteraan terdahulu atau esai mengenai topik mengapa anda ingin melanjutkan pelajaran kesusasteraan peringkat siswazah. Pemohon yang prihatin sama ada persiapan akademik mereka mencukupi untuk program MA digalakkan untuk mengemukakan kedua-dua kertas istilah sampel dan esei peribadi; Walau bagaimanapun, hanya satu atau yang lain yang diperlukan bagi mana-mana pemohon. GRE tidak diperlukan. Hubungi Ketua Program pada bila-bila masa untuk membincangkan keperluan ini dengan lebih lanjut.

Keperluan Kursus untuk Program Bahasa Inggeris MA

Ijazah ini memerlukan 30 kredit dalam bentuk sepuluh kursus 3 kredit, dan biasanya diselesaikan di mana saja dari 1.5 hingga 2.5 tahun bergantung kepada jumlah kredit pelajar mengambil setiap semester, dan sama ada atau tidak pelajar memilih mengikuti kursus semasa atau tidak semester (Rujuk seksyen FAQ untuk maklumat lanjut). Carta di bawah menunjukkan garis panduan sepuluh kursus yang diperlukan untuk ijazah.

Kursus yang Diperlukan

Kredit Pemindahan

Kursus siswazah yang diambil di institusi lain sebelum masuk ke Mercy College boleh, jika berkaitan dengan rancangan pengajian, dikreditkan ke ijazah siswazah. Kebenaran untuk memindahkan kredit mesti diminta pada masa penerimaan dan transkrip rasmi dan penerangan kursus mesti dikemukakan kepada pengarah program untuk penilaian. Pemindahan kredit biasanya terhad kepada enam jam kredit semester untuk kursus yang diambil dalam tempoh lima tahun yang lalu di mana pelajar menerima gred B atau lebih baik dan tidak direkod sebagai sebahagian daripada IPK.

Penyelenggaraan Matrikulasi

Pelajar dalam program ini mestilah mengekalkan matrikulasi semasa semester musim gugur dan musim semi sama ada mendaftar untuk kursus atau, jika tidak mengambil kursus selama semester, membayar yuran Penyelenggaraan Matrikulasi sebanyak $ 100. Pendaftaran musim panas adalah pilihan.

Pelajar yang tidak mengekalkan matrikulasi dan ingin kembali ke program mereka dalam masa satu tahun selepas kursus terakhir mereka akan dikenakan biaya Mengekalkan Matrikulasi sebanyak $ 100 untuk setiap sesi yang tidak dijawab. Penyelenggaraan matrikulasi tanpa menghadiri kelas adalah terhad kepada satu tahun. Tempahan Tentera AS yang diaktifkan tidak perlu membayar Yuran Penyelenggaraan Matrikulasi.

Penyelenggaraan Tetap Akademik

IPK kumulatif untuk kedua-dua pendirian akademik dan ijazah yang baik adalah 3.0. Pelajar yang diiktiraf sebagai Matrikulasi Khas diperlukan untuk mencapai purata 3.0 atau lebih baik selepas menyelesaikan sejumlah kredit seperti yang ditetapkan oleh program masing-masing. Gred tertakluk kepada ulasan oleh penasihat fakulti dan pengarah program pada akhir setiap penggal. Jika purata akademik berada di bawah 3.0, pelajar akan diletakkan di atas percubaan akademik.

Percubaan Akademik

Semua pelajar yang mempunyai IPK kumulatif di bawah 3.0 akan diletakkan dalam percubaan akademik. Sekiranya pelajar tidak dapat mencapai IPG kumulatif 3.0 dalam masa yang munasabah, pelajar akan diberhentikan daripada program tersebut. Sekiranya pelajar menerima gred F atau FW dalam mana-mana kursus pelajar mungkin tertakluk kepada pemecatan dari kolej.

Bagi semua pelajar semasa percubaan, pendaftaran masa depan mesti disemak dan diluluskan oleh Pengarah program pelajar serta dekan sekolah.

Dalam semua terma berikutnya di mana pelajar berada dalam percubaan, pelajar dikehendaki mencapai GPA 3.0 atau lebih baik. Sekiranya 3.0 atau lebih tinggi tidak dicapai, pelajar akan dibuang kerja. Pelajar yang menerima gred kurang daripada B mungkin dikehendaki mengulang kursus. Pelajar akan dibenarkan mengulangi kursus sahaja sekali sahaja.

Had masa

Pelajar yang menghadiri program ini secara berterusan dari tarikh penerimaan mereka dapat menyelesaikan keperluan gelar dalam tempoh dua setengah tahun. Pelajar dikehendaki melengkapkan keperluan ijazah dalam tempoh enam tahun selepas memasuki program ini. (Nota: Pelajar yang ingin mendapatkan Persijilan Negeri New York tetap dalam Pendidikan Menengah akan berada dalam kekangan masa untuk menyelesaikan program ini dalam tempoh lima tahun atau kurang).

Full-Time / Part-Time

Pelajar yang memerlukan status sepenuh masa mesti mengambil sembilan kredit (tiga kursus) setiap semester. Program MA, bagaimanapun, mencadangkan enam kredit (dua kursus) setiap semester sebagai beban kerja pilihan untuk kebanyakan pelajar siswazah. Kedua-dua beban kredit ini layak untuk bantuan kewangan. Pelajar juga boleh mengambil satu kursus setiap semester melalui ini tidak layak untuk bantuan kewangan. Pelajar mesti melengkapkan ijazah dalam tempoh enam tahun selepas memulakan program. Program ini menawarkan kursus pada musim gugur, musim bunga dan musim panas.

Peperiksaan Komprehensif

Antara semester terakhir dan semester muktamad dalam program ini, pelajar dikehendaki mengambil peperiksaan bertulis yang komprehensif yang disediakan dan ditadbir oleh fakulti siswazah dalam Kesusasteraan Inggeris. Peperiksaan ini akan berdasarkan kepada kursus-kursus yang diambil semasa tempoh setiap pelajar dalam program ini. Peperiksaan, seperti semua elemen MA Mercy MA, boleh diberikan melalui pembelajaran jarak jauh.

Kertas Tesis Akhir

Ijazah MA memerlukan kertas tesis akhir yang memberi tumpuan kepada penyelidikan asal yang mana kertas mengenai kira-kira 25 muka surat dalam Gaya MLA akan dibangunkan. Pelajar menulis kertas tesis ini pada kursus akhir yang diperlukan dalam program ini, ENGL 599 Tutorial Tesis Guru. Setiap pelajar memilih mentor dari fakulti siswazah untuk memimpin atau 599 tutorialnya. Mentor membimbing pelajar semasa perkembangan topik tesis, dan melalui proses penyelidikan dan penyusunan kertas tesis sepanjang semester. Hampir akhir semester draf digilap kertas dikaji semula oleh panel yang terdiri daripada mentor dan pembaca fakulti kedua, sama ada yang boleh meminta atau memerlukan semakan lebih lanjut. Untuk membolehkan pelajar berjaya lulus ENGL 599 kedua-dua ahli panel akhirnya mesti meluluskan kertas tesis.

Kesusasteraan Bahasa Inggeris MA Kurikulum

Ijazah MA memerlukan tiga puluh kredit, atau 10 kursus kredit tiga. Semua pelajar mesti mengambil kursus teras teori program (ENGL 500) dan tutorial tesis akhir (ENGL 599). Di luar dua kursus ini pelajar mempunyai kebebasan yang besar untuk mencatat laluan peribadi ke arah gelar MA.

Pelajar mesti mengambil sekurang-kurangnya satu kursus dari 505 - 510 atau 517; satu kursus dari 521 - 540; satu kursus dari 541 - 560; kursus lain dari 521 - 560; dan kemudian empat pilihan dari mana-mana nombor dari 505 - 598. Setiap kumpulan nombor ini cenderung ke arah penekanan tertentu. Kursus dalam 505 - 510 memberi tumpuan kepada jenis penulisan tertentu, bentuk sastera. 517 adalah kursus penulisan kreatif bagi mereka yang ingin meneroka pilihan itu. Kursus 521 - 540 mempunyai sesuatu penekanan British. 541 - 560 mempunyai sesuatu penekanan Amerika. Dan kursus dari 561 - 598 adalah yang tidak bermakna dikumpulkan ke dalam bidang lain. Program ini biasanya menjalankan enam kursus setiap musim gugur dan musim semi, dan antara dua dan empat kursus pada musim panas.

Senarai lengkap kursus katalog kami boleh didapati dengan mengakses Mercy College Graduate Catalog yang terdapat di sini . Kami juga mempunyai beberapa kursus "topik" baru yang dijalankan secara percubaan dan belum ditambah ke dalam Katalog Graduan. Pemohon yang berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai kursus topik ini boleh melihat melalui jadual kursus terkini di blog program dan / atau boleh menghubungi Ketua Program untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Peluang kerjaya

Graduan berkelayakan untuk memohon profesor Inggeris kolej komuniti sepenuh masa, dan untuk mengajar komposisi dan kesusasteraan sebagai tambahan di kebanyakan komuniti dan kolej kanan. MA mungkin menjadi batu loncatan kepada PhD-beberapa graduan MA Mercy telah pergi ke PhD. Ijazah ini juga boleh menyebabkan kerjaya bukan akademik dalam bidang yang memerlukan penulisan, pemikiran kritikal, dan kemahiran penyelidikan, seperti penerbitan, pengeditan, pengiklanan, penulisan teknikal, kewartawanan, dan media lain. Guru sekolah menengah boleh mendapatkan kredit kandungan bahasa Inggeris siswazah untuk perkara-perkara seperti (semula) pelesenan, promosi, dan pengekalan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 18 lagi program yang ditawarkan oleh Mercy College »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
2.5 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date