Sarjana dalam Sistem Maklumat dan Pengurusan Teknologi

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Sistem Maklumat dan Pengurusan Teknologi

Tuan dalam talian dalam strategi sistem dan pengurusan ICT.

Kedua-dua syarikat perkhidmatan, syarikat industri dan juga pentadbiran awam semakin bergantung kepada proses berkomputer. Oleh itu, pengurusan sistem dan jabatan teknologi maklumat mempunyai tanggungjawab utama untuk reka bentuk dan operasi mereka. Pengurusan dan pencapaiannya yang baik secara langsung memberi kesan kepada keputusan syarikat dan, oleh itu, merupakan faktor kejayaan kritikal untuk mendapatkan objektif strategik entiti.

Sarjana Sistem Maklumat dan Pengurusan Teknologi menyediakan pengetahuan akademik, teoritikal dan praktikal untuk prestasi profesional pengurusan yang lebih baik. Program ini memberikan perhatian khusus kepada definisi strategi sistem yang baik sebagai alat penjajaran pengurusan. Kami juga mengendalikan perancangan sumber, metodologi untuk pengurusan maklumat, proses operasi, serta pengurusan projek dan perkhidmatan. Semasa keseluruhan program, denyutan nadi dan inovasi teknologi dan kesannya terhadap peningkatan produktiviti dan daya saing syarikat sentiasa dihargai.

Syarikat-syarikat utama milenium ini mempunyai eksploitasi maklumat sebagai sumber utama penjanaan pendapatan dan membuat keputusan di pusat model perniagaan mereka. Paradigma baru ini boleh dieksport dan berskala untuk semua bidang perniagaan, dan sangat diperlukan dalam syarikat-syarikat masa depan.

Dengan objektif utama penyediaan pengurus baru untuk menyumbang kepada peningkatan produktiviti dan daya saing organisasi mereka, Master dalam Sistem Maklumat dan Pengurusan Teknologi juga berbeza dengan metodologi, kerangka rujukan dan piawaian (iaitu ISO, CobiT, ITIL, PMP, dan sebagainya), mengamalkan konsep pengukuran risiko, kawalan ke atas proses perniagaan, papan pemuka, tadbir urus IT dan pematuhan peraturan.

Lebih-lebih lagi, di seluruh ijazah sarjana penekanan khusus diletakkan pada kedua-dua pengetahuan yang CobiT 5 memberi kita dan mereka ITIL untuk mempersiapkan pelajar untuk mengambil peperiksaan Yayasan ITIL.

Master dalam Sistem Maklumat dan Pengurusan Teknologi terus diperbaiki menerusi sumbangan para peserta sendiri, staf fakulti dan trend sektor ini, sentiasa termasuk topik terkini dan menarik untuk mencapai Nilai tambah maksima untuk proses latihan.

peluang kerjaya

Master of OBS Business School difokuskan untuk melatih para profesional dan pengurus untuk mempromosikan inovasi, daya saing, produktiviti dan proses penambahbaikan berterusan, yang dalam hal Master dalam Sistem Informasi dan Pengurusan Teknologi dapat memimpin posisi seperti:

 • CIO - Ketua Pegawai Penerangan
 • Pengarah teknologi maklumat.
 • Pengarah sistem maklumat.
 • Pengarah proses dan organisasi.
 • Perunding khusus dalam pengurusan projek ICT.
 • Pengarah operasi dan / atau perkongsian perkhidmatan.
 • Pengarah Pejabat Projek (PMO)
 • Perunding / Penasihat Teknologi
 • Bertanggungjawab untuk Tadbir Urus, Pengurusan Risiko dan Pematuhan Peraturan
 • Pengurus IT, IT Arquitect
 • Penganalisis fungsian dan sistem

objektif

Master dalam Sistem Maklumat dan Pengurusan Teknologi direka untuk mencapai matlamat berikut:

 • Memperdalam elemen utama kerajaan untuk menyelaraskan sumber yang ditawarkan oleh teknologi maklumat kepada objektif perniagaan atau objektif institusi.
 • Terus dari visi yang komprehensif pengurusan proses komputer dalam persekitaran perniagaan dan pentadbiran, mengetahui cara mengenal pasti kunci kejayaan dalam projek, dan menyumbang dari Direktorat Teknologi Maklumat kepada strategi perniagaan.
 • Tahu bagaimana mengoptimumkan aliran pengurusan operasi dari pertimbangan, pemilihan dan pelaksanaan proses berkomputer.
 • Ketahui bagaimana menguruskan tadbir urus proses IT, risiko komputer dan pematuhan peraturan dengan cara yang bertanggungjawab secara etika dan sosial.
 • Mempunyai pengetahuan tentang alat, metodologi dan perkhidmatan utama yang paling sesuai untuk pengurusan projek.
 • Memahami dan mempunyai pandangan holistik teknologi baru, serta kebolehgunaan pragmatik mereka dalam proses perniagaan dan aktiviti komersial.

kurikulum

Program ini mempunyai tempoh 12 bulan, terdiri daripada 10 modul dan projek akhir yang dibangunkan di seluruh tuan.

Sebelum memulakan kursus akademik, terdapat modul pengenalan untuk memudahkan pengurusan platform dan mewujudkan penembakan kepada model pembelajaran dalam talian.

Kursus akademik dikumpulkan ke dalam tiga blok konduktif di mana keseluruhan pivot program. Tiga blok adalah:

 • Blok 1. - Peranan baru strategi CIO dan Digital Transformation.
 • Blok 2.- Pengurusan teknologi maklumat, transformasi digital, keputusan pelaburan dan pengurusan teknologi baru.
 • Blok 3.- Tadbir IT, keselamatan komputer, Keamanan Siber, aspek undang-undang dan pematuhan peraturan.

Keperluan Sarjana

Objektif utama proses penerimaan kami adalah untuk memastikan kesesuaian calon. Semua peserta harus memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pembelajaran ini, melalui konteks yang memungkinkan untuk membangunkan hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, guru dan alumni.

Ini adalah peringkat proses kemasukan:

 1. Syarat Kemasukan
 2. Permohonan untuk kemasukan
 3. Wawancara peribadi
 4. surat motivasi
 5. Penilaian Jawatankuasa Kemasukan
 6. Pendaftaran
Ijazah Sarjana dalam Sistem Maklumat dan Pengurusan Teknologi

Orang yang lulus penilaian program dan memenuhi keperluan akademik yang ditubuhkan oleh UB, akan memperoleh gelar mereka sendiri dari UB (University of Barcelona).

Untuk mendapatkan ijazah UB, anda perlu memiliki Ijazah Sarjana Universiti (Kejuruteraan, Ijazah Sarjana Muda atau Diploma). Sekiranya tidak mempunyai Ijazah Universiti, sekali penilaian yang berbeza telah berlalu, ijazah lanjutan universiti dari UB akan diperolehi.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

OBS Business School nace en 2006 como la primera escuela de negocios 100% online en lengua española. Se funda en el entorno del Grupo Planeta, líder mundial en la publicación de contenidos para el mer ... Baca lebih lanjut

OBS Business School nace en 2006 como la primera escuela de negocios 100% online en lengua española. Se funda en el entorno del Grupo Planeta, líder mundial en la publicación de contenidos para el mercado de habla hispana y con un importante know-how en e-learning, con la colaboración del partner estratégico: Baca Ringkas
Barcelona , Madrid + 1 Lagi Kurang