portfolio9

Jauh adalah masa apabila tanda hanya berfungsi untuk menunjukkan ciri-ciri fungsian produk. Ia adalah sejarah. Jenama menyampaikan nilai imej kita sendiri, bukan sekadar anda sendiri.

portfolio4_2

Penjenamaan membantu kami untuk menghantar nilai-nilai kita sendiri. Kami membuat kecenderungan kami awam melalui jenama dan yang membantu kami menerangkan diri kepada orang yang kami saling berkaitan. Jenama membantu kami mempamerkan imej kami sendiri dan kami menggunakan produk mereka untuk ini. Oleh itu pasaran, yang menentukan jenama mana yang berharga; mendengar pengguna adalah penting untuk kelangsungan hidup jenama.

Selepas mengkaji pasaran dan mentakrifkan ciri-ciri fungsional dan manfaat emosi yang mereka ada, jenama mesti berputus asa. Berikan untuk menjana proposisi nilai unik yang mentakrifkan dan menghubungkan dengan khalayak anda.

Dan titik sentuhan pertama untuk menghantar proposisi nilai itu, tanpa keraguan, Reka Bentuk Identiti dan Reka Bungkusan .

Daripada refleksi ini, Master in Branding and Packaging dilahirkan . Dari keperluan untuk menerangkan metodologi yang mengajar bagaimana untuk membangunkan aplikasi yang paling penting bagi jenama yang ingin berjaya dalam masyarakat ini dan pasaran yang berubah ini .

Komunikasi telah berubah secara radikal dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan dengan itu metodologi dan mod ekspresi jenama. Dalam ijazah sarjana ini, anda akan belajar bagaimana jenama dilihat oleh pengguna dalam aplikasi yang berkaitan dengan syarikat sebagai identiti dan pembungkusan mereka sendiri . Aplikasi yang mesti memberi impak dalam beberapa saat , menonjol di kalangan pesaingnya dan berkomunikasi dengan penggunanya.

Kami akan belajar untuk bekerja dari pangkalan strategik , mengubah proposisi nilai menjadi konsep kreatif untuk membina identiti. Kami akan merekabentuk identiti dari unsur-unsur yang paling utama seperti typography atau warna. Kami akan meneruskan ke elemen yang paling relevan dan menarik seperti logo, sistem visual atau semua aplikasi di mana ia berlaku.

Kami akan menganalisis dan belajar untuk mencipta identiti produk yang unik, untuk menghasilkan nilai melalui pembungkusan dan menggunakan pembungkusan sebagai alat komunikasi . Kami akan mengendalikan pembelajaran pek untuk reka bentuk dari struktur dan isipadu, kepada grafik yang digunakan pada bekas. Dalam proses merekabentuk bekas ikhlas, yang jelas mendefinisikan kelebihan produk, kami akan membincangkan tentang pengeluaran , bahan , kemampanan , kesederhanaan , pengangkutan dan keperibadian .

Akhirnya, kami akan menjana projek global, di mana kami akan menggunakan semua pengetahuan yang diperoleh, dengan tujuan menyediakan profesional untuk persekitaran yang baru dan menarik ini.

objektif

 • Asumsikan faktor penyesuaian proses reka bentuk dalam konteks yang nyata dan profesional .
 • Asimilkan pengetahuan teoretikal dan praktikal tentang projek pembungkusan dan identiti global dari konsep untuk pengeluaran .
 • Memahami reka bentuk grafik sebagai alat untuk menghantar nilai strategik dan memberikan jawapan kepada isu sosial dan pasaran .
 • Ketahui setiap metodologi yang diperlukan untuk mewujudkan identiti dan projek pembungkusan yang baik . Amalan dari analisis, reka bentuk dan pengeluaran untuk menjana projek lengkap dari sudut pandangan strategik .
 • Mengetahui pengetahuan tentang bahan, sistem pengeluaran, sistem pembungkusan, percetakan dan sistem kualiti .
 • Menguasai pembentangan projek identiti dan / atau pembungkusan secara profesional .

Master ini bertujuan untuk orang yang memenuhi profil berikut:

 • Graduan dalam Design
 • Graduan dalam Komunikasi dan Pengiklanan
 • Sarjana Muda Seni Halus
 • Graduan dalam Pengiklanan dan Hubungan Awam
 • Graduan dalam Komunikasi Audiovisual

Dalam kes-kes di mana pelajar itu akreditasi pendidikan tinggi sebelum proses akreditasi ijazah Universiti, Jawatankuasa Akademik akan menilai CV dan portfolio calon serta kurikulum yang dikaji, yang mesti mengekalkan kesetaraan yang munasabah dengan kajian semasa Ijazah kawasan yang sama.

titratan

Orang-orang yang lulus penilaian program akan memperoleh gelar dua kali : Judul Sendiri dari ESdesign - Escuela Superior de Diseño de Barcelona dan Judul Sendiri dari Universiti Antarabangsa Valencia, yang akan mengakuinya sebagai profesional dalam bidang yang dikaji.

prospek kerjaya

 • Kajian Reka Bentuk Grafik
 • Agensi Komunikasi
 • Penjenamaan dan Pembungkusan Agensi.
 • Syarikat yang menguruskan jenama dan produk
Program diajar dalam:
 • Sepanyol

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Escuela Superior de Diseño de Barcelona »

Kursus ini Online
Start Date
Nov 19, 2019
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
4,800 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Nov 19, 2019
Tarikh tutup permohonan

Nov 19, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date